İha'lara 3 gün süre

Ertuğrul ÖZER

Yeni Uye
Katılım
30 Mar 2016
Mesajlar
40
Tepkime puanı
0
Yaş
46
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Uçak
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/09/20160901M2-2.pdf

Madde-33


Sent from my iPad using Tapatalk
 
İha'lara 3 gün süre

Daha once yayinlanan para cezalarini ilgili yonetmelige de ilave etmisler :)

Bence yeni alinan Iha'nin o 3 gun icinde kayit edilmesi ve aksi haldeki para cezasi bizim modelleri kapsamiyor ama yine de dikkatli olmak lazim
 
İha'lara 3 gün süre

3 KHK ile 8 kritik düzenleme
3- DRONE SATIN ALANIN KİMLİĞİ BİLDİRİLECEK

Resmi Gazete’de önceki gece yayımlanan KHK’yla, Türk Sivil Havacılık Kanunu’na kullanımı yaygınlaşan “İnsansız hava araçları” (İHA) başlıklı yeni bir madde eklendi. İHA satan şirketler, ürün bilgileri ile satın alan kişinin kimlik bilgilerini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün oluşturacağı kayıt sistemine kaydedecek.

Kayıt işlemi satışın gerçekleştirildiği gün yapılacak. Kayıtlar, suç işlenmesinin önlenmesi ve suç soruşturmalarında kullanılmak üzere kolluk kuvvetleriyle paylaşılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 10 bin TL para cezası verilecek. Kurallara aykırı olarak veya mülki idare amirlerince belirlenen alanlar dışında İHA uçuranlara, bin ile 10 bin TL arasında idari para cezası uygulanacak.

 
Paylaşım için teşekkürler, shgm nin cezaları tanımlayan yönetmelik değişikliği halen taslak halinde olduğu için böyle bir ara çözümle cezaları güncelleitirmişler. Ama bu işe güvenlik yönünden bakılırsa amatör toplama multikopter leri de sıkı takip etmeleri gerek.

İnsanı gerçekten soğutuyorlar bu işten. (asıl amaçları soğutmak olmada da)

Ama multikopter lerin faydalı makineler olduğunu göstermek te bir parça sorumluluğumuz.

Dragonfly...
 
İha'lara 3 gün süre

Drone nin suç boyutuyla uğraşacaklarına avrupadaki gibi insanlığın faydasına kullanım alanlarına imkan sağlayan bir ülke olmalıydık ama maalesef yıl 2016 olsada halen matba gavur icadı zihniyeti devam ediyor. Sen imkanlar oluşturma yasaklar engeller koy. Adamlar insan taşıyan drone yapıyorlar evinin garajında proje geliştiriyorlar biz onların yaptığı ufacık oyuncakları dahi kullanabilmek için bir sürü resmi prosedür ve manasız kanunlara maruz kalıyoruz.
 
İha'lara 3 gün süre

bu iş çok dışkıdan(!) bi hal almaya başladı...

kayıt olayı güzel bilinçli kullanıma itmek güzel ama yasaklama doğru değil! O zaman her bölgede uçuş alanları istiyoruz. bu hobi ile uğraşan insanlar için kendilerini suçlu hissettirmeden hobilerini icra etmelerini sağlayacak bir düzenleme istiyoruz.