Görseller Manisa M.havk havacılık Klübü Buluşmalari

Önce üzüldüm sonra sevindim :) Modelin sağ salim uçup inmesi güzel haber. Video olsaydı daha güzel olurdu. Motorun sesini duymak, havada süzülmesini izlemek güzel oluyor :) Modelin tamir öncesi renk şeması bence daha güzel :laugh: Bu halide fena değil tabi.
Alttan kanatlı benzeri bir uçak yapmayı düşünüyorum bende :)
Tek başıma olduğumdan uçuş videosu çekemedim, sadece yerde çalışırken viseo va, yüklerim onu da, nitro sesi özleyenler tatmin olur.
bu teyyarenin ilk kırımı, ilk fotodaki kaplama ilk yaptığımdaki kaplama. Şimdikigövde kaplamasını elde kalmış reklamcı folyosundan alelacele yaptım. ama katılıyorum, ilk kaplama daha iyi ve daha hafif
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Uçağı kırık görünce üzüldüm ama güzel tamir etmişsiniz elinize sağlık:thumbup:. Model hotstuff 3 mü hocam? Böyle alttan kanatlı bir uçak planı araştırıyorum sizinkini çok beğendim:thumbup:

Bir de merak ettiğim için soruyorum, motorları baş aşağı bağlamak neden sorun yaratıyor? Yerçekiminden dolayı yakıt gitmemesi gibi bir problem mi oluyor?
 
Motor kaçlık? Baş aşağı bağlanmış alkol motorları her zaman sorun. Hele bir de minnak ise, saç baş yolduruyorlar.
Ben de saç baş yoldum aynen dediğin gibi Abi:D Buji ısıtıcıyı söküp takmak ayrı dert; sürekli motorun boğulması ayrı!
Lafı açılmışken sorayım... Boğulmaya bujinin içinin, yani filement boşluğunun yakıt dolması sebep oluyor diye tespit ettim. Doğru mudur?
 
Teyyarenin belini kırıp geri döndüm. ama gazı yedim ya bir kere...

Derhal tamirat ve motorun duruşunu değiştirdim. Ve bu gün tekrar gidip aleti denedim. Biraz hamlamışım, ama olsun . Uzun bir aradan sonra ilk sortiyi yaparken elim ayağım titredi vallahi. Neyse, kazasız belasız uçuşlarımı yaptım, aleti trim ettim
5 yıl aradan sonra 2 günde modeli kırıp, yeniden tamir etmek ve sonrası uçuş :eek:

Bu iş tamamdır :heartxf: Hobiye yeniden hoşgeldiniz @Selahattin GÜVENÇ:hoppa:
 
Motor Os Max 25 FX. 15 yıllık falan vardır aşağı yukarı. İlk aldığımda bir Spitfire'daydı, sonra kendi yaptığım bir CAP 232'de kullandım. En son da buna taktım. Spitfire da da ters bağlıydı, onda da uğraşıyordum. Neyse sorunu çözdük.
Ozan Altunoğlu; muhtemelen evet.
Mustafa Koç; yanlış hatırlamıyorsam Hotstuff II idi, tam emin değilim. Aslında plan 0,46 lık motor göreydi, ben biraz küçültüp 0,25 lik motor kullandım. Plan internette var.
Neyse, artık büyük teyyare inşaatına yavaş yavaş başlayabiliriz.
 
Sizin adınıza çok sevindim :thumbup: Akşama güne ait mutlaka 2-3 görsel bekliyoruz @Selahattin GÜVENÇ bey :RCKolik:
Yav Mehmet Bey,
Şimdi ben emekli olduğumdan zaman kısıtım yok, kafama göre gidip istediğim zaman uçuyorum. Şimdiye kadar hep hafta içi gidebildim, hafta sonu yasaklar vardı, e tabi arkadaşların işi/okulu var hafta içi gelemiyorlar, dolayısıyla hep tek başıma oluyorum.
İnşallah birileri ile denk gelebilirsek önümüzdeki günlerde, daha güzel resim/videolar gönderebiliriz.
Vallahi özledik buluşmaları.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol