Mission planner harita sorunu

Katılım
13 Eyl 2020
Mesajlar
25
Tepkime puanı
9
Yaş
19
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Navio 2 uçuş kontrol kartımı xbee modülü üzerinden mission plannera bağladım. Fix alabiliyorum ortalama 15-20 uydu görebiliyorum. Gps uçağın yaptığı hareketleri tam olarak doğru şekilde gösteriyor ama şöyle bir sorun var: Gps uçağın hareketlerini doğru olarak verebilmesine rağmen haritada tam olarak olduğu yerin yaklaşık 5-8 metre uzağını gösteriyor. Farklı forumlarda, Navio'nun dökümantasyonunda ve ardupilotun sitesinde herhangi bir bilgi bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Uydu tabanlı konumlama sistemlerinde, sistem bileşenleri arasındaki zaman senkronizasyonu, konum belirleme hassasiyetini etkileyen en önemli altyapısal faktörlerden biridir. Sinyal yayılma süreleri,uydu ve kullanıcı aygıtında bulunan saat zamanları baz alınarak ölçülmekte; uzaklık ve konum hesapları da ölçülen bu süreler ile yapılmaktadır. Sinyal yayılma sürelerinin ölçümünde yapılan 10 nano saniyelik bir fark bile uzaklık hesabında 3 metre hata yapılmasına sebep olur.
Kullanıcı segmenti alıcılarında genellikle atomik saat kullanılmaz. Bu eğilimin oluşmasını sağlayan en temel faktör atomik saatlerin pahalı olmasıdır. Hassasiyeti oldukça yüksek olan busaatler içerdikleri teknoloji bakımından oldukça maliyetlidir.

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsin.



.