Optima 7 ile kbar sorunsuz çalışır mı?

Taha KOÇAK

Tecrübeli Uye
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
1,134
Tepkime puanı
1,464
Yaş
19
Konum
İstanbul
Web sitesi
tahakocak.com.tr
İlgi Alanı
Heli
Merhaba,
flash 7 kumandası ile optima 7 alıcı kbar ile sorunsuz çalışır mı?
 
Son düzenleme:
Flash kullanan var mı??
AUrora 9 kullanıyorum bilmiyorum hocam yeterli gelirmi...
 
Radiolink kumanda benim sana link attığım kumanda kalitesinde ve sadece kendi alıcıları ile haberleşir . Sbus bağlantı türü alıcıları vardır.Kbar herhangi bir sorun çıkarmaz . Bunun için biraz alıcı , verici ve uçuş kontrol üniteleri ile ilgili döküman okumalısın . Mesele kanalların herbiri için ayrı ayrı kablo kullanmak yada sbus gibi , uydu alıcılalar gibi tek kablo ile alıcını kontrol ünitene bağlamak . Bu bağlantıların faydası nedir dersen .
Kumandadan alıcıya gönderdiğin sinyali deşifre eden alıcı , bunu kontrol ünitesine gönderir . Gönderdiği sinyal her kanal için ayrı ayrı kablo ile gönderilebilir veya sbus gibi bir kablodan her kanal için yeniden şifrelenmiş bir sinyal aracılığıyla kontrol ünitesine gönderilir . Her kanal için ayrı ayrı kablo ile sinyal gönderme daha çok uçaklarda kullanılır ve mili saniye biriminde daha yavaştır .....

Ve devam ediyor ama gereksiz devam etmiş ...
 
Ekstra olarak konunun açılma tarihine bakarsan abi sana sormadan önce açılmış. Kumanda alamamak işime gelir tabii ki :saygilar:
 
@Taha Koçak ; Ben sana bunların hepsini tek tek anlattım . Benim yazdıklarımı bir daha oku istersen . Nasıl olduda yazdıklarımdan bunu çıkardın ben onu anlamadım ?
@LEVENT UYGUN ; ben dedim abi de boş konuşmuşum :D . Anlattıklarımda havada kalmış ;D

Özgürcüm senin boş konuşacağını hiç zannetmiyorum.:saygilar:
Şimdi tabi Taha kardeşimizde heves hat safhada. Kötü bir şey değil tabi, zaten hevesli olmak da güzel bir durum fakat bu iş sadece AT ile JOKEY arasındaki ilişki gibi olursa zira JOKEY sadece biner ve sürer, ama iş bakıma gelince doğruca SEYİS e gidilir. Buradaki mesele aynı zamanda seyisliğide yapabilmek.
Bunun yoluda bolca OKUMAK ve Amerikayı yeniden keşfetmek yerine, tecrübelerden istifade etmektir bence.
Kumanda meselesine gelirsek; Hitec FLASH 7 gayette güzel hatta Taha gibi yeni başlayan birisinin işini fazlası ile görecek ve de gayet kaliteli bir kumanda cihazı, ama benim param var illada 9 -10 kanallı bir kumanda alacağım, illada S-BUS olsun deniliyorsa da sıkıntı yok. Tercih meselesi..
Özgürcüm, evet çok haklısın S-BUS daha hızlı iletişim sağlıyor olabilir, amma S-BUS sız alıcı kullandığı içinde istediği hareketi çıkartamayan bir RC Pilotu da yoktur he halde. Asıl mesele bence; alıcıdan üniteye giden 4 - 5 kablo yerine 1 tek kablo ile temiz kablolama yapma durumu.

Sakın yanlış anlaşılmaya, benim takıldığım mesele seninde dediğin gibi bütün bunların Taha kardeşimiz ile konuşulmuş olmasına rağmen; işin özü zaptedilemeyen bir heves durumu olması.:D
 
Abi haklısınız biraz hızlı davranıyorum. Bilmiyorum hata mı yapıyorum ama Levent abi Özgür abi gereken cevabı verdi. Dediğim gibi elektronik konusunda iyi değilim. Bu yüzden sizlere soruyorum. Eğer bir yanlışım olduysa özür dilerim.
 
Abi haklısınız biraz hızlı davranıyorum. Bilmiyorum hata mı yapıyorum ama Levent abi Özgür abi gereken cevabı verdi. Dediğim gibi elektronik konusunda iyi değilim. Bu yüzden sizlere soruyorum. Eğer bir yanlışım olduysa özür dilerim.
Özür dilenecek bir durum yok. Daha iyi anlamaya çalışarak ne kadar fazla döküman tararsan senin faydana.:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK