Flite Test Lazer Kesim Planları

yunus

Yeni Uye
Katılım
11 Eyl 2018
Mesajlar
10
Tepkime puanı
8
Yaş
34
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Uçak
merhaba lazer kesim plan ihtiyacı olanlar için aşağıdaki linkte birçok model uçak planı mevcut.



ayrıca bir sorum var. model uçak yapımda yeniyim. laser kesim hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim. laser kesimde kırmızı renk: yüzelsel, siyah renk: tam kesim, mavi ise kırışık kesim diye biliyorum bu doğru mu? çizimler nasıl olmalı?
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Lazer kesim yapmadım, kendim kestim, ilk önce onu söyleyeyim. Evet, siyah kesim tam, ama şu kırmızı ve mavi renklerdeki ''yüzeysel'' ve ''kırışık'' kelimeleri aklımı karıştırdı. Benim bildiğim kırmızı için Flite Test sitesinde ''score %50'' diyor. Bu sadece bir süslü terim, ben kırmızı yerlerde kağıdı görene kadar kesiyorum, ve modelin ne bilmiyorum, ama dikkatlice incelersen, kırmızı yerlerin çok fazla bükülmesi gerektiğini görürsün, o yüzden kağıdı görene kadar kesilmesi gerek. (Ama kesinlikle fazla abartma, yoksa yırtılır!)
Gelgelelim maviye, Flite Test sitesinde ''lightly crease'' diyor, yani ''hafifçe bük'' gibi. Gene modeli dikkatli incelersen, oraların hafifçe (ama kesinlikle kırmızı kadar değil) bükülmesi gerektiğini görürsün. Mavi yerlerin kesimine gerek var mı? Bilmem, ama ben cetveli mavinin ucuna koyup Karate ustalarının öğrencilerinin ayaklarını yavaşça esnettiği gibi büktüm, gayet de güzel oldu.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.