Epp Epo Depron malzemesini koruma yöntemleri

Sercan Eymen

WW2 Fighters
Katılım
1 Ara 2014
Mesajlar
105
Tepkime puanı
3
Yaş
29
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba.

Depron epo foam vb. malzemeler ile yaptığımız yada aldığımız uçakları darbeden çizilmeden sürtünmeden nasıl koruruz diye uzun süredir araştırma içerisindeyim.

Genelde karşıma çıkan sonuç cam elyafıydı sanırım bunu epoksi ile modeli kaplamak veya reklam tabelalarında kullanılan çıkartmalar ile kaplamak oldu.
Bunların çok fazla ağırlık yapacağı ve aşırı zahmetli olduğu düşüncesi beni farklı çözümlere itti.

Bende araştırmalarım sonucu su bazlı sprey verniği düşündüm. İnce ve 2 kat uygulamada çiziklere sürtünmelere karşı sağlam bir katman yaratabilir ve diğer seçeneklerden çok daha hafif olabilir.

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
 
Epp Epo Depron malzemesini koruma yöntemleri

Plasti dip diye bir boyaya denk geldim inanılmaz kullanım alanı var arabamı bile bu boya ile boyatmayı düşünüyorum. Şeffaf renk seçeneği, model uçağı boyadıktan sonra kaplamak için sanırım tam aradığım ürün.
Genelde arabalarda kullanılıyor boya ve alt boyaya asla zarar vermiyor, istendiği zamanda el ile sökülebiliyor. Ama normalde sökülmesi çok zor, çok fazla basınçlı suda bile sökülmüyor.

Arabayı boyarken farlara, logolara, camlara maskeleme bile yapmıyorlar el ile söküyorlar direk. Her alanda kullanılacak harika bir ürün gibi duruyor.



Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Özellikle 4.20 ye dikkat
 
Epp Epo Depron malzemesini koruma yöntemleri

Ağırlık konusuna da dikkat etmek lazım. Örneğin toplam ağırlığı 600 gram olan foam'dan yapılmış bir model bu uygulamayı yaptığımızda 900 gram oluyorsa bu istenmeyen bir durum olacaktır. Uygulama için gerekli ekipman ve maliyette mühim elbette.

Bir deneme yaparsan ve sonucunu paylaşırsan seviniriz. ;)