konu silinebilir

Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

Emre bey merhaba.Normalde yeni başlayan arkadaşlarımız için üstten kanatlı eğitim modelleri önerilir ama alttan kanatlı spor uçabilen eğitim modelleri ile de başlanabilir.Bu uçaklar hem yeni başlayanlar için uygun olmakla beraber hem de temel akrobasi hareketlerine olanak sağlamaktadır.Seagull Low Wing 40, Phoenix Tiger 3, bu uçaklara örneklerden biridir.Seagull Low Wing 40 uçağı da sizin için uygun olacaktır diye düşünüyorum.Zetmodel firmasında 399 TL olarak satılıyor.İstanbul'da yaşıyorsanız oradaki modelcilerin uçuşuna katılıp onlarla tanışmanızı öneririm.Benim bildiğim forumumuzda İstanbul modelcilerinden abimiz Sümer Yamaner var.Zaten gerisi gelecektir.Saygılar. :)

Uçak linki:
 
Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

emrekacan' Alıntı:
Teşekkürler Taner Bey.

Peki bu modeli uçuşa hazır hale getirmek , yeni başlayan birisinin yapabileceği bir şey mi ?
Az çok hesapladım yaklaşık 2000 tl ye uçuşa hazır hale geliyor . Beklediğimden de maliyetli olacak gibi :)
Ne yazık ki dövizdeki artıştan dolayı maliyeti biraz yüksek Emre bey.Aslında kurulumu siz de yapabilirsiniz belki biraz araştırırsanız ve kullanım kılavuzuna bakarsanız.Ama yakıt deposunun kurulumu,motor rodajının ve ayarlarının iyi bir şekilde yapılması gerekiyor.Bu nedenle tecrübeli birinden yardım almanız sizin için daha mantıklı bir hareket olacaktır.Fiyat konusu kullanmış olduğunuz ekipmana bağlı olarak değişken.Sizin uçağınız için 270TL'ye de motor var, 800 TL'ye de motor var.Ben de yeni bir model kurma aşamasındayım.Ekipmanları yavaş yavaş alıyorum.Maddiyat kısıtlıysa yavaş yavaş alıp halledebilirsiniz.Modelinizi gökyüzünde görünce inanın beklediğinize değecek.Sevgiler. :)
 
Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

emrekacan' Alıntı:
Ben de yavaş yavaş almayı düşünüyorum
Ama fazla yavaş alınca tam kurulumu kışa denk gelecek sanırım :laugh:
Öncelikle model uçağı almak istiyorum.399 tl den daha ucuza bir yerde bulamam sanırım değil mi ?
Veya İstanbulda elden alabileceğim bir mağaza var mı acaba ?

Edit : seagull low wing siparişini geçtim. Artık diğer malzemeleri de alıp işe koyulma vakti :)
Yardımlarınızı bekliyorum
Seagull Low Wing 40 modelini daha ucuza bulabileceğinizi sanmıyorum.Fakat üstten kanatlı model almak isterim derseniz 370 TL gibi fiyata modeller bulunabiliyor. İstanbul'da elden alabileceğiniz mağazalar var benim bildiğim Hilalhobbyland ve promodel var.Benim bildiklerim sadece bunlar belki diğer firmalar da vardır.
 
Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

emrekacan' Alıntı:
Zetmodel'de seagull low wing kalmamış . Bir de yeni başlayacağım için Zetmodel'den Teoman Bey bana üstten kanatlı model önerdi
Alpha trainer veya flamingo.
Aslında üstten kanatlı benim için daha iyi diye düşünmüyor değilim açıkcası
Şu konunun 1.mesajındaki Sümer abimizi tavsiyelerini henüz bakmadın ise, kesinlikle bakmanı öneririm Emre ;)

 
Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

Her üstten kanatlı model eğitim modeli değil örnek olarak Piper,Cessna,...vb.Eğitim modeli olması için üstten kanatlı model şart değil.Alttan kanatlı olup trainer özelliğinde olan birçok model var.Günümüzde pilot eğitiminde uçuş okulları Diamond DA20 kullanıyor(yeni nesil uçaklar) çok nadiren de olsa bazı okullar Cessna kullanıyorlar.Mesela Diamond DA20 alttan kanatlı bir uçak. ;) Tiger 3,Seagull Swift 46,Sentosa 46,Arising Star.Bu modellerden birini tercih edebilirsiniz.Fakat alacağınız model mutlaka önden tekerli olsun.Bu acemiler için daha avantajlı olur.Bizim grupta Seagull Swift 46 ve Tiger 3 uçuran abilerim var hepsi de güzel güzel uçuyorlar.Daha önce Arising Star da uçurdum.İmkan varsa Tiger 3 alın ileriye dönük olur hem. İsterseniz diğer hocaların da fikrini alın ben olsam tercihimi bu yönde kullanırdım.Yine de karar sizin. ;)
 
Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

Emre Kacan' Alıntı:
Bu modeli diyorsun dimi ? Servo ve yakıt deposu da içinde geliyor sanırım.
Motor olarak ne öneriyorsunuz ?

*PLA*634605283*35250002967*98648320887*%7Btype%7D*278266087*pla-79002067527&gclid=EAIaIQobChMI-d-K07Cu1gIVD8-yCh0nxA_1EAYYASABEgKlIPD_BwE&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

İstanbuldaki Promodel'e yakınım aslında bi ara uğrayacağım .Hem modelleri yakından görürüm hem de biraz fikir sahibi olurum.
Model uçağın kumandasını simulatore bağlayabiliyor muyuz acaba ?
Evet aynı modelden bahsediyorum.Yakıt deposu ve diğer mekanik aksamlar geliyor ama servo gelmiyor ayrı olarak almak gerekiyor. Aynı uçaktan bende de var. Yanlış hatırlamıyorsam 5 adet servo gerekiyor.Daha önce diğer abilerim HXT5010 Standart servo önermişlerdi ve 5 adet servo Hobbyking'den kargosuyla birlikte 100 TL gibi bir fiyata alınabiliyordu daha önce.Motor olarak diğer abilerim OS55AX veya ASP52 tavsiye ediyorlar.Siz de bu bilgiler doğrultusunda seçim yapabilirsiniz.Simülatör konusunda ise evet dongle seti alıp kumandanızı bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz ama ben olsam 2.el usb kablolu simülatör kumandası satın alırdım.50 TL gibi fiyata satılabiliyor sıfırı 97 TL THK'da.
 
Nitro Yakıtlı Uçak Tavsiyesi

Emre öncelikle acele etme. Havacılıkta en büyük risk faktörü aceleciliktir bunu unutma.
Çok değerli bir arkadaşım var. Samsun'da yaşıyor. Bence Türk Havacılığı için çok önemli bir isim. Yusuf Kahvecioğlu. Birçok gerçek Piper Cub toplayıp uçurmuş birisidir. Tek bir perçin için gerektiğinde aylarca beklediğini bilirim.
İstanbul'da nerede oturuyorsun bilmiyorum. Ama oturduğun yakaya ve ulaşım imkanlarına göre bir ekibin uçuş gününe katıl mutlaka. Bazen hiç beklenmedik bir şekilde ikinci el bir trainer bulursun. Oradaki insanlar seni yönlendirir. Daha mantıklı seçimler yaparsın. Şu an doğru yolda değilsin! :D
Neden mi doğru yolda değilsin? Bak ne demişsin:
Şekli şemali de hoşuma gitmişti uçağın
İşte bu en büyük yeni başlayan hatası!!! Senin şekli şemali berbat, uçaktan başka her şeye benzeyen bir uçakla başlaman gerekiyor. Çünkü öyle bir uçağın uçuşu kolay olacak, sana işin temellerini öğretecek, hepsinden önemlisi kırıp onarıldığında şekli daha da kötü olamayacak!!! Dolayısıyla moralin bozulmayacak.
Maliyetler tabii ki çok önemli. Patlar motorlu bir uçak edinsen bir sürü ek malzeme gerekecek. Yakıt bidonu, yakıt pompası, buji kızdırıcısı, buji anahtarıi yedek buji, starter,... Tümü ek maliyet demek.
Elektrikli bir uçak olsa bu sefer kaliteli bir pil ve şarj cihazı lazım.
Kumanda başlı başına bir maliyet kalemi.
Bu uğraş ile ilgili geleceğini bilmiyoruz. Gerçekten sebatkar mısın? Gerçekten meraklı mısın? Yoksa geçici bir heves mi?
Gerçekten bu işle ilgiliysen bütçenin büyük kısmını bir kumandaya ayırmanı öneririm. Sonra da ilk uçağın için ikinci el araştırması yapmanı.
Yok kendinen emin değilsen WingDragon gibi nispeten uyduruk bir kumandaya sahip ama uçuşa hazır bir set edinip onunla başlaman mantıklı olabilir.
Aslında bu sorulara sen bile net yanıt veremezsin şu an. O nedenle git milletin arasına karış diyorum. Havayı kokla. Neler oluyor bir kendin gör. Oradaki insanların deneyiminden yararlan. Sonra acele etmeden ilerle. Kış gelmesinin hiçbir sakıncası yok. Kışın İstanbul'da hava yaza göre çok daha sakin oluyor.