Logo 800 Exxtreme... Kırılan skid ve sıkıntılı elemanlar...

Rasim Öztürk

RcFanatik
Katılım
9 Mar 2013
Mesajlar
7,008
Tepkime puanı
12,194
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Evet arkadaşlar, modelimizin skidi havada bırakabilir, yere çarpıp kırabiliriz vesaire... Böyle durumlarda güzel bir mesafede hold çekip, pallerdeki enerjiyi iyice söndürene kadar pozitif collective verebilir, yumuşak bir iniş deneyebiliriz. Belki biraz kanopi hasar alabilir, belki kuyruk fini kırılabilir. Eğer sönümlemeyi iyi yaptıysak spindle şafta veya pallere çok birşey olmaz.

Ama videodaki gibi bir iniş denemiyoruz!

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Dipnot: çarpmanın etkisiyle kanopi de zaten hasarlanmış. Bu kadar saçmalamaya gerek yok, yumuşak bir inişle aşağı yukarı aynı hasarda kalırdı...
 
Skidin tamamı kırılmış olsa daha iyi de, yarım skid ile helinin yatacağı kesin. İstediğin kadar sönümle paller gidecek ($150) linkler vs hatta ilk pal yere vurduktan sora ikinci palin kuyruğu götürmesi de olası... Adamlar kıyamamış :D Ama tabi hayatta işim olmaz böyle bir tutuşla :D
 
Aklıma takılan bir soru var? Neden bu kadar yavaş tictak yapıyor yada kendini toplaması bu kadar zor oluyor modelin? Pilotla alakalı değil sanırım?
 
Zamaninda klon 450’im ile tamirli skidin yarisi kendiliginden dusmustu, yarisi kalmisti, muttalip cayirinda. Ucakci abilerimizden biri tutarim ben onu sen sabit dur demisti. Tabi o zaman flybarli 450 ile sabit durabilecek Emre nerdeee... :lollol: Yok abi senin saclar guzel, boyle kalsin deyip indirmeye calismistim heliyi, tabi ki yatmisti :D Dolar 1.20 civarlari o zaman... :rolleyes: