OSD için neler gereklidir?

Ömer Erkan

RcFanatik
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
3,570
Tepkime puanı
6,164
Yaş
66
Konum
Başiskele - Kocaeli
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar,

FPV uçuşlarının bir parçası olarak hep OSD (on screen display / ekranda bilgi gösterimi) kısaltmasını duyarız. Ancak yerdeki ekranımızda gerekli bilgiyi okuyabilmek için, modelimize koyduğumuz OSD bileşeni bu bilgileri kendisi mi oluşturur, yoksa araya konan başka algılayıcılardan mı (sensörler) alır, ya da kontrol kartı bu bilgileri zaten içerir mi? Veya ne türleri vardır? Baktığım zaman kimisinin 20-30 USD arasında olduğunu görüyorum. Bu kadar basitmidir, yoksa bunlar yanıltmamıdır?

Şimdiden teşekkürler.
 
OSD için neler gereklidir?

Abi kontrol kartı olarak ne kullanıyordun onu yazarsan daha net yanıtlar verebiliriz.
 
OSD için neler gereklidir?

Abi ben Naza da OSD Mini Kullanıyorum,
Nazada mevcut olan sensörleri ölçerleri kullanıyor ve ekrana aktarımı işine yarıyor. Ekranda Vertical ve Horizontal mesafeyi, pil durumunu, uçtuğumuz uçuş modunu, uydu sayısını uçuş süresini ufuk çizgisini falan gösteriyor standart olarak.

Ekstra bir sensör kullanmadım. Vereceğim bilgi özetle budur Naza için...
 
OSD için neler gereklidir?

Teşekkürler arkadaşlar. Kontrol kartım NAZA V2. Selçuk'un cevabından anladığım, bu durumda benim de ilave bir şey almam gerekmiyor. Aşağıdakini almak yeterli olacak o halde.

 
OSD için neler gereklidir?

Herkese selam arkadaşlar bir sorum olacaktı. FY680'den dönme 800mm hexayı ve yer istasyonunu bitirmiş bulunuyorum. Kısa uçuş denemelerim oldu bir sıkıntı yok çok şükür. Naza v2 kullanmaktayım, 1.3ghz vtx, vrx; ve kumandamda 433mhz dragonlink kullanıyorum. Doğal olarak IOSD mini almıştım. Goolge earth üzerinde waypoint özelliğini kullanarak uçuş yapmak istiyorum. Hangi osd'yi önerirsiniz ve gerekli olan sistem gereksinimleri nelerdir (gps, telemetry.osd vs..) Forumlarda IOSD mini'nin ve yine DJI'ın waypoint sisteminin yeterli olmadığını okuyorum. Naza ile kullanabileceğim tavisiye edebileveğiniz bir sistem var mıdır. Ya da kontrol kartını değiştirmek zorunda mıyım. Saygılar sunarım.