Esc ye küçük dc motor bağlı iken servonun komut yollamadan hareket etmesi

seyit kuşku

Yeni Uye
Katılım
19 May 2019
Mesajlar
38
Tepkime puanı
64
Konum
izmir
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba değerli arkadaşlar; spektrum dx 6 gen2 kumandam ve turuncu 7 kanal bi alıcım var klon,fırçalı 20A lik kırmızı esc lerden kullanırken motor olarak 1 numaralıyı bağladığımda dümen servosuda bağlı iken servo komut yollamadan çok hızı sağa sola hareket ediyor aynı şekilde 2 numaralı şanzımanlı motoru bağladığımda böyle bir durum olmuyor bildiğim kadarıyla iki motorunda yapısı aynı sadece 2 numaralı şanzımanlı başka tip küçük şanzımanlı moptorda bağladığımda yine servoda istenmeyen bir tepki olmuyor sebep ne olabilir deneyimli arkadaşlar?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Fotodan hicbir sey anlamadim ama, bahsettigin durumdan anladigim, motorun cektigi akim yukselince servoya yeterli voltajin kalmadigi. Nasil bir besleme kullaniliyor? Baglantilari acikca gosteren bi foto yuklemen lazim.
 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




80c lik 2s şu batarya ve fotoğrafta yandan gorünen 20A lik esc var dediğiniz gibi akimla ilgili olmali çünkü o motor piyasadaki en ucuz kablolu kumandalı arabalara takilan motor sarı renk şanzımanlı olan nisbeten kaliteli olsa gerek , diger hicbir motorda böyle olmuyor
 
Şimdi elinde bir kombinasyon var (alıcı, pil, motor vs vs). Sen bunlardan sadece birini (motor) değiştirerek sorunu ortaya çıkarabiliyor ya da yok edebiliyorsun. Bu durumda sorunu motorda aramak mantıklı değil mi?
Mercimek kondansatör parazit önlemek için kullanılır. Ama anlattığın şey parazitten daha ileri bir durummuş gibi anlıyorum ben.
Her bir motor için iki adet 100 nF mercimek kondansatör kullanmak bu parazitleri azaltmak için bir önlemdir. İdeali motorun her bir ucundan bir kondansatörün motorun gövdesine lehimlenmesidir. Ama tek bir mercimek kondansatörü motorun iki kutbu arasına da lehimleyebilirsin. Yine de senin sorununu bu çözmez gibime geliyor. Bence o sorunlu motoru kullanmayacaksın.