Ben olayı yanlış anlamışım. Bir "hakem bilgisayarı" puanlıyor diye düşünmüştüm. Hakemlerin oturup puan veriyor olmaları çok daha güzel. Ama bunun bir sınırı (Haftada 3 uçuş puanlama gibi) olmayacak mı? Veya hakemler sadece hobi aşkı için mi puanlama yapacak?
Evet, olay bir cihaz tarafından skorlama yapılmadan önceki son adımda şu an. Yarı bilgisayar destekli diyebiliriz... Tamamen bilgisayarlı skorlama fayda mı getirir yoksa zarar mı, getirisini götürüsünü bilemem uzun vadede ancak; şunu biliyorum ki subjektif skorlama onca emeğin heba olmasıyla sonuçlanıyor. En azından bunun önüne geçmiş olur...
Bana göre çok daha kıymetli olan tarafı pilotun eğitimine sağladığı katkı... Uçuş boyunca herhangi bir anda uçağı 3 boyutlu uzayda büyütüp küçültüp farklı açılardan inceleme fırsatınız oluyor... Snap çıkışında istikamet değişimi olmuş, peki bu nasıl olmuş, önüne geçmek için hangi komutu vermem-vermemem-azaltmam-artırmam gerekiyor... Ya da tırmanışta bence 45 derece olan açı esasında kaç derece, spin çıkışında dik indiğimi düşündüğüm yerde uçak benden niye uzaklaşmış gibi sorulara bence, sence, ona göre buna göre demeden sağlıklı ve kolay cevaplar alabilmek tarifsiz kıymetli... Ve aldığınız cevaba karşılık bir çaba harcayıp düzeltme yaptıktan sonra sonuçlarını görmek müthiş haz veren bir şey... En azından benim açımdan böyle...
Elde bunca kolaylık ve imkan varken daha ne duruyorsunuz ? Yarışsanız da yarışmasanız da IMAC size ve uçuşunuza oldukça ciddi katkılar sunacaktır...