Futaba t10j Kumanda Kurulum

serser2

Yeni Uye
Katılım
15 Haz 2015
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Yaş
26
Arkadaşlar Sayfaya yeni üyelerden biriyim.
Yeni bir kumanda aldım Futaba T10j Kumandanın ayarlarını yapıp multikopteri çalıştıramıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Öncelikle üye olup hemen konu açmak yerine, özelden gelen mesajı okuyup bir Tanışma konusu açıyoruz.

Sonra da "çalışmayan" kısmı yani problemi daha net ortaya koyuyoruz. O zaman belki bir bilen abin sana yardımcı olabilir. Ama bu giriş ve bu açıklama ile yardım alman nerede ise imkansız...
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Kusura bakmayın.
Ani bi giriş yaptım konuya ama uçurmak için sabırsızlanıyorum :)
Bu arada Tanışmayla alakalı paylaşımda bulundum.
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Batuhan, multikopterinin modelini, kullandığın kontrol kartını, ve nihai olarak uçuşa etki eden yan ekipmanları(motor, esc, pervane ...) da bizimle paylaşırsan, en azında ne ile karşı karşıya olduğumuz biliriz. Bu şekilde yardımcı olmamız biraz zor.
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Bunlar Yardımcı olur heralde ?





 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Merhaba,
resimlerle olacak iş değil sadece tamam bir nevi donanımı çözdük ama kumanda ayarlarını neye göre yaptın mesela? nereden faydalandın? naza ayarları doğrumu, ARM yapmayımı atlıyorsun acaba ( gaz stiği sağ alt köşeye yön stickte sol alt köşeye aynı anda çekilip 3 sn ye beklenecek) naza durum ledi nasıl yanıp sönüyor hangi renkler hangi sırayla kaç kez yanıyor? veyahut şuan hangi aşamadasın ne ile karşılaşıosun bunları bilmek lazım. belkide throttle reverse edilmesi gerekiyordur ve ARM yapamıyorsundur yada diğer yönlere reverse gerekiyordur. bunları bir bir anlatki yarrdımcı olsunlar.
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Bana 0'dan Herşeyi Anlatma Şansiniz Varmi Yada Önereceginiz bir video kanali varmi ?
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Batuhan, öncelikle kaynak olarak, kullandığın kontrol kartının klavuzu sana yol gösterecektir.


Bu da Futaba 10J'nin kullanım klavuzu.


Eğer klavuzda bahsedilen terimleri anlayacak seviyede değilsen şu konu sana BIRAZ yardımcı olabilir.


Ama bunları da anlayacak bilgi seviyesinde değilsen maalesef herhangi birisinin sana sıfırdan, o kadar bilgiyi verebileceğini zannetmiyorum.
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Anlasilan sen hazir bir sekilde satin almissin multiyi. Cunku kurulum temiz gozukuyor. Bilgili biri yapmis kurulumu asikar. Onun icin satin al uc a karsiyim. Bunlar oyuncak degil malumki. Herseyi sifirdan okuyup baslayip bir yola girmelisinizki bizlerde yardimlarimizi esirgemeyelim. Zevk duyariz yardimci olmaya. Ama daha sorunu bile anlatamiyosunuz. Zafer abinin verdigi linkleri bir incele bu is bir derya. Sifirdan baslanip anlatilacak bir zaman dilimi yok. onca malzemeleri tani baglantilari ezberle. Tespitte bulun. Ihtimal olan sorunlari paylaski adim adim fikir verebilelim... yoksa bu calismayan bir otomobil icin tamirciyi arayip arabam calismiyo motor ve mekanik olayini bastan anlatsana demek gibi birsey...
 
Futaba t10j Kumanda Kurulum

Batuhan, bir de şu konuyu incele. Benim karşılaştığım iki sorunu anlatmıştım. Kontrolcün NAZA olduğuna göre işine yarayabilir.