Extra 260 30cc Servo sorunları

Katılım
15 Mar 2014
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Yaş
47
Öncelikle geçmiş bayramınızı tebrik ederim. :saygilar:
Yeni toplamış olduğum uçakta geçen haftaki maiden uçuşum esnasında gaza yüklendiğim esnada uçak bir anda tono atmaya başladı. Bir panikle toparlayıp acil olarak iniş yaptım. Tek parça halinde indim. Yerde yaptığım testte full gazda servolar kendi kendine hareket ediyor. Sorun ilk etapta alıcıdadır diy düşünüp farklı sıfır alıcı takıp tekra denedim sonuç gene aynı . Servolardan biri arızalıdır diye tek tek bütün servoları denedim gene aynı kafasına göre hareket ediyor. Fakat motor çalışmadığı zaman ve rolantide çalışırken en küçük bir sorun yok. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor. Not :elevatör servoları savöx aileron ve rudder hitec 645mg , regulatör sky rc 10 a , Motorun elektriğide regülatören gidiyor.
 
Extra 260 30cc Servo sorunları

Ufff çok ürkütücü...

Öncelikle geçmiş olsun. Öyle bir durumda iyi toparlamışsınız.

Benzinli motorlarda ateşleme ile alıcı beslemesinin tam olarak ayrılması gerektiği söylenir. Ancak alıcı ve ateşlemeyi aynı kaynaktan besleyen birçok uygulama sorunsuz çalışmaktadır. Ben de eskiden ayrı kaynak görüşünü savunurken yakın zamanda artık tek kaynaktan beslemeyi tercih etmeye başladım. Özellikle de 15 - 30 cc arası modellerde mantıklı geliyor. Sizin sorununuzun kaynağı bu olabilir mi bilemiyorum. Bence adım adım şunlar yapılmalı.

1- Ateşlemeye ayrı bir pil bağlayın. Alıcı ile hiçbir şekilde bağlantı olmasın. Ortak şaseleri bile olmasın. Yani bir kill switch varsa onu geçici olarak devreden çıkarın. Ateşlemeyi doğrudan pille besleyin. Bu halde sorun çözülüyorsa ayrı ateşleme pili ve opto kill switch kullanacaksınız demektir.
2- Buji bağlantısı sorunlu olabilir. CDI ateşlemelerde eğer buji hattı sorunlu ise anormal parazitler üretilebilir. Buji tırnak açıklığının da önerilenden fazla olmadığından emin olun.
3- Ateşleme modülü ile alıcı birbirlerine çok yakın mı acaba? Eğer öyle ise olabildiğince uzaklaştırmaya çalışın.
4- İmkan varsa farklı bir ateşleme modülü takarak deneyin.
 
Extra 260 30cc Servo sorunları

Sümer abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bana sanki ateşleme kaynaklı alıcı parazit alıyor gibi geldi. Not : kumanda jr dsx9 alıcı spektrum ar7000 Bugün dışarıdan nimh pille deneme yapacağım olmazssa yeni bir ateşleme modülü alacağım.