Motor pil seçimi yardım!!

fatih k

Yeni Uye
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar yeni bir trainer uçak toplamaya çalışıyorum
elimde bu motor var



4s pil olarak da bu pili sipariş etmek istiyorum ama c değeri constatn discharge 10, peak discharge 20 yazıyor bu motor için trainer bir modelde bu pil uygunmudur

 
Motor pil seçimi yardım!!

Bence motor uçak motoru olarak uygun değil...

These Multistar outrunners have been specifically designed from the ground up for multi-rotor use and are not based on aeroplane motors.
 
Motor pil seçimi yardım!!

anladım abicim uçakta kullanmsam pil motoru karşılayabilir mi?
 
Motor pil seçimi yardım!!

Pil motoru karşılar da, uçak o pili karşılayabilir mi? 430g pil.
 
Motor pil seçimi yardım!!

seçeceğiniz motor bir multicopter motorudur. uçak için uygun değildir.
 
Motor pil seçimi yardım!!

Motorun 6s lipo, 14 lük pervane ile 2200gr çekeri varmış.

Ben 120 kanat açıklığında depron uçak yaklaşık 1300 gr geliyor. Bu motoru uçakta kullanmanın ne gibi bir dez avantajı var bende merak ediyorum.

Bazen indirime giriyor bu tarz motorlar. Denk gelirse bir tane alıp deneyim diyordum. :)
 
Motor pil seçimi yardım!!

kaldırma kuvveti olan dönen herşey elbet birşeyleri hareket ettirir kaldırır ama ince yassı bir motor. montajı konusunda nasıl bir uçak kullanacaksınız ya da bu motorlara uygun modelin yapısına burun kısmına ideal bir yapıdamıdır bilmemem ama burun kısmında bu motor uçak için ideal değil bence. ayrıca bu motorlar mutli pervanelerine yatkın. uçak pervanesini çeşitli adaptörlerle takabilirsiniz. ama sanki tipleri horizontal yüzeyde yerden yukarıya doğru kaldırma kuvveti için tasarlanmış gibi bu motorlar. 90derece yatık nasıl bir performans sergilerler bilemiyorum.
 
Motor pil seçimi yardım!!

Motor elinizde hazır olarak mevcutsa ve bu motora uygun bir modeliniz varsa denenebilir bence de.

Tabii şu durumu da göz önüne almak lazım, bu motorlar multiler için tasarlandığından X şeklinde bir motor mount yok. Multilerde, bu tip motorları direkt olarak frame'in arkasından motora vidalayarak sabitleme yapılıyor diye biliyorum.
Uçakta, bu motor montaj konusu da göz önünde bulundurun. Şayet burunda olacak bir motoru, burunun arkasından vidalayarak sabitlemek sıkıntılı olabilir.

Pil konusunda ise; hangi malzemeden bir "trainer" model toplayacaksınız bilmiyorum ama basit bir köpük - depron benzeri bir modelse Emre abinin dediği gibi o pil oldukça ağır gelecektir. Eğer toplamaya çalıştığınız modeli belirtirseniz, o modelin durumuna göre yorum yapmak daha doğru olur.

Kolay gelsin. :saygilar:
 
İki ayri konu uzerinden yurumeyelim, diger tarafta zaten ayni mesaja cevaplar geliyor.