KOALA K BAR mı yoksa ALIGN 3G ünite mi tavsiye edersiniz ?

Katılım
22 Nis 2016
Mesajlar
135
Tepkime puanı
79
Yaş
48
Konum
ısparta
İlgi Alanı
Uçak
Trex 500 esp helikopterimi flybarless e dönüştürdüm. ünite olarak align 3g taktım. deneme uçuşu da yaptım. sadece biraz expo istedi. ayrıca
kuyruğu sağa kaçırma sorunu var ama çok değil. K bar ünitesini daha takmadım. Bu helikopter için sizce hangi üniteyi takmamı tavsiye edersiniz?
Daha önceki ünitem align 3gx idi ama kırım yaşadıktan sonra sorun çıkardı. Tecrübeli arkadaşlardan bu helikopter için hangi ünite daha pratik ve
güvenilir ise tavsiyenize ihtiyacım var?
 
3G dediğiniz Align FL760 ise onun yerine K-Bar'ı tavsiye ederim. 3G fikrimce çok eskide kaldı ve ayar konusunda K-Bar daha avantajlı,daha kolay. 3G'nin ayar imkanları,parametreleri sınırlı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
kbar ayar konusunda bilgisayara ihtiyacı var doğru mu? sahada ayara ihtiyaç olduğunda bilgisayarı mı getireceğiz?
 
Her ikisinide kullanmış biri olarak tartışmasız kbar i tercih etmenizi öneririm.
3g ünite olarak bu işin illklerinden ve kontrol metodu bu iş için çokta uygun olmayan bir metod ve güncel diğer ünitelerden farklı.

k barı 550e 600n 700n gibi modellerde çok kullanmışlığımız var hatta halada sıkıntısız kullanıyoruz.
kbarın dez avantajı küçük modellerde (450 ve altı) kuyruk ayarını kusursuz yapabilmek biraz zor.
 
Kbar ile beastx i kıyaslasaydınız beastx derdim ama sizin koşullarınızda şüphesiz Kbar . Klonun kralı desem yalan olmaz . Her ikisinide yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum . Kbar ile hiç sorun yaşamadım .
 
kbar ayar konusunda bilgisayara ihtiyacı var doğru mu? sahada ayara ihtiyaç olduğunda bilgisayarı mı getireceğiz?

Her ne kadar fotolar tinypic mağduru olsa da, konumuz ve uzun ayar videomuz şurada;




Konuda da geçtiği üzere haricen bir bluetooh zımbırtısı aldığımızda ünite üzerindeki 4 pin girişten bağlıyoruz ve 1234 şifresi ile giriş yapıyoruz. Androidde vbar setup diye bir uygulama var (ulrich röhr ün geliştirdiği - 15.33 TL) onun vasıtasıyla ayarları telefon/tablet üzerinden de yapabiliyoruz diye hatırlıyorum.


 
Son düzenleme:
K Bar uzun zamandır kullanıyorum, pc üzerinden ayarları yapıyorum kuyruk tutmadığını görmedim yada farklı bir sorun yok. Basit ayarla güzel sonuçlar aldım. Bence K Bar bizler için nimet diyorum. @Rasim Öztürk in videolarınıda izlemekte fayda var k bar için faydasını çok gördüm.
 
Bunun program indirme linkini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bu dediğiniz Kbar mini ise
 
Tam olarak adresi;

Tabii bunun bir de driver yükleme muhabbetleri olacak. Çok zaman geçti üzerinden, biraz da kurcalayarak bulmak lazım herşeyi şak diye hatırlayamıyoruz. Fakat konuda da yazdığı üzere aygıt yöneticisinden klasörü manuel gösterip driver da yükleyince, artık "connected" olması için bir engel kalmıyor. Onun da mesajı şu;