Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

gokhanooo

Yeni Uye
Katılım
6 Mar 2017
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
34
Merhabalar. Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
18.03.2017 de hobbykingden takipsiz olarak sipariş verdim. Avrupa(Hollanda) deposundan 3-14 iş günü
21.03.2017 de kargomun onlardan çıktığını söylediler. Canlı sohbette konuştuğum kişi bana 10.04.2017 son gün olarak (14 iş günü) içinde geleceğini söyledi ve bugün itibariyle siparişim hala daha gelmedi.
Siparişlerimin toplamı 30 dolar tuttu. Takipli 24 dolar, takipsiz 2 dolar olduğu için takipsiz aldım. Gümrüğe takılacak birşey almadım ve siparişlerim 29,87 € tuttu. Ptt ye gittiğimde memura adıma kargo varmı diye sorduğumda bakamam takipsiz almışsın diyor. Bu saatten sonra ne önerirsiniz. İptalmi edeyim. Bekleyeyim mi. Konuyla ilgili tecrübesi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
 
Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

Takipsiz kargolarda 1 aya kadar olan gecikmeler gayet normal. Bence beklemelisin. Sipariş tarihi itibariyle 40-45 güm geçmedikçe bir girişimde bulunmanın gerçekçi bir hamle olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca takipsiz (taahütsüz) yapılan işlemlerde para iadesi yapılamayabilr. Adı üstünde : tahhütsüz..
 
2 ay sonra geldiği olur takipsiz kargoların, ama kaybolduğuda olur, o nedenle her daim takipli kargo kullanıyorum garanti olması için. 2 adet kargom hiç elime ulaşmamışdı çünkü takipsiz olduğu için.
 
Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

Aynı kargo seçeneği ile ben de sipariş vermiştim.14 Gün içinde elimdeydi siparişim.Avrupa depodan siparişler erken geliyor genelde ve gecikmenin kaynağı çoğunlukla PTT'den kaynaklanıyor.İstanbul'a geliyor ve orada bekliyor.Mesela Yurtdışından 2 günde İstanbul'a gelen paketimin, 10 gün İstanbul'da beklediğini bilirim.Bence biraz daha bekleyin.Er yada geç gelecektir paketiniz.
 
Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

Bugün itibariyle kargom hala gelmedi. Hollanda depodan çıkacaktı. Ülkeler arasındaki gerginliktenmidir nedir anlamadım. 45 gün oldu. Sizce artık ne yapmalıyım. Beklemekten usandım. Hong kongdan isteseydim dedirttiler yani. Siteyle irtibata geçip para iadesimi istemeliyim. Bana bi akıl verirmisiniz?
Yada ülkeye adıma bir kargo gelmişmi bunu öğrenmemin bir yolu varmı?
 
Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

Ülke içinde adınızdan kargo sorgulama imkanı ne yazık ki yok.

Yerinizde olsam hobbyking canlı chat kısmında temasa geçip siparis numaranızı vererek durum güncellemesi yapardım.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

Hobbyking ile iletişime geçtim. Postaneye başvurun diyorlar. 45 gün beklediğimi artık para iademi istediğimi söyledim. Ürün takip numarası olmadığı için takibi yapamadıklarını , yanlız kargo geri gelirse ozaman para iadesi yapılabileceği söylendi.
 
Hobbyking Takipsiz Kargo Hakkında

kargonuz geldi mi, gelmediyse para iadesi alabildiniz mi?