Dolar kuru modelcilik hayatınızı nasıl etkiler?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ali Yalçın

Kıdemli Uye
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
2,624
Tepkime puanı
4,250
Yaş
34
Konum
Bursa
İlgi Alanı
Heli
Ardaşlar malum dolar kuru aldı başını gitti, çok sevdiğimiz hobimiz malesef bu durumdan doğrudan etkileniyor, ben çok sevdiğim gaui x7 modelimi uçurmama hatta satılırsa satma kararı aldım, ve bir süre 600 nitro helimle uçacağım yedeklerimiz biter ağır kırım VS yaşarsam yeni model toplamaya da hiç niyetim yok ufak modeller le belki yoluma devam ederim.

Konuda siyaset konuşulmaması rica olunur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bu zamana kadar kangren olmuş hobimiz, bu ağır darbeden sonra komaya girer onu biliyorum.
Ben zaten kısıtlı olan imkanlarımla bu hobiyi yapmaya çalışırken, 450 helilerimden kopamadım ve bu iş bu saatten sonra küçük , tamiri basit , özetle en ucuz modellerle olur.
Belki hazır modeli olan arkadaşların en çok uçuşlarında biraz tedirginlik olacaktır ancak yeni başlamak isteyenleri direkt küçük modellere yönelmesine sebep olacak zaruri bir durum :embarras:
 
Akşam 5.50 24saat sonra 6.50 :D bu muhabbet çok su götürür derler ama bu işin sonunda ama öyle ama böyle bu dolar düşecek ve herkes istediği modele kavuşacak. :D Amin :D
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir
Valla mesele sadece dolar olsa, spekulasyon derdim, duser elbet derdim, ancak diger paralarin hepsi kontrolsuzce yukseliyor, bir baska deyisle paramiz serbest dususte deger kaybediyor. Tabi alim gucumuz de beraberinde. Alim gucumuz yok olusa dogru gidiyor. Bu durumda 700 ucurmak artik hayal. En ufak kirimi bile ciddi paralar tutar. 450 ucar, orjinal yedekten uzak durulur, alzrc bas taci edilir :)
 
Uçak uçurmayı öğrenin. Çok daha ucuza mal oluyor. Biz en başta neden helici olmadık? Var bi bildiğimiz.
Şaka bir yana: sigara tiryakileri zamdan etkilense de tiryakiliği bırakmıyor.
İçki içen de fahiş fiyatlara rağmen yine de içiyor.
Dünyanın en pahalı benzinini hala almaya devam ediyoruz.
Bu hobi ile aşkımız da devam edecek....
 
Benim kişisel görüşüm en azından benim ilgi alanımın gelişimini bir 20 yıl attı diye düşünüyorum. çünkü bu hobi ile bizler gibi ilgilenenler vazgeçmeyecektir bir şekilde bir çıkar yol bulunacaktır ama bu hobiyi asıl geliştirecek ve ilerde sürdürecek olan ortaokul lise öğrencileri modellerine gaz vermeye korkuyorlar. Yeni bir şey ortaya koyabilmek için özgür olmak gerektiğini düşünüyorum. Benim kanalımın bana en büyük katkısı olduğunu düşündüğüm benimle iletişime geçen gençlerin eli kolu bağlandı. Umarım en kısa zamanda bu kriz atlatılır ve hem ülkemiz hem hobimiz eski günlerine geri döner :)
 
11.08.2018 tarihi itibarı ile kurlar Aşağıdaki gibidir. Bir kaç ay sonra tekrar konuşuruz.:saygilar:


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bu ülkede döviz çıktığı yerden aşağı inmez. Ülkenin üretimi yok, batıyoruz. Siyaset yapmak istemiyorum... Elimizdeki malzemelerin değerini bilelim yeter. Önümüzde iflas görünüyor...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mehmet bey, o kadar karamsar olmayalım, hatta hiç karamsar olmayalım. Bayram sonrası dolar, altın hepsi düşer. Gene güzel günler, gene düşük döviz kurları görürüz.. Bugünleri ileride hatırlar, anarız. 70'lerin sonlarında da böyle oldu ya.. :saygilar:
 
Bu konuda en güzel söz Deniz den gelmiş.Sigara,Alkol hele hele petrol bu derece ülkemizde pahalı iken her gün trafiğe yeni katılan 3.000 arabayı da düşünürsek,bu hobiye gönülden bağlı olanlar iki paket yerine bir paket sigara içer ve hobisini gene yapar.Kimse üstüne alınmasın sakın ama biz millet olarak her şeye uyum sağlamaya alışmışız ve buna da birkaç güne uyum sağlar ve yolumuza devam ederiz. He tabi ki Allah korusun işsiz kalırız yada sağlığımız elden giderse değil hobi yiyecek ekmek bulamayız o zaman ayrı.
Allah sağlıkla huzurla hobimize hep birlikte devam etmeyi nasip etsin inşallah.
 
Çok söylemek istediğim şey var, söyleyemiyorum. Evet kimse bırakmaz belki ama emin olun çok kan kaybeder. Çünkü alım gücümüz eridikçe artık hobi yapmak da mantıklı olmaktan iyice çıktı. Mesela 600n dfc helimin birkaç plastik parçaya ihtiyacı var motor durmasına bağlı olarak sert bir auto'dan dolayı.
Bu ay ev taşınma vs tonla para harcadım ancak onun siparişini veremedim. Birkaç dandik plastik parça + kargo 350-400TL tutuyor. Ya alayım dediğim parçalar bir takım skid, ball link vs siz düşünün. Olay 350TL 'yi verip verememek değil, neye ne kadar para verdiğimizle alakalı. Sonuç olarak da buz gibi alım gücümüzle alakalı.
Alım gücümüz bu hızla erirse bırakın heli-uçak uçurmayı "buğday ithal edip" ekmek yapmaya bile paramız olmayacak. Etrafınıza bakın bir sürü lüks ev,araba görürsünüz, ancak bunların çok küçük bir kısmı üretmeye dayalı oluşturulan değerle alınmış durumda, geri kalan çok büyük kısmı ise borç ile alındı. Şimdi bu borçları geri ödeme vakti. Ancak birşeyler üretip ödeyecek durumumuz da olmadığından biraz sıkıntılı görünüyor önümüzdeki birkaç on yıl..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...