Gasser Helikopter GY701 Warning hatası problemi

Katılım
2 Ocak 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Yaş
36
Konum
ankara
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar.

Büyük kısmı kendi tasarımımız olan büyükçe bir benzinli helikopterimiz mevcut. Ancak uçuşa geldiğimiz vakitlerde elektronik kısmından sorumlu arkadaşımız aramızdan ayrıldığı için elektronik kurulum ve ayarlamalarda biraz zayıf kalmış durumdayız.
Hazır bir ürün olmadığı için elimizde helikopterin karakteristik özelliklerini belirlen yön gösterici bilgiler de yok. Bu sebeple kurulum ve ayarlamalar konusunda problemler yaşıyoruz.

Helikopterin özellikleri:

CYL Servolar: 4 x JR PRO DS6301
Kuyruk servo: JR PRO DS6301
Fbl Ünite: Bavarian Demon 3 SX
Telemetri: Jeti Central Box 400 +
Kumanda: Jeti Duplex DS-16
Governor: Futaba GY701 (Governor only)


Aslında bir kaç problemimiz mevcut ancak governorun üzerindeki warning sembolünden kurtulamıyoruz. Manual içerisinde, governorun motor çalışırken kapalı konumda olması gerektiği söyleniyor. Ancak motoru çalıştırmak için central box enerji almak zorunda. Ve governor da bu kaynaktan beslendiği için otomatikman aktif hale geliyor.

Aslında Ankara'da olup bu ve benzeri problemler konusunda bize yardımcı olabilecek arkadaşlar mevcut ise görüşebilmeyi, fikir alabilmeyi de çok isteriz.

Şimdiden teşekkürler
 
Bu governoru hic kullanmadim ancak bahsedilen kapali olma durumu, fiziksel olarak kapali olmasi degil de, aktif olmamasi olabilir mi? Governor mantiginin ya belli bir devir altinda, veya belli bir throttle yuzdesi altindaki degerlerde inaktif olmasi seklinde olmasi gerekir.