Heli öğrenme masası

Akan Tekin

acemi helici
Katılım
3 Mar 2013
Mesajlar
1,701
Tepkime puanı
873
Yaş
51
İlgi Alanı
Heli
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Paylaşım için teşekkürler Akan Bey. Ben de PART-2 vereyim.

Eskiden yani simulatorların bu kadar yaygın olmadığı durumlarda kumanda komutlarını algılamak için çok kullanış olduğunu düşünüyorum. Fakat günümüzde Simulatorlar bu işi çok daha başarılı yapıyorlar %p

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Heli öğrenme masası

Bu sehpanın aynısından yapmıştım ilk başlarken :D ufak birde kaza atlattım :) Şaka gibiyim ya :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Heli öğrenme masası

Delikopter' Alıntı:
Bu sehpanın aynısından yapmıştım ilk başlarken :D ufak birde kaza atlattım :) Şaka gibiyim ya :)
Valla allah korumuz gerçekten (0:35 sn) :embarras: Helinin durumu nasıldı bu kaza sonrası merak ettim doğrusu :rolleyes:

Bu arada hazır kullanan birisini yakalamışken soralım, sence faydası oldu mu ??
 
Heli öğrenme masası

Mehmet abi bu kaza dediğim gibi çok ucuz atlatıldı, yanımdaki arkadaşım helikopter tam bacağıma çarpacakken sehpanın ayağından yakaladı, ne modele nede bana birşey olmadı çok şükür, sonra sehpayı kaldırdım bi köşeye :) bana göre hiç bir faydası yok abi, simülatör en güzeli
 
Heli öğrenme masası

Seninki daha sağlammış sümer abi, benimkinin ayağı hafif kaldı :) o yüzden üstüme devrilmişti :)
 
Ynt: Heli öğrenme masası

Akan abi bende bu videodan esinlenerek benzer bisi yapmistim. Ozellikle yeni basladigimda yaptigim ayarlari test etmek cok urkutuyordu ve haliyle denerken cok badire atlattim. Simdiki gibi kontrol edemiyordum cok seyler geldi basima ama boyle bir masada bayag ayar yapmayi ogrenmistim korkumuda yenmistim

U9200 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Heli öğrenme masası

Bence simülatör artık olmazsa olmaz, ama sanal. Bu ise gerçek! Ayrıca simülatörün veremediği ayar yapma konusunda, bağlı olduğu için, çok yararlı olacağına inanıyorum. Tabii azami dikkati elden bırakmadan. Gördük ki Hüseyin'inki bağlıyken bile saldırmaya kalkmış! :lollol:
 
Ynt: Ynt: Heli öğrenme masası

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ben benimkinden çok memnundum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sümer abi bu süpermiş.
 
Heli öğrenme masası

Arkadaşlar, kusura bakmayın ancak bilgisayar başına geçebildim. Cep telefonunda mesaj yazmak eziyet.
Bu tür sistemler özellikle acemiler için çok çekici. Çünkü her ne kadar simülatörde çalışsanız da topladığınız helikopterin ayarlarının optimal olması zor. Hele ki ilk topladığınız helikopterin. Helikopter ayarsız, pilot acemi olunca saha testinde kırım kaçınılmaz olabiliyor. İşte o nedenle bu tür test standları hiç de anlamsız değiller. Yani bir kalemde kesitirip atmamak gerek.
Ayrıca bizler modelciyiz. En önemli özelliklerimizden birisi, farklı amaçlarla üretilmiş malzemeden kendi ihtiyacımız doğrultusunda birşeyler yapmak. Tam da burada yapı marketler büyük kolaylık. Çünkü yanınıza gelip "nerede kullanıcan" diye soran kimse yok. Kafanızda oluşturduğunuz ve bir başkasına acayip komik gelebilecek bir proje için gereken malzemeyi rahatlıkla toparlayabiliyorsunuz.
Ben bu standı yaparken birkaç versiyonunu yapmıştım. Videoda görülen sanırım sondan bir önceki versiyondur. Teleskopik olarak yukarı aşağı hareket edecek sistem nispeten kolay olmuştu. Yapı marketten bir adet masa ayağı ve içine girebilecek şekilde bir aluminyum boru. Yanlış hatırlamıyorsam aluminyum boru içine sağlamlık ve montaj kolaylığı adına bir de tahta takoz çakmıştım. En çok uğraştıran nokta iki eksende rahat hareket edecek merkez eklemi yapmaktı. Onu da yine yapı markette satılan ahçap küreler ve plastik su borusu kör tapası kullanarak yapmıştım.
Burada ayrıntılı yapım kılavuzu vermek değil niyetim. Sadece bir gereksinimi belirleyip, aslında hiç de o amaçla üretilmemiş farklı farklı malzemeleri kullanarak bir projenin gerçekleştirilmesinin verdiği hazzı anlatmaya çalışıyorum. Kısaca, işe yarayıp yaramaması, mantıklı olup olmaması hiç de önemli değil. Ben mutlu oldum mu? Evet. Benim ayar konusunda işime yaradı mı? Hem de nasıl. O halde sorun yok. :)