Merhaba, bu hobiye adım atıyorum. 70x100cm boyutlarında 5mm'lik maket kartonu (foam board) alıp 100cm kanat genişliğinde bir trainer model yaptım.
Gövde kısmını uzun dikdörtgen şeklinde yaptım.
Uçağın uçuş süresini tatmin edici yapmak için 2S 4000mAh lipo pil kullandım.
Motor pervane seçiminde biraz cahil bir seçim yaparak 2212 2200KV fırçasız motor ve 6 inç pervane kullandım.
Pil tam dolu ve gaz tam açıkken evde uçağı dik şekilde tutunca dik tırmanış yapabilecek kadar itiş gücü üretmediğini fark ettim. Fakat ne de olsa kanatın da kaldırma kuvveti olduğunu düşünerek uçacağı umudu ile uygun bir araziye gittim.
Aşağıda başarısız uçuş denemesi videosunu bulabilirsiniz.
Uçağı tam gaz şekilde elimden attıktan sonra Elevator kolunu aşağı çekerek uçağın burnunu yukarı kaldırmaya çalıştım ama nafile.
Sizce başarısız olma nedenleri ne olabilir fikirlerinizi bekliyorum...
Video:
Gövde kısmını uzun dikdörtgen şeklinde yaptım.
Uçağın uçuş süresini tatmin edici yapmak için 2S 4000mAh lipo pil kullandım.
Motor pervane seçiminde biraz cahil bir seçim yaparak 2212 2200KV fırçasız motor ve 6 inç pervane kullandım.
Pil tam dolu ve gaz tam açıkken evde uçağı dik şekilde tutunca dik tırmanış yapabilecek kadar itiş gücü üretmediğini fark ettim. Fakat ne de olsa kanatın da kaldırma kuvveti olduğunu düşünerek uçacağı umudu ile uygun bir araziye gittim.
Aşağıda başarısız uçuş denemesi videosunu bulabilirsiniz.
Uçağı tam gaz şekilde elimden attıktan sonra Elevator kolunu aşağı çekerek uçağın burnunu yukarı kaldırmaya çalıştım ama nafile.
Sizce başarısız olma nedenleri ne olabilir fikirlerinizi bekliyorum...
Video:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Son düzenleme: