PC Osiloskop

Türker Akgün

Moderator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
13,573
Tepkime puanı
15,111
Yaş
44
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar,

Bir süredir yazılım ve elektronik konusunda içimde bir merak ve hevestir gidiyor. Zannedersem yaşımın ilerlemesiyle ilgi alanım yavaş yavaş fiziki aktivite gerektiren branşlardan daha sakin branşlara doğru bir kayma gösteriyor. :laugh: Şu an hobinin en keyifli dönemindeyim ne görürsem hoşuma gidiyor ve sanki elzem bir ihtiyaçmış gibi edinmeye çalışıyorum. Şimdi eminim pek çoğunuza çok komik gelecek ama son edindiğim elektronik ekipman burada bahsedeceğim osiloskop oldu. Osiloskoplar hakkında ne işe yarayacağını bilmek haricinde birçok bilgi edindim bu süreçte. :lol:

Bu cihazları edinmek pek kolay değil. Ciddi meblalara ulaşabiliyor edinme maliyetleri. :( Zevk için alınıp bir kenara bırakılabilecek ekipmanlar değiller. Ama internette bakınırken yazılım ile neredeyse sıfır maliyetle bir osiloskop kurabildim. :hoppa:Yalnız ufak bir problem var diyebilirim. Ben bu aleti kullanmayı bilmiyorum ve işe yarar bir sonucu ulaşabildimi anlama şansım yok. Artık ustalar bakıp geri bildirimlerini yaparlarsa konu daha anlamlı bir yere gelmiş olacaktır diye düşünüyorum. :saygilar:

Fazla gevezelik yapmadan kuruluma geçecek olursak öncelikle ücretsiz kullanabileceğimiz şu yazılımı indirmekle işe başlıyoruz.



Ardından bir osiloskop probu edinmemiz gerekiyor. Ben nasıl birşey ortaya çıkacağını bilmediğimden en ucuz olanından 8 TL'ye bir adet edindim.


PC ile kullanabilmek için 2 adet adaptöre ihtiyaç var
1) RCA erkek | BNC dişi


2) BNC erkek | Stereo Mikrofon Jak


Sonuçta mikrofon girişine taktığımız şöyle bir adaptör elde etmiş oluyoruz.


Bu adaptörle beraber toplam maliyetimiz 8 + 3.5 = 11.5 TL oluyor. Bir deneme yapmak için oldukça makul geldi bana şahsen. Sonuç ne oldu derseniz işte onu hiç bilmiyorum. Hayatımda ilk defa çalışan bir osiloskop gördüm, çalışıyor gibi ;D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Bununla ciddi bir şey yapılamaz ne yazık ki. :lol:
65 - 70 liraya 8 kanal logic analyser alınabiliyor. Digital sistemler özellikle Arduino projeleri için ideal.
Ayrıca çok makul fiyata Banggood gibi yerlerden 20 MHz civarı iş görür osiloskop alınabilir.
 
Örneğin...

Bunu kullanıyorum. Mikrokontrolör projeleri için gayet yeterli.

Gerçek bir osiloskop istenirse inanılmaz iyi bir fiyatla şu:


Daha basit bir şey:


Ya da kit:
 
Ses kartı örnekleme hızı 44KHz hıza kadar kullanılabiliyor fakat Sümer Bey'in belirttiği gibi çok bişey beklememek gerek. Zamanında bende denemiştim. Ama başlangıç için yeterli.
 
  • Beğen
Tepkiler: Türker Akgün
Vayyyy anam gitti bizim 11,5 lira. :cry: Hiç mi olmaz abi :lol: :lol:

Bir iki iş görecek cihaz linki koyar mısın abi zahmet olmazsa, konu bir işe yarasın bu sayede. :saygilar:

Türker eline sağlık, ne yaptığını anlamasam da iyi bişey yapmışsındır kesin :) Birileri çıkıp “bu işe yaramaz”, “bunun hazırı var” vs vs gibi ifadelerle gelip seni yolundan çevirmeye çalışacaklardır ama sen yılma vazgeçme! Bunlar hep piyasada rakip olmaman için yapılan oyunlar! Sakın kanma yolundan cayma! :bravo::bravo::bravo: