Kanat Kaplaması Hakkında

Emre Celal TAŞ

Yeni Uye
Katılım
23 May 2021
Mesajlar
11
Tepkime puanı
2
Yaş
23
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, rc model ortadan kanat olarak tasarladığım uçağımın üretimini yapacağım. Fakat kanat kaplaması olarak neyi tercih edeceğim hakkında kararsız kaldım. Uçuş ağırlığı 2900gr ve 11 m/s dolaylarında uçmasını planlıyorum. Kanat üretimi için de ya dişi kalıp çıkartıp e class fiberglas ile yapmayı ya da kanat profilleri ürerine oracover plyester kaplama düşünüyorum. Sizce bu yöntemlerden hangisi daha iyi olur(maliyet ve mukavemet kıyası aklımı karıştırıyor)? Veya önereceğiniz başka kaplama fikri var mı?
 
Merhaba adaş. Uçağı tasarlamak kaplamayı seçmekten çok daha ince hesaplar gerektirir. Uçağın tasarımında takılmadın, kaplamamı sıkıntı yarattı.
 
Merhaba adaş. Uçağı tasarlamak kaplamayı seçmekten çok daha ince hesaplar gerektirir. Uçağın tasarımında takılmadın, kaplamamı sıkıntı yarattı.
Merhabalar, uçak mühendisliği öğrencisi olduğum için tasarım konusunda gerekli dokumanları inceleyerek ve benzer ihalara bakarak tasarımımı oluşturuyorum. Yani uçak tasarlamak benim için aşırı uğraştırıcı olmuyor. Fakat malzeme bilgim çok olmadığı için hedef kilo olan 2900gr'ı aşmamak için tavsiyelerinizi bekliyorum. Çünkü iha üzerine entegre edeceğim komponanetler 1650gr. 1250gr yapısal ağırlık hedefim mevcut Kanat genişliği de 150 cm olunca böyle bir sorun ortaya çıkıyor.
 
Kanadınız tam olarak nasıl bir yapıya sahip iskelet şeklinde mi yoksa içi dolu bütün birşey mi?
 
Koli bandına neymiş. Fiberglass yapın. 300gr/m2 kumaş 3 kat yaptınmı sağlam olur.