naze32 kontrol kartı ile elektromıknatıs kontrolü

Emre Kömür

Yeni Uye
Katılım
8 Kas 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
3
Yaş
22
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Multikopter
Merhaba. Elimde bulunan naze32 kontrol kartı ile 5v selenoid elektromıknatısı kontrol etmek istiyorum. Hangi pin bana dijital 5V çıkış sağlar ve bunu nasıl yapabilirim. Bu hususta yardımlarınızı bekliyorum.
 
Kontrol Kartınız
naze32
Model Sınıfı
multicopter
Motor, Pervane ve ESC
readytısky 2204
Kumanda Alıcı ve Verici
fs-i6
Extra Ekipman
yok
Sevgili Emre

Naze32 flight controller, cleanflight, betaflight, inav ailesinin (multiwii mirasçıları ) firmwarelarını kullanan bir kart. Bu kart için firmware ların neredeyse hepsi multicopter motorlarını sürecek olan esclere sinyali üreten yazılım ve donanıma sahip. Bu ne demek?. Yani değişen bir işi yapmak için verilen emirlerin formatını değiştirebilmek demek. Sizin elektromıknatıslarınızı kontrol etmek 5v , ground ve bir sinyal gerekli ise ve bu sinyal pwm şeklinde ise kart işinizi görecektir. Naze 32 üzerindeki signal pinleri sırasındaki ortadaki pinler veya holelerde 5v gerilim vardır. Ancak bu gerilim sabittir, değiştirilemez, süreklidi,r Aç kapa yoktur. Ayrıca fazla bir akım da vermezler. Arzu edilen şekilde çalışma için ekstra donanım gerekir. Usta Oscar'ın bu konudaki incelemenizi öneririm

Sizin işinize yarayacabilecek kart pixhawk veya apm gibi bir karttır. Kartların çıkışlarını çok farklı şekillerde işi yapması için ayarlayabilmek mümkündür. Şöyle ki; servo çıkişlarından istediğiniz birini veya birkaçını röleyi kumanda edecek şekilde komut vermek. Bu çıkışa işinizi görecek röleyi bağlamak, röleyi tercihan başka bir kaynaktan elektrikle besklemek, istenilen zamanda kumanda ile veya önceden belirlenen bir zamanda otomatik röleyi aktifleştirmek sureti ile elektromıknatısa akım vererek fonksiyonunu yerine getirmesini sağlamak mümkündür.

Sevgi ve saygılarımla
Şakir polay
 
Son düzenleme:
Veya genelde ışıklandırma için kullanılan rc on/off anahtarlarından bir tane kullanabilirsin. Bunların özelliği pwm verisine göre devreyi açıp kapatabilmeleridir. Veya kartı sağlam olan bozuk bir servonun devresi ile de aynı şeyi yapabilirsin.