Fly sky t6 kanal kumanda servo ayarları

murat gül

Yeni Uye
Katılım
3 Mar 2018
Mesajlar
25
Tepkime puanı
8
Yaş
35
Konum
agrı
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar yukarıda ismi geçen kumanda 2 tane 9 gramlık servo 30a'lik esc ile bir zagi yapmaya çalışıyorum. 1 ve 2. kanallara servoları bagladım 3. kanala esc ve motor. motoru çalıstırabiliyorum. Gaz komutlarımı algılıyor istedigim gibi. Ancak servolar komutlarıma düzgün cevap vermiyor.
Sorunlarım;
Aileron sorunu;
Sag taraftaki kolu yukarı yada aşağı çektigimde sadece 2. kanala takılı olan servo hareket ediyor 1 numaralı servo hareket etmiyor.

Elevator sorunu;
Sag taraftaki kumanda kolunu sola yada saga çektigimde 2. kanala takılı servo çok az hareket ediyor.

Sol taraftaki kumanda gaz kolu Olarak kullanıyorum. Gaz da sıkıntı yok. Ona henüz sol ve saga çekme ile ilgili bir ayar girmedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Anlaşılan mix ayarı yapmamışsınız. Kumandadan elevon mix yaparak komutların doğru çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Bu arada bir duzeltme yapayim. Kumandanin sağ çubuğunu yukarı aşağı hareket ettirerek elevatoru, sağa sola hareket ettirerek aileronları hareket ettirirsiniz. Zagilerde rudder olmadığı için kumandanin sol çubuğunu sağa sola hareket ettirmeye gerek yoktur. Kolay gelsin :thumbup:
edit:yazım yanlışı
 
Son düzenleme:
teşekkür ederim sayenizde bir video buldum. bu videoyu izleyerek ilk iki sıkıntımı çözdüm. 3. sorunum için verdiginiz cevaptan yola cıkarak anladıgım kadarıyla öyle bir sorunum yokmuş :D 4. kanalla ugraşmayacagım. çok teşekküür ederim size borçlandım .):)

buldugum videoyu paylaşayım çok güzel anlatılmış

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Kurt