Guillow Cessna 170

Katılım
12 Kas 2018
Mesajlar
29
Tepkime puanı
50
Yaş
25
Konum
Gaziantep
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar,
başlangıç olarak bu hobiye F22 uçağı ile başladım. Şimdi de bir model yapmak istiyorum. Eğitim amaçlı 61 CM kanat açıklığı ile Cessna 170 modelinde karar kıldım.
Değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.

 
Eğer 2.modeliniz ise bence Cessna için hala erken. Neden mi dersin.




Bir de bu model her ne kadar üstten kanatlı olsada ne yazık ki "Trainer" model değildir. Bu yüzden açtığın konuyu farklı bir bölüme taşıyorum.

Daha detaylı yorumları üstadlar yapacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Mehmet abiye ek olarak bu uçak kiti serbest uçuş için tasarlanmış RC için bir takım modifikasyonlar gerekecektir.


Altından kalkılır ama kanat açıklığı da çok az neredeyse mikro bir model olduğu için hem çok hafif bitirmeniz gerekecek hem de oynak, kullanımı zor bir model olacaktır.

Onun yerine kanat açıklığı 1 metrenin üzerinde bir model tercih ederseniz daha rahat edersiniz diye düşünüyorum. Tabi ben de henüz acemi olduğumdan dediklerimde hatalar olabilir şimdiden kusura bakmayın:saygilar:
 
Mehmet, Cessna küçük bir elektrik motoru ve iki kanallı radyo ile güzel uçar. Radyo kumanda için uçakta değişiklik yapmak gerekebilir. Guillows'un bu serisindeki uçaklar balsa çıta üzerine kağıt kaplamadır. Gövdeleri yapısal olarak çok sağlam değil. Kanat açıklığı az olan modellerin kontrolu zordur. Eleronları bulunan bir model daha iyi bir uçuş sağlar. Tabii karar senin :saygilar:
 
Lastik motorlu bir modeli radyo kontrollü modele çevirmek ilk balsa model ve ikinci model olarak yapmanızı hiç kimse tavsiye etmez, zor bir başlangıç olur.Size tavsiyem Zutor modeli, balsa model inşaası ve biz acemi pilotları için biçilmiş kaftan.
 
Merhaba arkadaşlar,
başlangıç olarak bu hobiye F22 uçağı ile başladım. Şimdi de bir model yapmak istiyorum. Eğitim amaçlı 61 CM kanat açıklığı ile Cessna 170 modelinde karar kıldım.
Değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.


Buradaki “eğitim amaçlı” kısmını biraz açmakta fayda var. Model yapım eğitimi için benim tavsiye ettiğim gibi serbest uçuş modeli olarak yapmaksa amaç uygundur, ama RC yapıp uçuş eğitimi amaçlıysa aman diyeyim :) orta/ileri seviye bir iş olur bu...
 
Benim de biraz endişem vardı. Taaa ki, Guillow'un elektrikli kontrol için hali hazırda içerisinde klavuz bulundurduğunu ve yapanların buna göre yaptığını okuyana dek. Aslında daha önce bir defa daha Guillow ürünü tamamlamıştım. Adım adım yapılışını ve balsanın zorluklarını biraz tecrübeleme fırsatım oldu.
Ama benim en çok zorlandığım nokta, hangi elekroniği seçmem gerektiği ve kaplamaydı. Birinci hakkında ciddi yol aldım. Bir kaplama olayı geride kaldı. Onun içinde klasik yöntemlere girişicem açıkcası.
 
Plan:

1. Modeli önce 1mm veya 1.5mm'lik balsa levha ile kaplayacağım.
2. Kanat uçlarına 2 veya 3mm'lik balsa çubuklar ile daha baştan sağlam bir kanat profili oluştucağım.
3. İnce balsa levhası ile güçlenecek olan gövdeye, belki ek olarak iskeleti güçlendirici parçalar atabilirim...
4. 2 servo kanatlara 2 servo kuyruğa koyucam.
5. Aileronları küçük yapacağım ki, uçak biraz geç tepki versin. Ve kanat uçlarına.
6. kaplamayı gergin yapıcam. Film kaplama olacak.
7. Model biraz ağırlaşıcaktır. Bu 100-200 grama varan artış benim reflekslerimi kullanmama engel olacaktır diye planlıyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Levent Suberk
Burada bir çok model var. İlgilenen varsa... %p:thumbup:

Benim model:

 
Evren'in söyledikleri çok önemli. Gerçekten de model inşaatı eğitimi açısından bundan birkaç tane yapılabilir. Ama RC uçuş için ikinci model olacaksa önerim şu:
İkinci modeli şimdilik yapma. Üçüncü ile devam et (Zutor vs gibi önerilere bak). Bu ikinci modeli beşinciden falan sonra yaparsın. Olsun biz onu yine ikinci diye kabul ederiz. :D