Herkese selamlar.

Erol KANBAK

Yeni Uye
Katılım
26 Nis 2018
Mesajlar
22
Tepkime puanı
14
Yaş
31
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba 26 yaşındayım Sancaktepe de ikamet ediyorum. Kabin memuruyum uçaklara ilgim çocukluğumdan beri giderek artmakta, 150 cm kanat açıklığı olan 10 cc nitro motoru olan p51 mustang model uçağım var. Sıfır tecrubeliyim, tabi hemen uçmak istiyorum ama daha kaldıramadan kırıma uğrayacağımı bildiğim için sadece yerde gerekli ayarlamalarını yaptım çalıştırdım ve dolastirdim. Tecrübesizliğin verdiği hatayla bir ay kadar önce çalıştırırken sağ serçe parmağımı rolantideki pervaneye kaptırdım. Dört dikiş atıldı parmağımı her gördüğümde yaptığım hata aklıma geliyor. Artık kalın eldiven kullanıyorum buji isiticiyi takarken. Neyse konuyu çok saptirdim farkındayım başlamadan ceza almayalım herkese iyi uçuşlar ve surusler olsun. Sorularla başınızı agritmayi planlıyorum isimden dolayı çok zaman bulamıyorum buldukça buralarda olacağım. Kolay gelsin
 
Adınız / Soyadınız
Erol KANBAK
Nereden Katılıyorsunuz
İstanbul
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
0
Aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten ciddi bir kazadan kurtulmuşsunuz.

Diğer taraftan ilk model olarak P51 ne yazık ki doğru bir model değil. Bu yüzden bence şu aşamada bu modeli hiç uçurmayı denemeyin. Bunun yerine önce bolca sim çalışın sonra da aynı motoru kullanabileceğiniz bir Trainer model alarak acemiliği atmaya çalışın.

Vakit buldukça da şu konuya bakmayı ihmal etmeyin.

 
  • Beğen
Tepkiler: Dinçer SARIEREN
Hoş buldum. Evet agresif bir uçak olduğunu alttan kanatlı olduğu için ise başlangıç olmadığını biliyorum ama uygun bir fiyata denk geldi ve bende yıllarca beklediğim için daha fazla beklemek istemedim. Simülasyon calisicam bol ama evde hareketsiz gördükçe aklım çıkıyor uçur beni diyor. Bu yaza inş hazır olucam.
 
Erol bey hoşgeldiniz.Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.Model Uçaklar bir oyuncak değildir ve çok dikkat gerektirir.Ümit ediyorum bir daha bu tarz üzücü olaylarla karşılaşmazsınız.Mehmet abi haklı, P51 Mustang başlangıç için pek uygun bir model değil.Simülatörde çalışma yapmanızı ve trainer denilen eğitim modellerinde tecrübe kazandıktan sonra diğer modellere geçmenizi öneririm.Tekrar aramıza hoşgeldiniz.Keyifli forumlar. :)