Pil Şarj Aleti Seçimi

Mert ÖZPINAR

Yeni Uye
Katılım
18 Kas 2020
Mesajlar
14
Tepkime puanı
8
Yaş
22
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar herkese, bu hobiye yakın zamanda başladım ve önemli ve aynı zamanda maliyetli olan komponentlerden biri de pil şarj aleti diye düşünüyorum. İlk aldığım IMAX B3 Pro 2S-3S LiPo Charger ikinci kullanımda pili takarken bir ledi söndü direkt. Her yerde dolanan o meşhur söz; "Kalitesiz ve ucuz alıp devamlı değiştireceğine, kaliteli bir şey al ama tek de al". Ama insan yine de cebine bakıyor önce ülkenin ekonomik durumunu da göz önüne getirerek. Sonuç olarak kaliteli bir LiPo şarj aleti bakıyorum. SKYRC IMAX B6 çok gördüm ama piyasada klonları dolaşıyormuş diye öğrendim. O yüzden SKYRC T6X80 düşünüyorum. Nasıldır sizce? Linkini bırakacağım. Uzun vadede yarı yolda bırakmayacak bir cihaz istiyorum. Fikir verebilirseniz çok memnun olurum, teşekkürler.

 
Bence o fiyatı veriyorsanız. Bu cihaza da bir bakın derim.
 
Açıkçası gösterdiğim fiyat çok da rahat verebileceğim bir miktar değil. Uzun süreli kullanabileceğim daha ucuz bir şey bulamasam son ihtimal diye paylaşmıştım. Ürünleri tecrübe edenler vardır diye danışmak istedim. Belki daha uyguna yine kaliteli bir cihaz bulunabilir. Dijital olması öncelik zaten bu işte sanırım. Teşekkürler dönüşünüz için.
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK
Rica ederim. Şimdi söyle bir durum var. Eğer uyguna kapatmak isterseniz. Q6Nano veya M6 alıp, bir adette smps güç kaynağı alarak gayet uygun fiyatlara kapatabilirsiniz. Şahsen ben şuan bu cihaza bakıyorum ve gayet de yeterli özellikler olduğunu gördüğüm için sizinle paylaştım.
Baktığınız cihazı hiç kullanmadım ama o cihaz 80w yani söyle bir durum var. Eğer derseniz ben 3a üzeri basmam 6s'e o zaman alın kullanın ama basarım derseniz sıkıntıya sokabilir. Kullanan bir abimiz varsa gerekli yorumu yapacaktır...
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mert ÖZPINAR
ToolkitRC M6
ToolkitRC M8S
Imax B6 Mini
ISDT Q8
Bu şarj aletlerinden, bütçene uygun ve watt değeri yeterli olanını alabilirsin. Hepsi güzel alettir kısa vadede bozulmaz, üzmezler. Bu şarj aletlerinin yanına max 20a çıkışlı smps adaptör alman yeterlidir.(90-120 tl arası olur genelde bu adaptörler)
 

Buradaki gibi xt60 giriş alan cihazlarda depo pil kullanmak yerine adaptör ile evde prize takılı da kullanabilirim değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Berkan Gürsoy

Buradaki gibi xt60 giriş alan cihazlarda depo pil kullanmak yerine adaptör ile evde prize takılı da kullanabilirim değil mi?
Tabikide kullanabilirsiniz.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Böyle bir kapalı kutu smps (10-25 amper yeterlidir.) bağlayarak düşük maliyete şarj aletini besleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mert ÖZPINAR
Yada Led adaptörü.
Konusu açılmışken sorayım
3s 2500 mah pillerim storage moddaydı, geçen şarz edeyim dedim ilk şarjları idi 15 dakikada doldular acaba ben mi hata yaptım şarj süresi çok kısa gibi geldi bana
 
Yada Led adaptörü.
Konusu açılmışken sorayım
3s 2500 mah pillerim storage moddaydı, geçen şarz edeyim dedim ilk şarjları idi 15 dakikada doldular acaba ben mi hata yaptım şarj süresi çok kısa gibi geldi bana
Kaç amper bastınız?
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalçın Aydın
Ben yaklaşık 13 yıldır aynı şarj cihazını kullanıyorum. Vaktiyle Hobbyking 'ten aldığım bir Imax6 klonu. Adaptör olarak da 5A laptop şarj cihazı. 5-6 sene önce düğmeleri çalışmayan başka bir klon daha hediye ettiler bana, tamir edilmesi mümkün değil, yedek parçası olarak kullanırsın demişlerdi. Düğme uydurdum bir şekilde ve o da yıllardır çalışıyor.
"Ucuzdan etin yahnisi... " derler ama hiç bir zaman önemli bir sıkıntı yaşamadım klon ürünlerde.
İlginçtir ki; bunun tam aksine marka ürünler hep sıkıntı yarattı bana.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682
Benim hayli zamandır kullandığım iki adet pil var. 3s 2700 mah. Ömürlerini doldurdular fakat yine de beni idare ediyorlar uçak veya helikopterlerde. 2.7a amper ile yani 1c ile şarja takıyorum. Voltajlarını göreceğim şekilde şarja başlatıyorum. Yaklaşık 5 dakikada en fazla 10 dakikada 4,15 üstüne çıkıyor her hücre. Hatta 4,18 civarına. Fakat şarj etmeyi kestiğimde voltajda düşmeye başlıyor. Bu yüzden balanslı bir şekilde tamamen şarj oldum diyene kadar bekletiyorum pilleri.

Uzun lafın kısası piller iyice eskimiş olabilir.
 
Pillerinizi en fazla pilin üzerindeki amper değerini şarj cihazınıza girerek veya ayarlayarak doldurun . Sizin durumunuzda , yani 2.5 amp lik bir pil 1 amp ile 15 dak. da doluyorsa o pil bozuktur . Tabi bunu balans portu olan , hücrelerin voltajını ayrı ayrı gösteren , iyi bir şarj cihazınız olduğunu var sayarak söylüyorum .
 
Son düzenleme: