Motor-Pervane Uyumu

Katılım
30 Ağu 2019
Mesajlar
11
Tepkime puanı
6
Yaş
23
Konum
Artvin
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhaba.
Model uçak için siparişleri verdim ama biraz acele ile oldu .Yapacağım model elektroniği ile birlikle yaklaşık 900 gram olacak.
Ben bu uçağa racerstar br2830 motoru aldım ve bu motoru 1045 pervaneyi 11.1 v güç ile kullanmayı planlıyodum.Sorun şu ki motorun önerilerinde 11.1 volta 9045 , 14.7 volta ise 1045 öneriyorlar .
Bu benim için sıkıntı olurmu ve motor sizce model için uygunmudur?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.:RCKolik:
 
Sürekli tam gaz uçmayacağın için sıkıntı yok. Şayet sürekli tam gaz uçuyorsan zaten bir yanlış var demektir.
Cevap için teşekkür ederim de motorun çektiği ağırlık ile modelin ağırlığı arasında yeteri kadar fark olmaması umarım benim tam gazı fazlaca kullanmama sebep olmaz.
 
Uçağı taşıyan kanattır. Motor değil. Motor, uçağa kanadın yeteri kadar kaldırma kuvvetini sağlayacak hızı kazandırsın yeter.
Kanat yapısı uygun olduğu sürece 1000 gr'lık uçağa 600 - 700gr çekiş /itiş sağlayacak motor - pervane yeterli olur.
 
dys d3548 motor ve 1045 pervave aldım. Ancak pernave deliği motor milinin üzerine geçen bağlantı aparatının çapından küçük olduğu için bağlantı yapamadım. Pervane bağlantı elemanına girmiyor. Başka bir bağlantı türü var mıdır yoksa tek çözüm delik çapı büyük olan bir pervane almak mı?
 
Bunun için rayba (reamer) kullanmak gerekiyor, ancak fiyatları yüksek. Matkap ucu ile genişletmek mümkün ancak merkezi kaçırıp pervane dengesini bozmak ta var. İyisi yeni pervane almak.