F450 Toplamak istiyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yasin sönmez

Yeni Uye
Yasaklı
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
Yaş
34
Konum
Şanlıurfa
İlgi Alanı
Multikopter
-İlk deneyimim oyuncak gibi bi drone ile oldu
-Bu işe fazlasıyla yatkın olduğumu fark ettim ve daha profesyonel olmak istiyorum
-Piyasadaki 4000-5000 liraya satılan modelleri alabilecek durumum da olmasına rağmen ısrarla bu işin elektronik kısmına girişmek istiyorum.


Ben şuanda almak için sepetime eklediğim ürünlerin isimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum, eklemem veya çıkarmam gereken malzemeleri yazarsanız sevinirim, bu işin mühendislik matematik kısmı birhayli zor onun için sizlerin yardımına ihtiyacım var, şunu da belirtmeliyim ki terimlerden pek anlamıyorum onun işin bu işin hem türkçesini hem gerçek adını yazarsanız ilerlememe daha fazla yardım edebilirsiniz.

1-Kumanda Flysky FS-I6 6 Channel 179₺
2-Şase F450 92₺
3-Şarj cihazı Lipo balance charger 107₺
4-Pil 14.8v/4s 3500mh 25c xt60plug 249₺
5- 4xMotor ve pervane set Emax 2212 248₺

Buraya kadar uyumsuz sıkıntı yaratacak cihaz varmıdır...?

6- Motorlara komutu verecek cihaz ismini bilmiyorum, öneriniz?
7- Uçuş için kart öneriniz?
8- Başka bi eksiğimiz varmıdır?
9- Son olarak birbirine uyumlu olan parçalar birleştikten sonra kumanda ile uçuş kartını nasıl birbirine tanıtıyoruz? Ve başkaca yazılımsal müdahale gerektirir mi?
10- Eklediğim kamera ile görüntü almam için ne gereklidir bu konuda hiç fikrim yok detaylı anlatırsanız sevinirim...

Değerli yorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, amacım uçuş süresi olabildiğince uzun, performans olarak olabildiğince iyi ve görüntü aktarımını hızlı yapabilecek bir cihaz.
 
Ürün seçimin ile ilgili olarak arkadaşlar gerekli cevabı verecektir. Fakat sorularından henüz temel önemli bileğilerde çok ciddi eksiklik olduğunu anlıyorum. Vakit buldukça şu kaynak konulara bakmanı öneririm. Çünkü her sorduğun soruya tek tek cevap vermek tek bir konu başlığı altında ne yazık ki pek mümkün değil.



 
Merhaba, bu boyutta bir dronda bir cok fonksiyon kullanmak isteyeceginiz icin daha cok kanal sayili bir kumanda almanizi tavsiye ederim.

Motor ve pervane set link verirseniz motorlarin kv degerleri ve teknik verilerine gore sectiginiz pil uygunluguna bakabiliriz. Ayrica pervane olculeri de lazim.

Motorlarin surucusu ESC (Electronic speed controller / Elektronik hiz kontrolcusu) tavsiye edebilmemiz icin motorlarin maksimum amper cekimini bilmemiz lazim, yine teknik detayi gerekli.

Bu boyut dron sahibi arkadaslar uygun ucus kontrol kart tavsiyesi verecektir.

Bu boyutta bir droneda GPS / gimbal gibi aksesuarlarda bir noktadan sonra ihtiyac olacaktir. Bu ekipmanlari da incelemeniz tavsiye ederim.

RC (Radio Control) araclarin radyo sistemleri iki ama parcadan olusur. Kumanda (transmitter) alici(receiver). Alici arac uzerinde bulunur ve arac tipine gore ilgili parcalar baglantilari yapilir. Kumandadan gelen komutlari arac ilgili parcalarina alici iletir. Radyo sistemleri buyuk cogunlukla kumanda ve alici beraber satilir. Ayri ayri da alinabilir. Ancak uyumlu calisabilmeleri icin genellikle ayni marka olmalari gerekir. Farkli markalarda olup da ayni iletisim protokolunu kullanan kumanda ve alicilar da birlikte calistirilabilir. Yeni baslayanlar icin ayni marka kumanda ve alici seklinde radyo sistemi almalari tavsiye edilir
Radyo sistemi denmesi nedeni de cesitli (27mhz, 35mhz, 40mhz gibi eski tip ve 2.4Ghz yeni tip) radyo frekanslarinda iletisim yapmalaridir.

Umarim yardimci olmustur.
 
Son düzenleme:
Hocam çin sitesi wishden alışveriş yapıyorum
8 kanallı bi kumandaya denk gelmedim
Pervane motor seti;
Esc için henüz bi şey bulamadım ama tavsiyenizi alırım
Kontrol kartı dediğiniz şey bumu ve uygunmudur

Gps ile ilgili hiç araştırmadım ama en kalitelisini almaya razıyım
ŞU kumandam ile kontrolcünün birbirine uyumlu olup olmadığını kodlarına bakarak anlamak mümkün müdür, cevaplarınız için teşekkürler ilerlememde emeğiniz geçti şimdiden
 
Bu kumanda nasıldır iş yaparmı birde bu yanındaki alet ne işe yarar ?
 
Oncelikle herhangi bir yatirim yapmadan once forumdaki bir cok konuyu ozellikle hobiye yeni baslayanlar icin olan konulari Mehmet abi dedigi gibi incelemenizi tavsiye ederim. Ayrica yine forum uyelerinin youtube uzerinde bir cok faydali anlatim videolari var.

Hobimiz gercekten cok detayli teknik bilgileri gerektiriyor; fizik kurallari, elektirik ve elektronik bilgisi, havacilik ve meteoroloji bilgileri vs, daha bir cok konu.

Cok ucuz fiyatlara da olmuyor malesef.

Wish sitesi yerine aliexpress hatta banggood tavsiye ederim. Wish bu hobi icin pek saglikli bir siteye benzemiyor bence. Aliexpress bircok satici ayni urunu farkli fiyat ve sekillerde satiyor. Banggood da her urun hemen hemen tek fiyat. Aliexpresde kimden neyi almak daha iyi kestirmek zor ve biraz da sans isi. Banggood o konuda daha guvenilir veya en azindan karmasik degil diyebiliriz.

Örneğin, Wish sitesinde buldugunuz motor paketi aliexpressde cok daha ucuz 160tl civari.

Ayrica motorlarin markasi Emax sitesinde motorlar 920kv olarak geciyor. Sizin versiginiz link 935kv. Sahte olma olasiligi cok yuksek.

Sizin kontrol karti olarak gondersiginiz bir radyo alicisi (yukarda bahsetmistim). Control kartlari FC yani flight controller olarak gecer. Bu ebat dronlarda yaygin kullanilan ardupilot veya Radiolink firmasi urunu olan Pixhawk kartlari var.

bunu alin diye demiyorum, ornek link

Radiolink Pixhawk PIX APM Flight Controller Combo with GPS Holder M8N GPS Buzzer 4G SD Card Telemetry Module Mounting foam


Ikinci mesajda gonderdiginiz Flysky marka FS I6x 10 kanalli ve genellikle 250mm alti yaris dronu dedigimiz dron kullanicilari tarafindan tercih edilen en ucuz kumanda seti. Baslangic icin is gorebilir. Resimde yanında gördüğünüz ufak kutu da from üzerine takılacak alıcı.

Burda en onemli konj bu hobi bir heves mi yoksa uzun yillar devam ettirmeyi dusundugunuz bir ugras mi. Cunku kumanda yani radyo sistemi alinca iyisini almak gereken yeri geldiginde en buyuk yatirimi hak eden cihaz bence.

Benim nacizane tavsiyem en az bir kac ay arastirmalariniza ve de bilgi birikiminizi olusturmaya devam edin. Acele etmeyin. Hobi isi sabir isidir. Yeri gelir gunlerce en ufak detayi arastirip ogrenmeniz gerekir.

Soyle bir yol izleyebilirsiniz. Bir dronun parcalari nelerdir. Bu parcalarin islevleri ve gorevleri nelerdir. Ne gibi ozellikleri vardir. Bunlari arastirip ogrenerek ise baslayabilirsiniz. Bu esnada ileriye yatirim olmasi icin uygun bir simulator edinip sanal ucus denemelerinize baslayabilirsiniz. Forum icerisinde simulatorlerle ilgili konular mevcut.

Ozetle cok detayi bulunan bir hobiye giris yapmaktasiniz ve de dogru bilgilerle saglam bir temel olusturarak uzerine insa etmeniz ilerde yasama ihtimaliniz olan maddi ve manevi zararlari onlemekte cok faydali olacaktir.
 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, şuan s168 drone diye youtube de araştırın bu dronu kullanıyorum oyuncak diyebilirim, irtifası ve sinyallerini geniş bi alanda deneyemedim ama tatmin edemeyeceği bariz, simülasyon ihtiyacım yok bence uçuş tecrübem var 1.5 saate yakın.

Teknik konular gerçekten çok detaylı benim aslında merak ettiğim konular süzme bilgiler yani yaşantımın tüm alanında okumayı çok severim ama internette bilgi kirliliği çok fazla basitçe bilgi sahibi olduğum konular var İhtiyaçlarımı kısmen biliyorum
Kumanda, pil, şarj cihazı, kontrolcü, gps, motor, pervane, şase, esc, kamera, kamera için ayrı bir motor, akımı dc/ac yapacak cihaz vs

Ama asıl merakım şu; bu parçalardan hangilerinin birbirine kesinlikle uyumlu olması gerekir, ağırlık ve kaldırma kuvveti konularından bahsetmiyorum, kumanda ile verici, gps ile kontrolcü birbirlerine uyumsuz olması sıkıntı yaratacak parçalar neler
 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, şuan s168 drone diye youtube de araştırın bu dronu kullanıyorum oyuncak diyebilirim, irtifası ve sinyallerini geniş bi alanda deneyemedim ama tatmin edemeyeceği bariz, simülasyon ihtiyacım yok bence uçuş tecrübem var 1.5 saate yakın.

Teknik konular gerçekten çok detaylı benim aslında merak ettiğim konular süzme bilgiler yani yaşantımın tüm alanında okumayı çok severim ama internette bilgi kirliliği çok fazla basitçe bilgi sahibi olduğum konular var İhtiyaçlarımı kısmen biliyorum
Kumanda, pil, şarj cihazı, kontrolcü, gps, motor, pervane, şase, esc, kamera, kamera için ayrı bir motor, akımı dc/ac yapacak cihaz vs

Ama asıl merakım şu; bu parçalardan hangilerinin birbirine kesinlikle uyumlu olması gerekir, ağırlık ve kaldırma kuvveti konularından bahsetmiyorum, kumanda ile verici, gps ile kontrolcü birbirlerine uyumsuz olması sıkıntı yaratacak parçalar neler


İşte herkesin mümkün olduğunca kibarca anlatmaya çalıştığı şeyler bunlar, ama kabul etmemekte ısrar ediyorsunuz. 1.5 saatlik uçuş tecrübesi dediğiniz şey, üstelik bir oyuncakla, gerçekten en hafif tabirle, komik :D

Öyle süzme, hap şeklinde bilgiyi sizin kafanızın içerisine akıtabilecek bir teknoloji ne yazık ki yok. Zaten forumdaki çoğu konumuz olabildiğince sade ve anlaşılır bir şekilde ele alınmış durumda. Ama bunu bile okumaya zahmet etmek istemiyorum diyorsanız, üzgünüm, yapacak bir şey yok. Ha birisi kendini bana adasın, ben sorayım o cevaplasın istiyorsanız, öyle birini bulursanız bana da gönderin.

Size önerebileceğimiz yardım sadece yukardaki mesajlarda da söylediğimiz gibi, forumu okumanız ve simülatör edinmeniz. Başka da yapabilecek bir şeyimiz yok...
 
Forum konularini arastirirsaniz cevaplar mevcuttur. Yuzlerce marka binlerce model parcalari malesef anlatmamiz mumkun degil. Sahsen ben parcalarin birbiriyle uyumlu olup olmadigini mumkun oldugunca detayli arastirma yaparak ogrenmeye calisiyorum. Hazir bilgi o kadar da kolay bulunmuyor. Ornek vereyim. Bir ucus kartinda hangi mikro parcalarin, hangi iletisim teknolojilerinin, hangi elektriksel yapinin oldugunu ogrenirseniz, hepsi ayni mantikda. Bunu cozunce bir bakista bir ucus kartinda ne var ne yok bilirsiniz. Butun parcalar icin gecerli bu konu.

Tek caremiz arastirip bulup ogrenmek.

Kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Teşekkür ederim yanlış anlaşılmak istemiyorum, ama takdir edersiniz ki terimler yabancı geldiğinden anlamlandırmak zor oluyor, birde forumda denk gelmedim yada bulamadım, mesela bir kullanıcı kendi dronunu toplarken dronunda aradığı özellikleri ve seçtiği parçaların isimlerini paylaştığı, hangi yönlerinin olumlu olumsuz olduğunu yazdığı bi platform varmıdır forumu gezinmeye devam ediyorum
 
Bizim de demek istedigimiz modeli toplamaya baslamadan once teknik konulari ogrenmek gerek ve zaman alacak. Multikopter ama forum / Multikopter modelleri alt forum icerisinde sizinde toplanak istediginiz 450 sinifi ve diger modellerle ilgili bir cok konu var. Faydali olacaktir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Şuan fark ettim teşekkür ederim son sorum 1500-2000 lira bütçe ile 2-2.5 km menzile sahip bi araç yapılır mı
 
Evet ve hayir... Cunku sorunuzun cevabini biraz sabirla kendiniz bulacaksiniz. Gercekten cevap vermesi imkansiz bir soru. ne demek istedigimi ilerde anlayacaksiniz.
 
Ben biraz takılayım forumda ben matematiğim iyidir teknik konularda da kısa sürede uzmanlaşırsam şaşırmayın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...