ÖZÜR!

Katılım
11 Kas 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
4
Yaş
51
Konum
AYDIN
İlgi Alanı
Hepsi
Bundan 15 sene miydi 13 sene miydi hatırlayamıyorum. (Malum MS) Kafada kalmadı artık. Yani Aşık olduğum PİLOTLUK için arayışım cevval ve atılgan bi genç gibi davranan hani derler ya hızlı zamanlarım da bu internet forumları you tube videoları gezinmelerin de okuyorduk altında üstünde ne varsa....
Şimdi pek kalmadı yan etkilerle okuma dikkat etme alışkanlığı. Özür dilerim konu olarak teknik soru diye düşünmeden yazdım. Artık neye ihtiyacım olursa (Zaten evde bilgisayar sırası bana gelince yani) anında elde etmek adına bu tip dikkat edilmesi gereken önemli şeyleri görmüyorum. Tekrar özür dilerim........
 
Bu arada bu KADET anlatımını atan arkadaşa da teşekkür ederim. Bunun Türkçesi var mı? Bende Türkçe bile bu durum da iken :)
 
Bu arada bu KADET anlatımını atan arkadaşa da teşekkür ederim. Bunun Türkçesi var mı? Bende Türkçe bile bu durum da iken :)

Hüseyin arkadaşımız, kılavuzun Türkçesi yok. Ancak ölçülere ve resimlere bakarak başlayabilirsiniz. Zorluk duyduğunuz yerlerde yardımcı oluruz.
 
Özür dilerim konu olarak teknik soru diye düşünmeden yazdım. Artık neye ihtiyacım olursa (Zaten evde bilgisayar sırası bana gelince yani) anında elde etmek adına bu tip dikkat edilmesi gereken önemli şeyleri görmüyorum. Tekrar özür dilerim........
Rica ederiz Hüseyin bey. Özür dileme büyüklüğünü gösterdiğiniz için esas biz teşekkür ederiz. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah ilerleyen günlerde çok daha iyi olursunuz.

Bizler de bu hobide size elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırız. Kolay gelsin :RCKolik:
 
Hüseyin arkadaşımız, inşa kılavuzundaki yazıları kopyalayıp Google çeviri ile çeviri yapabilirsiniz. Google çeviri tam olarak anlaşılmasa bile yine de bir fikir verir. Örneğin 4.cü sayfadan bir bölüm:

Kılavuz olarak birkaç nervürü kullanarak, planda 1/4 "x1/2" x36" ön alt direk ve arka 3/16" x 3/8x36" arka alt direk aşağı sabitleyin.
2. a. Çentikli kanadın arka kenarını aşağı doğru sıkıştırın
3. a. Ön direğin üstüne bir katlayıcı olarak 1/4 "x1 / 2" x16 " Balsa parçası yapıştırın. B. 3/16" lik bir parça yapıştırın katlayıcı olarak arka direğin üstünde x3 / 8 "x16" balsa. c. İkinci W-1 nervüründen başlayarak nervürlerini yerine yapıştırmaya başlayın. Merkezi W-1'i daha sonraya kadar yerinde yapıştırmayın.
İZLEME KENARI ŞERİT ÇENTİKLERİ HAKKINDA Oluk çentikleri, plan üzerinde biraz farklı olabilir, çünkü belirtildiği gibi, plan kağıdı nem değişiklikleriyle birlikte çekilebilir veya gerilebilir. Bu nedenle, nervür, çizim üzerindeki nervür konumuna tam olarak oturmayabilir. Bunu göz ardı edin ve basitçe nervürü nervür çizimine paralel yapın. Çentikler ayrıca derinlik ve genişlik bakımından değişiklik gösterme eğilimindedir. Kalıpla kesilmiş bir nervürü alın, uçtan 1/8 "üzerine bir çizgi çekin ve bunu çentik derinliğini kontrol etmek ve kaburgaya oturtmak için bir ölçü olarak kullanın. Yeterince derin veya yeterince geniş olmayan çentikleri bir tıraş bıçağıyla büyütün
4. Uçlara doğru ilerleyerek nervürleri dirsekler üzerindeki yerine sabitlemeye ve yapıştırmaya devam edin. Yerine 2 "x16" ladin katlayıcı. Ardından monte edilen kirişi nervür çentiklerine yapıştırın b. 3/16 "x3 / 8" x36 "üst arka kirişi nervür çentiklerine yapıştırın. Üst arka direğin dublörü yoktur.