Depron Alternatifi Malzeme Önerileri?

Arda Kadir

Yeni Uye
Yasaklı
Katılım
28 Şub 2019
Mesajlar
10
Tepkime puanı
6
Yaş
33
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, trainer tarzı bir uçak yapıyoruz. Her malzememiz tamam yalnız gövdeyi neyle yapacağımızı bulamadık.

Depron alternatifi neler kullanabiliriz net şekilde yazar mısınız? Genelde söylenen maddeler stok dışı gözüküyor her yerde.

Not : Ankara'da yaşıyorum
 
Merhaba, trainer tarzı bir uçak yapıyoruz. Her malzememiz tamam yalnız gövdeyi neyle yapacağımızı bulamadık.

Depron alternatifi neler kullanabiliriz net şekilde yazar mısınız? Genelde söylenen maddeler stok dışı gözüküyor her yerde.

Not : Ankara'da yaşıyorum
Hangi modeli yapıyorsun?
 
  • Beğen
Tepkiler: Arda Kadir
merhaba reklamcılarda şeffaf arası bal peteği gibi ,adı polikarbon bunada bak derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Arda Kadir
Ankarada ziraat mahallesindeki kırtasiyelerde uygun fiyatlı olarak bulabileceğin fotoblok adlı bir malzeme de var. Kullanışlı bir malzeme. Tavsiye ederim. Bu arada haftasonları Mamak ortaköy mezarlığı arkasında model uçak pisti var. Oraya gelirsen tecrübeli modelcilerle tanışma imkanın olur. Profesyonel modelleri canlı olarak görmek ufkunu açacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Arda Kadir
Bu aralar kendi uçağını çizen çizene :)



Sadece meraktan soruyorum. Bu ilk model mi olacak ? Daha önce hiç bir model uçurdunuz mu ?
İlk olacak ama makine muh. okuduğumuz için yavaştan alışmakta fayda var:)
 
Deneyeceğiz hocam hepsini araştırıyorum, gülecek ne var anlamadım? Kendinize gulun bence
Arda arkadaşım bu platform emeğe çok önem veren bir platformdur. Şu anda sizin vizyonunuzu tarif edeyim mi:
Balık ağı serer gibi başlığı açayım, olabildiğince bilgi toplayayım sonra kaçıp gideyim.
Eğer yukarıda tavsiye edilen malzemelere dair en az birini kullanıp şöyle işimi gördü şöyle işimi görmedi tarzında bir yorum yapsaydınız şu anda kimse size gülmüyor aksine tüm tecrübelerini aktarmaya çalışıyor olacaktı.
Makine mühendisiyim demişsiniz. Bu platformda ben dahil bir çok mühendis var ve emin ol birçoğu hem alanında hem alanı dışında çok değerli bilgilere sahipler. Bence önce mevcut konuları oku, İndexlere bir göz at. Forum kitap gibi okudukça akıyor. Hem bu işe bakış açın değişecek, hem sormayı düşündüğün soruların hemen hepsine yanıt bulacaksın hem de ortamı daha iyi tanımış olacaksın.
 
Son düzenleme:
Ben gündüz yazmak istedim ama vakit bulamadım.Yine de bu mübarek kandil akşamı kimsenin alınıp küsmesini istemiyorum.İnsanları her zaman kazanmak istedik , çünkü kaybetmek çok kolay. Ancak bazen aşırı yorucu olduğu da bir gerçek.
Anıl bey up up yaparak neyi hedefledi gerçekten bir anlam veremedim.Hadi heyecanına verdik diyelim.Ancak daha dün akşam tonlarca bilgi paylaşımı oldu bu forumda. Ne yapmamız gerek anlamadım ki , daha olmadı uçak yapıcı bir tim kuralım, gelene , sorana al sana uçak al sana helikopter mi diyelim.
Üstelik değerli forum sakinlerinden birisi , sadece kibarca esprili bir tepki verince de , aşırı alınganlık ve kırıcı bir tepki?
Pes diyorum , saygıya davet ediyorum, eğer en önemli bu kural ihlal ediliyorsa , ve yönetim buna rağmen bir kere daha şans veriyorsa , bu büyük bir özveri,anlayış ve değer vermek anlamını taşır.Anıl beye de düşen güzel bir özür dileyip , forumun nimetlerinden hepimizin gönlünü kazanmış bir şekilde rahat rahat istifade etmektir.
Lütfen tüm genç kardeşlerimizden rica ediyorum , okuyun, araştırın , sorun,isteyin ! Sadece model yapmak için değil ,hayattaki her konuda.....ama en temel bizi biz yapan değerleri yok etmeyin ya, saygı ,sevgi,teşekkür, bunlar adamı fakir yapmaz, aksine daha onurlu ve saygın bireyler olmamızı sağlar.Lütfen diyorum......