EZNOV Neuron flybarless

Mordo Ortaşı

Tecrübeli Uye
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
852
Tepkime puanı
1,116
Yaş
70
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Hepsi
Evet arkadaşlar " EZNOV Neuron" adında yeni bir FBL ünite çıkmış..



EZNOV Neuron flybarless unit // İnceleme Konusu

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Hardware :
Latest generation, 9 axis sensor (MPU-9250)
Latest generation STM32F4 microcontroler with floating point unit
Rock solid power stage (no more sat locks) up to 8.4V
Very small : 23.15 x 34.5 x 13.6 mm
6.7g weight
External USB connector for more installation flexibility (cable and adapter provided in the box)
Unplug the USB adapter and you can plug a Bluetooth module instead (same cable).
3 bottom case colors to customize your unit (time limited offer)
Every connector is electrically protected
3M Very High Bond double sided pad provided

Features:
Handles (via different firmwares available to everyone without additional cost) all size helicopters, quads and planes with the same level of performance.
Built-in RPM governor
One built-in sat connector with smart bind (no bind plug nor PC needed to bind)
You can connect a second sat via an adapter
Handles all serial output receivers (HoTT, SRXL, SBUS/SBUS2, JR XBus Mode B and Mode A, PWM sum of course, plus DSM2 and DSMX sats), one wire per channel receivers are supported through an adapter (e.g. SBUS)

Software:
Extreme performance, incredible feeling
Setup and tuning as simple as possible
FREE setup terminal on PC (USB and BT) and Android (BT), all features availables, including firmware update, load/save configuration (compatible files between PC and Android)
iPhone software is work in progress, via a specific Bluetooth Low Energy device available later
Receiver auto-configuration, the unit detects the receiver type and configures automatically the channel assignment, throws, neutrals, reverses, etc at each startup.
Each firmware type (quad, heli, plane) has its own GUI, software user interface is totally adapted for each model type
Upgrading firmware doesn't mean upgrading PC / Android software. You can upgrade one unit's firmware and keep another one on a previous firmware, each one will have the adequate user interface.
RPM governor auto-configuration, ne need to set gear ratio, etc. just plug the sensor, setup a flat throttle curve and fly (both nitro and elec)
Rescue mode for helis, with pitch management
Self level mode for quads and planes

-------------------------------------------------------------------------------
Emre Kamana tesekkurler

Üniteyle baya ilgilendim, program demosunu inceledim. HF'de 18 sayfalık konunun tamamını okudum. Saat 3 olmuş :D Özetle:

Ünite için yapılan bazı olumsuz yorumların haksız olduğunu düşünüyorum. Ayrı bir manual hazırlanmamış, ancak programın içerisinde oldukça detaylı anlatımlar mevcut. Özellikle kuyruk tutmasıyla ilgili şikayeti olanlar var, ancak sorunla ilgili detaylı bilgi veren çok az. Sorunun ne olduğunu anlatabilecek kadar kavrayabilenlerin sorunları çözülmüş, ancak bazıları "bu ünite kuyruk tutmuyor" deyip bırakmış. Hani "3gx kötü" diyip bırakıyoruz ya :D

Ünitenin program arayüzü biraz ikon/brain arayüzünü andırıyor, hatta advanced arayüzü neredeyse aynı, ki bu bence iyi bir şey, ikon advanced arayüzünü hemen her parametreyle oynama şansı verdiği için sevmişimdir. Basic arayüzü ise görüntü açısından ikona göz kırpsa da, ayarlama kısımları farklı. Örneğin swash paralelliğini ve servo subtrimleri ayarladığımız kısımda değişik bir yöntem izlemişler, önce full - yönde ardından 0 derecede leveling yapıyoruz ve full + yöndeki atımı kendisi hesaplıyor, böylece hem iki uçta ve ortada level yapmış, hem de iki uçta aynı açı değerlerine sahip olmuş olarak bir taşla iki kuş vuruyoruz. Governor kısmında (spiritte de olduğu gibi) işi basitleştirmişler, esc governoru ayarlar gibi ayarlanıyor, ancak ben eski düzen, motor pole ve gear ratio girilerek, sabit rpm değerleri yazma işini daha çok seviyorum. Rescue modunu da ilk versiyonda spirit gibi 5. kanala atamışlar, ancak daha sonradan tail gain yüzünden isyan çıkmış ve yeni versiyonda 8. kanala atanmış. 7. kanal ise bank switching için.

Spirit olsun, neuron olsun yeni ünitelerde rescue işini 6 kanalda çözme çabasını hobiye ilk giriş maliyeti açısından (6 kanal kumanda) takdir etsem de, "kuyruk gainime dokunma, benim kumandada kanal bol" diyenlerdenim.

Ünitenin dizaynında öne çıkarılan kavramlar basitlik, fiyatın düşük tutulma çabası ve "heliye bağlı uçuş hissiyatı" (locked). Ayrıca çok yönlülüğe, quadlarda ve uçaklarda da kullanılabilmesine önem verilmiş. Heli, quad ve uçak arayüzleri farklı.

Bir diğer önemli nokta, ünitenin titreşim direnci. Titreşime karşı oldukça toleranslı olduğunu söylüyorlar, hatta karşılaştırmak gerekirse ikondan daha fazla toleranslıymış, ki ikon da baya iyi titreşim konusunda.

Bilgisayar bağlantısı için kutudan harici bir usb modülü çıkıyor ve micro usb kablo ile bilgisayarınıza bağlanabiliyor. Ayrıca crius bluetooth modülleri de bt bağlantısı olarak kullanılabiliyor. İkon, zyx, hk'in multiwii modülü, hatta banggood'da satılan 7-8 dolarlık modüller de kullanılabiliyor. Android app ücretsiz, ayrıca ios app için de çalışıyorlarmış. (Aferin :D ) Mac arayüzünden ise bahseden yok :mad:

Ünitede bana göre iki eksiklik bulunuyor, birincisi port sayısının az olması, ikincisi ise self level modu bulunmayıp, sadece rescue modu olması. Quad ayarlarında self level bulunmasına karşılık heli modunda bu özellik bulunmuyor ve sadece rescue kullanabiliyoruz. Ben rescue olarak adlandırdığımız işin içine pitch karışan durumun artıları kadar eksileri de olduğunu düşünüyorum ve gerektiğinde sadece self levelling kullanmayı tercih ediyorum, ayrıntısına başka bir konuda girerim :)

Rescue modunun çalışma şekli ise şu şekilde, ünite yer neresi, gök neresi farkında ve rescue aktif edildiğinde heliyi tam olarak düzlemek için zaman kaybetmeden birkaç derecelik sapmayla yerden uzaklaşmaya çalışıyor. Eğer invertten değil de sadece upright olarak rescue kullanmak istiyorsanız, genellikle aileron tarafından dönmeyi tercih ediyor. Bir ince detay, diyelim kumandanızda yaylı switch bulunmuyor. Rescue modun tanımlı olduğu switchi çektiğinizde 3sn boyunca rescue yapıyor, yani heli yükseliyor ve kendiliğinden devre dışı kalıyor. Bir sonraki rescue için switchi bu sefer öbür tarafa çekmeniz yine rescue aktif ediyor ve 3sn sonra yine devre dışı kalıyor.

Son olarak, çıkacağı söylenen yeni ünitenin adını koymuşlar "Sentinel". Sentinel çok portlu, içerisinde ek olarak barometre ve veri loglama özelliği barındıran büyük kardeş olacak. Altitude hold, harici gps modülü de bizzat geliştirici tarafından telaffuz ediliyor. Ancak yeni üniteyi 2015 içinde beklemeyin diyor :(

Saati 4 ederken, bu ünitenin, özellikle bu fiyattan denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Spirit'i denedim, özellikle son iki gündür neredeyse kurcalamadığım yeri/parametresi kalmadı. Özellikle rescue'ya güvenip acayip acayip işlere de kalkıştım, sağ olsun modelimi yere tek parça indirmeyi başardı :D Genel olarak memnun kaldım, ancak ikon ve skookumdan alışkın olduğum hissiyatı tam alamadım. Belki bir de bunu denerim ilerleyen günlerde.. :) :saygilar:
 
Bakalım bunu ilk kim alıp deneyecek. :laugh:

Paylaşım için teşekkürler Mordo abi. :thumbup:
 
Birisi deneyip görmeden birşey söylemek zor , Rasim olsa bu görevi seve seve yapardı ama o da şimdi tatil modunda... :lollol:
Şahsen denenmiş ürünler varken ben bunu alıp deneme riskine pek giremezdim.Spiritin kasası bile bundan daha güzel ve itinalı yapılmış görünüyor , ucuz plastik , özensiz kalıplama ve işçilik kalitesi sanki dışarıya kendini vuruyor, ama belli olmaz, belki içinden muhteşem bir cihaz da çıkabilir....Mordo abime teşekkür ederim..... :saygilar: , ilginç fırsatları bize bildirdiği için...... :thumbup:
 
EZNOV Neuron flybarless

Yanlış anlamadıysam, EZNOV Neuron'u geliştiren kişi, MSH Brain'in geliştiricisi olan "Otatiaro" Thomas LEGRAND.



Hem heli hem Quad hem de Uçak için kullanılabilen bu cihazın uçuş videoları ise harika... 9DOF MPU kullanıyor olmaları, özelliklerde yazmıyor olsa bile "Headfree" uçuş yapılabileceğine dair bir işaret bence. Ama aynı zamanda titreşime karşı daha dikkatli olunması gerektiğinin de bir göstergesi.

Merakla bekiyorum ben de.
 
EZNOV Neuron flybarless

Zafer SAHIN' Alıntı:
Yanlış anlamadıysam, EZNOV Neuron'u geliştiren kişi, MSH Brain'in geliştiricisi olan "Otatiaro" Thomas LEGRAND.



Hem heli hem Quad hem de Uçak için kullanılabilen bu cijhazın uçuş videoları ise harika... 9DOF MPU kullanıyor olmaları, özelliklerde yazmıyor olsa bile "Headfree" uçuş yapılabileceğine dair bir işaret bence. Ama aynı zamanda titreşime karşı daha dikkatli olunması gerektiğinin de bir göstergesi.

Merakla bekiyorum ben de.

İşte iç boş tahmin ve eleştiri ile , araştırıp , öğrenip , detayına kadar sunulan gerçek bilginin farkı... :D , forumun dehası diye boşuna demiyoruz sana Zafer hocam. :thumbup:
 
EZNOV Neuron flybarless

Rescue özelliği de varmış. Hızlı bir sekilde inceleme fırsatım oldu ama genel özellikleri ile harika gözüküyor. Hem yazilimsal hem de donanimsal ciddi yenilikler getirmişler. Fiyat olarak da gayet makul.

Bakalım ilk kim alip test edecek, merakla bekliyoruz :halay:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Güzel gelişmeler bunlar :)

Bugün spirit ile ilgili olumlu kullanıcı yorumları aldım. Pek devasa modellerde kullanıldığını görmemiştik internette. Ülkemiz bu açığı iyi kapatacak. Goblin Speed deki başarılı performanstan sonra Goblin 770 te de sert rüzgarda taş gibi kuyruk tutması olsun, hiç sapıtmayan rescuesu olsun... Darısı neuron un başına ;)
 
9 axis gyro :eek: Bakalım çok fena kanıma girdiler :D
 
Artık zincir kırıldı bana göre. Zamanla Rescue sistemleri FBL ünitelerle default gelen bir opsiyon olacak diye düşünüyorum. Hatta BNF - RTF modeller alabileceğiz bu özelliklerde Blade sinyallerini veriyor şimdiden. :thumbup:



Bunlar bizim için güzel gelişmeler elbette. Ama ben bu hobide uzun bir süredir vakit geçirmenin verdiği tecrübeye dayanarak şunu söyliyebilirim ki cebimizden çıkacak para miktarında bir azalma olmayacaktır. :laugh: :lol: :lol:
 
EZNOV Neuron flybarless

şu ünitelere ammada güveniyorsunuz ya :D adamlar ünitesiz çatır çatır uçuyor :D bende daha önce 450 lik heli ile ünitsiz olarak uçtum, bizim ekipten Mücahit arkadaşımız raptor 90 uçuruyor DFC kafa ve FBL ünitesiz, yok rescue yok 9 eksenli gyro , bana boş geliyor bukadarı , tarot FBL üniteyi tek geçerim. telefondan 5dk da ayaralnıyor, uçak zagi heli quad ne istersen uçuruyor üstelik çok ucuz , bunların fiyatlarını gördükçe deliriyorum.


FBL ünitesiz bir nitro 600 uçuşu izleyelim hep beraber ;)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
EZNOV Neuron flybarless

Türker Akgün' Alıntı:
Artık zincir kırıldı bana göre. Zamanla Rescue sistemleri FBL ünitelerle default gelen bir opsiyon olacak diye düşünüyorum. Hatta BNF - RTF modeller alabileceğiz bu özelliklerde Blade sinyallerini veriyor şimdiden. :thumbup:



Bunlar bizim için güzel gelişmeler elbette. Ama ben bu hobide uzun bir süredir vakit geçirmenin verdiği tecrübeye dayanarak şunu söyliyebilirim ki cebimizden çıkacak para miktarında bir azalma olmayacaktır. :laugh: :lol: :lol:

Abi zincirin en büyük kırılma anı kbar keo :lol: çıktığı zaman olacak :lollol: :lol: :lol:
Mikado neo 'nun piyasaya çıkışını erteledi sırf ekstra güvenlik önlemi alabilmek için. Kopyalanacağı haberini almışlar, hemen piyasaya sürmeden ek güvenlik için kastılar. Ama ne zaman klon ve ucuz bir ünite rescue çıkartır, işte o zaman mecburen bütün üniteler rescue'li olacak :coolxf: :coolxf:

Bu arada ben de senin gibi düşünüyorum para konusunda, dediğim klonlar çıkmadığı sürece cebimizden ççıkacak para aynı bile kalmaz artar bence :lol: :lol: :lollol: :lollol:

Mesut AKIN' Alıntı:
şu ünitelere ammada güveniyorsunuz ya :D adamlar ünitesiz çatır çatır uçuyor :D bende daha önce 450 lik heli ile ünitsiz olarak uçtum, bizim ekipten Mücahit arkadaşımız raptor 90 uçuruyor DFC kafa ve FBL ünitesiz, yok rescue yok 9 eksenli gyro , bana boş geliyor bukadarı , tarot FBL üniteyi tek geçerim. telefondan 5dk da ayaralnıyor, uçak zagi heli quad ne istersen uçuruyor üstelik çok ucuz , bunların fiyatlarını gördükçe deliriyorum.


FBL ünitesiz bir nitro 600 uçuşu izleyelim hep beraber ;)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abi kesinlikle katılıyorum fiyat konusunda, bu arada uçuşu izledim, ama gerek yok 3 eksen gyro varken. Rescue olayı güzel çünkü böyle bir imkan varken kullanmak lazım maddi açıdan. Bu noktada zaten ikon pastanın büyük kısmını yiyor fiyat performansı neticesinde.

9 eksen konusuna gelince; gittikçe heliler otonom olma yolunda gidiyor ki bu da beni rahatsız ediyor. Ben uçurmayacak olduğum heliyi ben ne yapayım. Bu hobinin sonunu getirebilecek tek şey kendi kendine uçan cihazlar bence..
 
Kağan zaten heliler heli olmaktan çıktı, eskiden pilotaj denen birşey vardı , şimdilerde ise heli kendi kendine havada kalıyor, bunun için bile insanın çabalaması öğrenmesi gerekiyordu ama şimdi model hoverı kendi yapıyor :D
 
EZNOV Neuron flybarless

Mesut AKIN' Alıntı:
Kağan zaten heliler heli olmaktan çıktı, eskiden pilotaj denen birşey vardı , şimdilerde ise heli kendi kendine havada kalıyor, bunun için bile insanın çabalaması öğrenmesi gerekiyordu ama şimdi model hoverı kendi yapıyor :D
Otopilot ile drone ucuranlar bir halt ettiklerini zannediyorlardı şimdi helilerde aynı konuma doğru gidiyor .
 
Heli de bişey mi Mesut abi, artık uçaklar hover i kendi yapıyor (bkz. Bavarian Demon Cortex) :laugh:

Kendi kendine half piro, funnel, hurricane yapan heli görmedik henüz, endişelenmeye gerek yok :)
 
EZNOV Neuron flybarless

Rasim Öztürk' Alıntı:
Heli de bişey mi Mesut abi, artık uçaklar hover i kendi yapıyor (bkz. Bavarian Demon Cortex) :laugh:

Kendi kendine half piro, funnel, hurricane yapan heli görmedik henüz, endişelenmeye gerek yok :)

Rasim yapması hiç zor değil 3 5 satır yazılıma bakar :D uçaktada var dediğin gibi ama hiçbir uçak aşığı bunları kullanmaz, ancak yeni yetme beceriksizler bu ürünü kullanır :D :halay: :halay: :halay: