Gökçay'ın Vecihi K-VI Model Uçağı

Levent Suberk

Tecrübeli Uye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
1,489
Tepkime puanı
2,320
Konum
Türkiye
İlgi Alanı
Hepsi


Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kendisi için oluşturduğu model uçak atölyesinde radyo kontrollü model uçaklar yapan Ahmet Gökçay, Türk havacılık tarihi için önemli bir yer sahibi olan Vecihi Hürkuş tarafından yapılan ilk Türk uçağı Vecihi K-VI’nın radyo kontrollü modelini göklerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Uzun yıllar İsviçre’de yaşayan ve emekli olduktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapan Ahmet Gökçay, gününün büyük bir kısmını çocukluk yıllarında hobi olarak başladığı ve sonrasında vazgeçilmezi haline gelen radyo kontrollü model uçaklara ayırıyor. Kuşadası ilçesinde oluşturduğu atölyede çeşitli model uçaklar yapan Gökçay, Vecihi Hürkuş tarafından yapılan ilk Türk uçağı Vecihi K-VI’yı göklerle buluşturmak için gün sayıyor. Uçağın 1/6 ölçekli radyo kontrollü modelini yapan Gökçay uçağı uçuracağı günü iple çekiyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Türk yapımı uçakların modellerine pek rastlanmıyor. O nedenle ilginç ve güzel bir model olmuş. Aslında Türk yapımı çok uçak ta yok. Bir kaç tane. Nuri Demirağ da büyük işler yapmış ama sanayi devam etmemiş. Şans, talih, kader, kısmet, artık neyse.
Ne yazık ki aynen dediğin gibi abi :embarras:
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Harika bir proje! Ahmet Gökçay üstadımızı, gıyabında saygı ve minnetle selamlıyorum:saygilar:
Şans, talih, kader, kısmet, artık neyse.
Maalesef mesele o kadar basit değil bence Levent Abi... Kaderle kısmetle açıklanacak durumlar değil bunlar. Elbette süreci siz benden daha iyi biliyorsunuz ama; emperyalizm, kapitalizm, siyonizm, işbirlikçiler artık neyse...
yani politik, yani siyasi... Nuri Demirağ'ın Vecihi Hürkuş'un ve benzerlerinin yaşadıkları, pasifize edilişleri, İHA fikrini 1930'larda ilk düşünen 3 ülkeden biri olup; bugünlerde anca yürütüyor olmamız... bunun ispatı :embarras:
 
....Hem sonra yaşım ilerledikçe kadere kısmete inanır oldum, anlaşılmaz bir durum.
Bu ülkede uzun süre geçirmekle alakalı birşey o Levent abi, hepimize oluyor. :laugh:

Paylaşım için teşekkürler, inşallah güzel bir maiden'a şahitlik ederiz hep birlikte. :bravo: