Fırçasız motorda tıkırtı?

Katılım
11 May 2021
Mesajlar
9
Tepkime puanı
2
Yaş
19
Konum
Hatay
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar, BrotherHobby Tornado T5 Pro 3115 640 kv motora sahibim, motorlara ilk kez güç verdim. ve bir motorumda tıkırtı var. Fakat yüksek hızlara çıkınca ses gelmiyor. Bu şekilde motoru kullanabilir miyim? Bu sorunun kaynağı nedir?
 
Kontrol Kartınız
Pixhawk 4
Model Sınıfı
Quatcopter
Motor, Pervane ve ESC
BrotherHobby Tornado T5 Pro 3115 640KV 1245 pervane
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky i6x flysky fs-ia6b
Extra Ekipman
-
Normalde tıkırtı deyince ilk aklıma motorun içine bir vida veya metal parçası gitme ihtimali geldi. Fırçasız motorlar içindeki çok miktarda mıknatıs ve görece açık yapıları nedeniyle içine birşeyleri kaçması çok olası motorlar. Fakat yüksek hızlarda gelmiyor dediniz.
Benim aklıma ilk esc veya besleme sisteminde bir sorun olacağı aklıma geldi daha önce ayarlarını bozduğum bir esc motoru ilk çalıştırırken hafif bir zorlanma tekleme ve tıkırtı yapıyordu fakat o da hızlanınca sesi kesiyordu.
Eğer sizdeki escdede ayar kısmı varsa tüm ayarların default olduğundan emin olun. Eğer ses devam ederse belki start force gibi bir ayar varsa onu artırmayı deneyin.
Bu dediklerimin dışında içine birşey kaçmış olma olasılığı var içini bir kontrol edin birde sorunlu motordaki esc yi farklı bir motora bağlayın bakalım ondada ses gelecekmi