Elapor foam

Ali Emre KAYGIN

Çalışkan Uye
Katılım
30 Haz 2015
Mesajlar
313
Tepkime puanı
360
Yaş
37
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar. Yabancı forumlarda gezerken elapor diye bir strafor çeşidine rastladım. Görüntü olarak epp ye benziyor ancak daha esnek ve mukavemeti yüksek bir malzeme anladığım kadarıyla. Bu malzemeyi kullanan var mı? nerede bulunur bilen var mı?


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Elapor değişik bir strafor çeşidi. Formülünü bulamadım. EPP değil de EPO diye biliniyor. Türkiye'de satışını yapan bir yer yok. Bu malzemeyi Multiplex modellerinde görmek mümkün. Araştırdım, yapıştırmak için CA yapıştırıcı kullanılabiliyor. Epoksi ile yapışmıyor deniyor. :saygilar:
 
Epoksi ile yapışmaması ilginç. Betonu bile yapıştırıyor epoksi. Bulabilsem denemek isterim mukavemeti yüksek bir malzeme galiba.
 
Malzemenin (fotoğraftaki) aynısı mı bilmiyorum, Görsel olarak benzeyen, buradaki bir arkadaşımın kırım geçirmiş modelini iki gün önce onardım. Kısmen uhupor ve deniz tutkalı kullandım. Başarılı oldu. Benzer malzeme satışına da yurt içinde hiç rastlamadım.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Muhtemelen aynı malzeme. @Mehmet Sarıkaya ne dersin ciddi bir farkı var mı bizim kullandığımız strafordan?

Malzeme belli bir ısı veya buharla kalıpta şekillendirilmiş gibi. Bizim sıcak telle yada maket bıçağı ile şekil vermemiz bana göre şüpheli. Daha iri taneciklerden oluşuyor. Piyasamızda bulunan renkli yoğunluğu yüksek olanlar gibi değil. Beyaz daha az yoğun olanlar gibi... Keşke şu köpük tabak üreten firmalar birazda plaka üretse... :)