PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,452
Tepkime puanı
43,427
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Evet arkadaşlar super bir organizasyon daha geride kaldı. Gördüğüm kadarı ile katılan herkes çok memnun ve zevk alarak ayrıldı %p

Buradan bir kez daha böyle bir organizasyonu düzenledikleri için başta Hasan ve Kemal bey olmak üzere emeği geçen tüm PILOT-TR ailesine sonsuz teşekkürler :bravo:

Ülkenin gündemi malum.... Bu yüzden hepimizi keyfi kaçmış durumda...

Ama biz yine de hafızalarımız taze iken önümüzdeki yıllar yapılması muhtemel benzer etkinliklere bir geri bildirim olması amacı ile böyle bir konu açalım dedik.

Bu başlık altında Organizasyonda beğendiğiniz noktalar ile beraber "Şöyle olsa daha iyi olurdu" şeklinde önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyoruz.
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 Değerlendirmelerimiz

İlk mesaj benden olsun :)

Beğendiklerim:
1- Geçen seneye göre gerek pist gerekse yerleşim düzeni çok daha güzel ve organizeydi
2- Yeni Büyük çadırlar ve minderler gerçekten güzeldi.
3- Yeni WC'ler.
4- Bu sene yapılan Hatıra Panosu ve Projektör perdesi gayet başarılıydı.
5- Yerli Pilotların katılımı ile yapılan "3D Yarışması" gayet zevkli ve güzeldi.


Önerilerim:
1- Her ne kadar güvenlik önlemleri geçen seneye göre artmış olsa da, bence biraz daha gelişmesinde fayda var. Örneğin seyircileri ayıran ip perde ne kadar yeterli ? Özellikle GECE uçuşu geçen sene olduğu gibi ciddi risk teşkil ediyordu. Sanki Gece uçuş yeri normal pist olsa daha iyi olacak
2- Gece uçuşların sayısı ve çeşidi arttırılırsa çok daha eğlenceli olacak
3- Yabancı pilot uçuş zamanları daha iyi koordine edilebilir. Uçuş öncesi seyircilere bilgilendirme yapılırsa izlemesi daha kolay olacak.
4- Tüm katılımcılarlar beraber, hava destekli olmak üzere, grup fotosu daha organize bir şekilde çekilebilir.
5- Pazar günü Misafir Pilot uçuşları daha erken bir saatte başlatılabilir ki yola çıkacak kişiler yola çıkmadan pazar günü de efektif bir şekilde değerlendirme imkanına sahip olabilirler.

NOT: Bir kaç tane daha var ama sonra ilave edelim onları da :D
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 Değerlendirmelerimiz

Mehmet abi süper bir konu olmuş. Geçen yıl ilk yıl olması sebebiyle bazı eksik yönler vardı, ama yine de çok güzeldi. Bu yılı geçen yılla karşılaştıramayız bile. :) Harika iki gün geçirdik, önümüzdeki yıl 2-3 gün önceden gidip ortamın havasına suyuna önceden alışmayı planlıyorum :D Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Mehmet abinin tüm söylediklerine aynen katılıyorum.

Geçen yıla göre beğendiklerim:

1. Ben de özellikle oturma düzenini ve yeni pisti çok beğendim.
2. Yeni tuvaletler yapılmış, pilot alanı daha düzenli hale getirilmişti.
3. Uçuş alanı daha kontrollü ve güvenliydi.

Önerilerim:

1. Güvenlik konusunda yine Mehmet abiye katılarak, özellikle gece uçuşu alanının da pist olması gerektiğini, gece uçuşlarının arttırılması gerektiğini düşünüyorum.
2. Güvenlik ağının 700'lük bir helikopteri veya 2.5 metrelik bir uçağı durduramayacağını düşünüyorum.
3. Her ne kadar güvenlik önlemi alınsa da, özellikle hobiye yabancı olan misafirler rc araçların yaratabileceği tehlikelere karşı önceden bilgilendirilebilir.
4. Pist yanından geçen yolda ne zaman bir araç görsem yüreğim ağzıma geldi, özellikle Dunkan'ın da bu araçları taciz etmesi üstüne tuz biber oldu :D
5. Festival alanında yiyecek-içecek çeşidinin artırılması ve fiyatların da biraz düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum.
6. Bu yıl alana kurulan stand çok iyi bir fikirdi, ancak ürün alımı sırasında biraz aksaklıklar oldu, mesela ben taksit yaptıramadım. Bir de o standta bir goblin veya tsa da olsaydı, ben kendimi tutamaz bir tane alırdım, hele ki o fiyatlardan :D
7. Festival alanında başta su olmak üzere, çay-kahve gibi maliyeti düşük içeceklerin ikram edilmesi çok güzel olabilirdi.
8. Otopark alanı uçak ve helilerin taradığı alan içinde kalıyordu, ilk gün arabam için az endişe duymadım :D

Tekrardan tüm Pilot-TR ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Emeğinize sağlık. Bir sonrakini şimdiden iple çekiyorum.
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

1- Yerli pilotlar arasındaki yarışma son derece keyifli geçti fakat ayrı bir ödül töreni yapılmadı. Katılımcı sayısı fazla olmasına rağmen 1.ve 2. ye yer verildi.Tüm yarışmalarda 1.2.3. iken neden böyle oldu anlam veremedim :) Yinede kırılan skidlerim, 3.lük hediyesi olmamasına rağmen karşılandı. Ayrıca teşekkür ediyorum. :)

Onun dışında yarışmaya girmeden pilotlar için ısınma ve sahaya alışma uçuşu şart. Ben ilk defa o alanda uçuş yaptım,bu ciddi bir dezavantaj oldu.Ve bu bir yarışma olacaksa herkes tüm rakiplerini tam olarak bilmeli sonradan sürpiz eklenti olmamalı. :)

2- Kuka devirme,taşıma yarışması bana göre organizasyonda fazlaca zaman alan, son derece seyir zevki düşük ve zoraki seyirci toplayan bir yarışma.Kesinlikle programdan çıkarılmalı. 3d seviyesinde uçan arkadaşlar enerjilerini gösteri uçuşları yaparak harcamalı.

3- Yabancı pilotlar show için olsada dar bir alanda insanların içinde hard 3d yapmamalı aksi bir durumda bunun hesabını kimse veremez ve bu ülkede bu hobi biter.

4- Benim gözlemlediğim yabancı pilotlar bizim gibi sürekli uçmayı sevmiyor. Biz gene aralarda uçtuk ama gösteri uçuşu yapmak isteyen arkadaşlar organizasyon dahilinde kayıt olarak uçuş yapmalı. :)

5- Festival sezon açılırken ve sezon kapanırken iki defa yapılırsa gerçekten güzel olur. :)

Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler. :)
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 Değerlendirmelerimiz

Beğendiklerim:

1- Dunkan Bossion... Raquel ve Simone... Stu Smith (daha önce pek bilmiyorduk kendisini, utandık :embarras: )... Gaui takımının yüksek oranda temsil edilmesi ve sempatileri... Çıtanın çok yükseğe taşınması :)

2- Ortam, pist, sahne, çadırlar, aktiviteler... Üst üste çakılan red bullara rağmen bünyenin sonunda iflas etmesi, ne kadar dolu dolu geçtiğinin göstergesi %p

3- Ülkenin dört bir yanından gelen dostlarla mükemmel bir aile ortamı oluşması...

4- 3d yarışması da yabancı pilotların uçuşlarını aratmadı özellikle bazıları... Ödül kısmı ile ilgili öneriyi aşağıya yazıyorum ama yarışmanın kendisi güzeldi...

5- Pilotlarla aynı ortamda bulunmak, bolca sohbet imkanı, fotoğraf imza...

6- Geri bildirim değil belki ama, adımın anons edilmesi ve kısıtlı pilotajımla uçma imkanı bulmam benim için çok önemliydi. Modelcilik hayatımda unutmayacağım anlardan biri :)


Önerilerim:

1- Eğlenceli ortamın tadının kaçmaması adına bir takım "denyo"ların etkinlik alanına kolayca girememesinin sağlanması, güvenlik tedbirleri... Bir takım registration sistemi olabilir özellikle gece kısmına... Bahsettiğim tiplerin heli, uçak, quadla ilgisi olmadığı sadece night party kısmı ile ilgilendikleri aşikar...

2- Bu işin zirvesi 3d yarışması olmalı... O yarışmaya pal, led vs ödül vermek yerine goblin700 verilmeli. Ortaya çıkan görsel şov çok daha fazla ve katılımcılar büyük riskler alıyorlar. Balon-kuka-şişe yarışmasına pal, batarya, şarj aleti vs verilebilir... 3d yarışması önceden planlı bir durum değildi haliyle bu sene böyle oldu ama geribildirim açısından yazıyorum zaten ben de.

3- Standda birkaç pal, kablo, tornavida sergilemek yerine, modeller de bulunmalı, daha büyük daha düzenli bir stand kurulabilir. Birçok kişinin aklından geçiyor 2700 civarına goblin700 almak. Kutuyu orda canlı canlı gören birkaç kişi nefsine yenik düşebilirdi :laugh:

4- Röportaj işi profesyonelce ele alınabilir. Küçük çaplı bir sahne kurulup, orda ses/mikrofon sistemi de olacak şekilde, ünlü pilotlarla sohbet havasında röportajlar yapılabilir. Ergün abinin röportajları ilgiyle takip ettim. Ama ortamda bir sistem kurulu olsa aynı anda daha çok kişi takip edebilirdi.

5- THK nın kendi uçuşlarında bakın şimdi şunu yapıyor, işte şimdi şurdan şöyle geliyor şeklinde tanıtımları hoş... Bunu yabancı pilotlar ve bizim usta pilotlarımız da hak ediyor fazlasıyla... En azından öncesinde bilgilendirme yapılsın. Bazen kendimiz gelen hart hurt seslerden yola çıkarak pilotları takip ettik.

6- Belki bizim kusurumuzdur ama quad yarışmasının biraz dışında kaldık. Onlara ayrılan kısım tesisin diğer tarafındaydı ve güvenlik gerekçesiyle gerilen çit orayı biraz soyutluyordu.

7- Pazar ne yazık ki ölü gün... Dönüş çilesi erkenden başlamak zorunda çünkü ertesi günü iş var. Cumayı da kaçırdığımıza üzüldük, antreman uçuşlarını takip etmek ve ortam çok kalabalıklaşmadan pilotlarla daha fazla sohbet/paylaşım imkanı güzel olurdu. Seneye ona göre geleceğiz :)

8- Ülkenin en çok satan markası SAB dan daha fazla destek bekliyoruz. Daha birşey kazandırmamış olan Gaui bu denli önem vermiş. TSA nasıldır bilmiyoruz ama pilotlarıyla orda... Goblin lütfen :D Kyle Stacy bekleniyor...



Son olarak, çok teşekkürler, muazzamdı :saygilar: :saygilar: :saygilar:


(aynı anda yazmışız, onlar benden önce tamamlamış. Emre abiyi tekrarlamış gibi olmuşum fakat zaten kendi aramızda da değerlendirmemizi yapmıştık, paralel şeylerin yazılmış olması sürpriz değil :) )
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Ilk kez böyle bir etkinlige katildigim ve arkadaslarimla tanistigim için cok mutluyum bu paha bicilemez %p

Usta pilotlarla (bizimkiler de dahil olmak uzere)tanisma ve ucuslarini izleme keyfi de cok guzeldi.

Guvenlik önlemlerinin arttirilmasi sart.
Ince dantelden yapilmis ipler ruzgara bile dayanamayip bozuluyordu. 700luk bir makinenin neler yapacağını düşünmesi bile kötü.

Hakan Sozmen'in uçuş sirasinda kuyrugu yere vurmasiyla juri uyelerinin altlarindan sandalyeyi firlatip kactiklarini gormeyen yokturdur sanirim.

Yarismalardaki hediyeler adil degildi.
Hover pozisyonunda en kisa surede bir gorev tamamlayana Goblin.
Ama yeteneği tavana vuran uçuşlara bir pal vermek düşündürücü.
Tam tersi olmaliydi bence.

Her organizasyonda eksik ve hatalar olabiliyor bunlar degerlendirilerek duzelir ama ne olursa olsun tadi damagimda kaldi.
Iyiki varsınız :RCKolik:
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Ekleyecek tek kelime bulamadım , ama desteklediğim önerileri bende bildireyim ki , uygun feedback'ler yerine ulaşmış olsun...

Saha planı uçak için iyi ama heli için dar olmuş....700'lük bir heli ile o çok istediğimiz yerli pilotlar arası 3D yarışması , o sahada olmaz arkadaşlar.Çünkü sizde biliyorsunuz , Dunkan bile defalarca alttaki toprak yolda show yapmak zorunda kaldı ,ha istese önünde de döndürürdü o modeli ama , alan taraması yapmaya müsait değildi saha , hep ağaçlara doğru gitti modeller , hatta o reklam brandalarına takıp , kırım yapan arkadaşlarımız var..Güvenlik bariyeri 10 metre daha geri alınıp , saha daha geniş kullanılabilirse güzel olur...

Çadırlara ve minderlere söylenecek tek kelime bulamadım , ama birde oturmasını öğrenebilseydik... :laugh: , akşam eğlencesi için de şöyle bir çözüm olabilir , dışarıdan gelen misafiri kovalamak gibi bir hareket , o memleket de yaşayan Pilot tr personeli için şık olmaz , ne gerek var kalp kırmaya , fuar davetiye sistemi gibi bir sistemle , herkes davetiyesi ile girer sahaya , olmayan giremez ...

Yabancı pilotlar uçarken , hareketlerin anlatılması , uygun bir ses sistemi ile seyirciye bildirilmesini de şiddetle destekliyorum.Röportajların da öyle yapılması daha ciddi ve kurumsal olurdu...(Bu arada Ergün hocama ve değerli eşlerine özel bir teşekkürü borç bilirim , çok önemli bir eksiği kendi çabalarıyla RCKOLİK adına kapattılar , tebrik ederim... :thumbup: )

Tuvaletler güzeldi , umarım bir dahaki sefere sular milsiz akar , yüzümü yıkayamadım ama yine de geçen seneye göre daha konforlu ve temizdi...

Yemek-içmek konusuna gelince , Emre haklı , çeşit az ve mecburi olunca , o fiyata o döner gerçekten iyi doyurdu diyebilirim... :-\ , su ve çayın ücretsiz olma fikri de güzel , aslında altından kalkılabilir bir maliyet olarak görüyorum, kaynamaktan asfalt olmaya başlamış çay da , o fiyata iyiydi doğrusu ,arkadaşlarıma bir çay bile ikram edemedim, (Emrem'e de çay için tekrar bir teşekkür bu arada :saygilar: )

Yeme-içme konusunu kendi açımdan değerlendirdiğim gibi bir algı oluşabilir ,Seneye ömrüm olursa ailemle ve birkaç kişi daha fazla gelmeyi düşünüyorum.Ve şimdiden ekonomi planımda yer açma çalışmalarına başladım...Bu sebeple kimine ucuz olan , sayı arttığında ben gibi durumu olanlar için totalde ağır olabiliyor....

Otel harikaydı , en azından bizim kaldığımız otel....O paraya o konforun altında tabii ki PilotTR'nin payını biliyoruz ve hakkını ödeyemeyiz :saygilar:

Gece uçuşunun daha güvenli bir alan ve ortamda yapılmasını bende destekliyorum , olası bir hata veya arızada , 700'lük bir heli kaç kişiye zarar verebilirdi hadi bir tahminde bulunalım...Biz Ömer abiyle göya arabaların arkasına saklanarak izledik ama şansımıza Dunkan depemize depemize oto yaptı heliyi... :laugh:

Bir de , eğer 3D yarışması düzenlenirse , lütfen yanlış anlaşılma olmasın , team pilotlarının yarışmaya katılmalarını etik olarak doğru bulmadığımı da ifade edeyim.Evet , Deniz mükemmel uçuyor , ama bu adamlar modellerini kapmış , taa memleketin nerelerinden gelmişler , etkinliğe renk katmışlar , hatta modellerini de kırmışlar , ee bu adamlara bir teselli hediyesi de verilsin diyorum.Team pilotlar , aynı yabancı pilotlar gibi show yapmalı ve olanca güçleriyle havalarını basmalı diyorum yani ... :D 1.-2.-3. mutlaka olmalı , 1. ve 2. mantığını ben de anlamadım.Afedersiniz , körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oldu...Elbette öyle değil ama öyle gibi oldu diyorum.Organizasyonun alelacele düzenlenmesinden kaynaklı hoşgördüğümüz bir durum oldu diyelim

Festivalin süresi ; 2 gün yetmiyor , pazarı yok sayalım , uzak gelenler dönme telaşına düşünce , öğleden sonra orada yaşanan her eğlence , birazcık eksik olur , bence cuma da katılmalı hesaba artık...hem program daha geniş bir zamana yayılınca , misafir gelen konuklardan uçmak isteyenlere de biraz zaman ve saha kalacağını tahmin ediyorum..Ancak yılda 2 defa fikrine katılamıyorum malesef , her manada yorar , hem pilot TR'yi hem benim gibileri , birine katılan öbürüne gitmek istemez , istese de mutlaka işi çıkar , o yüzden yeterli çoğunluk oluşmayabilir...

Bu şimdilik benim değerlendirmem , ve çoğu yazılmış olan önerileri teyit etmekten öte olmayan bir yazım oldu biliyorum...Yine de herşey , ortam , arkadaşlıklar , tanışmalar , kaynaşmalar o kadar güzeldi ki , hiçbir eksiği ,kusuru da göresim gelmedi doğrusu.Teşekkür ediyoruz Hasan Bey'e ve Kemal Bey'e , Pilot TR çalışanlarına , bizlere hayal gibi geçen güzel iki gün yaşattıkları için.... :bravo: :saygilar:


Gözden kaçtığını sanmıyorum ama , Quad yarışmasında birinci olan , ve hakettiği ödülü alırken üzerinde RCKOLİK tişörtünü giyen Musa Serdar Terzioğlu kardeşimizi de buradan tekrar tebrik ediyorum.Orada gerekn ilgiyi kendilerine gösteremedik , bir özrü de borç biliyorum...
Öte yandan Cem kardeşimizi , Doğukan kardeşimizi , Arda kardeşimizi , yarışan , kazanan , kazanamayan , model getirip uçuran , uçarken kıran , kaybeden , buna rağmen tebessümlerini eksik etmeyen , tüm kardeşlerime de buradan teker teker , tekrar teşekkürlerimi sunuyorum , sizler ne güzel insanlarsınız be..... :RCKolik:
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Bende ilk defa boyle bir organizasyonda bulundum ve cok ta keyif aldim. Emegi gecen herkese tekrar tesekkur ederim.. Ama guvenlik onlemleri konusunda bende ayni fikirdeyim. Pilotlari izlemeye kosa kosa gidiyorum ama 700 luk canavar havalaninca Michael Jackson gibi moon walk yapa yapa, gozlerimi pistten ayirmadan, yavastan kaciyorum arkaya :laugh:

Sadece heli olarak degil, quadlar ici de guvenlik onlemi alinmali. Cadirin icinde ucan dji phantomu ilk defa gordum. Resmen korku filmi DRONE gibiydi. Bilemiyorum belkide ben cok korkuyorumdur quadlardan.

Alandaki yiyecek icecek fiyatlari biraz fazlaydi ama doner cok guzeldi :)

Bir pist sorumlusu olsa ve ucacak kisiler bu kisiye adini yazdirip anons ile piste gelebilir. Seneye tahminim, hem katilimci hemde ucacak kisi sayisinda artis olacak. Boyle veya benzeri bir uygulama daha duzenli olacabilir.

Yabanci pilotlar ile konusup sorular sormak, helilerini incelemek, bilgi edinmek paha bicilemez.
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Hemen her şeyi söylemişsiniz. Ama şöyle bir ödül olabilirdi. Mesela en uzak mesafeden katılana ya da en çocuklu katılana ya da en ailece katılana bir ödül verilebilirdi ;D
Pilot Tr yetkilileri eğer bu konuyu okursa hala geç değil.
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Arkadaşlar bilirsiniz, genelde ucuz etin yahnisi yavan olur. Peki bedava etin yahnisi nasıl olur?

Yozgat'ta gördük ki "bedava" etten, sütlü kekikli kuzu testi kebabı çıktığı da olabiliyormuş...

Kesinlikle organizasyon hakkında öncelikle vurgulamak istediğim şey bu. Tüm organizasyon bedava idi. Gece çadırda konaklamak, gündüz tentenin altında oturmak, tüm o pilotlarla konuşmak/danışmak, uçuşları izlemek, akşam Dj ve dans gösterileri... Herşey ücretsiz.

Genelde bu tarz organizasyonlar biliyorsunuz "dernek" gibi topluluklar tarafından düzenlenir. Genellikle yapılan harcamalar, katılan firmaların/sponsorların yaptığı katılım bedellerinden harcanır. Zaten çoğu ciddi organizasyonun / kongrenin de mutlaka bir katılım bedeli vardır.

Pilot-tr ise anladığım ve Kemal Demirçubuk bey ile konuştuğum kadarı ile tüm yükü tek başına üstlenmiş oldu.

Dolayısı ile, "bedava birşey sunan" ve "bedava birşeyden faydalanan" 2 kısım olunca, ben önce faydalananı eleştirme taraftarıyım.

Beğendim, çünkü katılım gördüğüm kadarı ile geçen seneden yüksekti.

Beğendim, çünkü siber ortamdan tanıdığım birçok kişi ile gerçek hayatta tanışmak ve konuşmak fırsatını buldum.

Beğenmedim, çünkü katılanların "katkısı" düşüktü. Modelci olarak gelip, modeli evinde kalmış arkadaşlarımız vardı.

Beğenmedim, çünkü modeli ile gelip, yarışmalara katılmayanlar vardı.

Beğenmedim, çünkü eşini, dostunu kolundan tutup getiren çok azdı.


Şimdi bu 3 "beğenmemeyi" biraz daha irdeleyelim.

Organizatör ağzı ile kuş tutsa, uçmayan modelciyi "uçurtturamaz". Böyle bir organizasyonda, hele ki Türkiye'nin ana fikri "RC havacılık" olan tek düzenli organizasyonundaki hava faaliyetlerine kendiniz&modeliniz ile katkıda bulunmak, hepimizin bu ülkenin "modelciliğine" borcudur.

Yarışmalara gelelim. Öncelikle, kendimden başlayayım. Funfly yarışmasına katılmadım, doğru. Çünkü böyle bir organizasyonda mutlaka bir 3d'ye oryante yarışmanın olması gerektiğine inanıyorum. Nitekim, free-fly 3d bu sene en az funfly kadar ilgi gördü. Bence bu katılım organizatörleri de şaşırttı. Aynı zamanda neredeyse Dunkan'ın uçuşundaki kadar gözü sahneye kilitleyerek ilginin ne kadar yüksek olabileceğini de gösterdi.

3d yarışması derme çatma, daha önceden ilanı, hazırlığı, kuralı olmayan, son anda karar verilmiş bir yarışma olsa da, bence organizasyonun en keyifli ve ilgi çekici anlarından biri idi. Keşke, KEŞKE daha fazla katılım olsaydı.

Kendi adıma, ödül kazanmadım. Kazanabileceğimi de düşünmüyordum, ama;
- Hava şovlarından oluşan çorbaya bir tutam tuz da ben atmış oldum
- İzlendiğimi gerçekten hissettim
- Tezahüratları duydum
- Heyecanı yaşadım (titreyen kuyruğum değil, parmaklarımdı aslında :laugh: )
- En önemlisi, mesajımı verdim. "Seneye olursa, yine katılırım"

Bir kısım arkadaşım da benimle aynı fikire sahip, ve burada söz konusu olan bir takım pal ve ışık kitinden farklı birşey olmalıydı ki, Erdem Özdemir, Deniz Sert, İlker Esmer, Hakan Sözmen ve hatta Ergün Gürer (heheheh, tamam şaka) gibi tecrübesi yüksek sıkı pilotların listede bulunmasına rağmen yine de bu yarışmaya katılmaktan çekinmediler.

Ki benim en büyük teşekkürüm onlaradır.

Seneye 12 yabancı profesyonelin olduğu ancak funfly'ın iptal edildiği bir organizasyonun yerine, 4 profesyonel pilotlu ancak set maneuver/free flight/music flight gibi bir 3d yarışması yanısıra daha değişik hover becerilerinin sözkonusu olduğu bir funfly'lı organizasyonu tercih ederim.

Katılımcıların katkısı önemlidir, ve burada bizim üzerimize düşen de çok şey var.

Bunun yanısıra, modelci olmayan eşi ile, dostu ile katılanlara da ayrıca teşekkür ederim. Kendi aramızda takılarak hobiyi paylaşabiliriz, ancak modelci olmayan kişileri de bu organizasyonlara çekmeden, bu hobiyi yayamayız.

Daha sonra üzerine çok daha fazla konuşabileceğimiz, yorum yapabileceğimiz çok şey var, ancak şunu da ekleyerek mesaj daha uzamadan şimdilik toparlamak istiyorum.

Bence önümüzdeki yıl yüksek ihtimal ile tekrar edecek bu organizasyonda hem hepimiz "bizzat", hem de hepimiz bir grup olarak daha aktif olalım, bazı yükleri paylaşalım, fikir verelim, elimizden geldiğince yardımcı olalım.

Bu açıdan önümüzdeki yıl festivalinin oluşu ve tarihi ana hatları ile kesinleştikten sonra RcKolik içinde bir "festival grubu" oluşturmayı ve festival organizatörleri ile çok daha sıkı iletişimde olmayı, Rckolik olarak gelmenin ve uçmanın ötesinde katılım gösterebilmeyi öneriyorum.
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Ergün abi can alıcı tespitler yapmış yine :) Ben de yukarıdaki tespitlerime birkaç ek yapayım bu paralelde...

Festival adına bir geribildirim değil ama yukarıdaki 6. maddemi tekrarlıyorum. O adımın anons edilip, ellerimi geçtim bacaklarımın titremeye başladığı an, modelcilik hayatımın en önemli, unutmayacağım, benim için özel kalacak anlarından biriydi... İlk hover yaparkenki heyecanınızı düşünün, ilk uçuş tecrübenizi... İşte bir noktadan sonra insan onları yaşamaz oluyor. Uçuşlar yine bir adrenalin sağlıyor ama öylesi bir heyecanı tekrar yaşamıyorsunuz. İşte ben o anda bunları yaşadım tekrar ve çok özeldi :)

Kısıtlı pilotajım var, gösterecek sergileyecek fazla birşeyim yok, ordaki kitleye birşey sunamam. Ama biliyorum ki arkamda kocaman rckolik ailem var ve onlar desteklerini benden hiçbir zaman esirgemediler.

Hatalar yaptım, modelimi kaybettim... En ufak bir düşüş, moral bozukluğu, olumsuz düşünce yok içimde. Kayıp sonrası videom da var onu da paylaşacağım :laugh:

Seneye yine modelimle orda olacağım. (kiti, üniteyi aldım, kalanlar da birkaç ay içinde tamamlanacak) Bu sefer hedefim, ne manevralar yapabilirim bilmiyorum fakat becerebildiklerimden bir koreografi oluşturmayı (tercihen müzikli) ve bunu sergilemeyi düşünüyorum. Önümde bir yıl var ve gerek sim çalışmaları gerek model üzerinde rescue destekli çalışmalarla gelişim devam ediyor. Hiçbir zaman ustalar gibi olamam belki ama elimden gelenin en iyisini yapacağım.
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Unutmadan burdan teşekkürün en büyüğünü Mehmet abiye ediyorum.. Kendisiyle Türk pilotlar arasında 3d yarışması düzenlenmesi fikrini söylediğimde hiç gerçekleşeceğini düşünmüyordum çünkü planlanmış bir programın bozulması veya ilave edilmesi çok mantıklı gözükmüyordu. Fakat kendiside bu fikri ilettiğinde çok olumlu tepkiler almış ama gene kesinlik söz konusu değildi. Orda böyle bir yarışma yapılacağını duydugumuzda gerçekten süpriz oldu.Bu yüzden eksiklikleri hepimiz hoşgördük zaten biliyoruz ki seneye daha organize bir yarışma olacak. :thumbup: .O yüzden bizim fikirlerimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedim. :RCKolik: :RCKolik:

Kendi açımdan dunkan bossion ve diğer pilotlardan özel tebrik almak, uçuş sırasında destek almak inanılmaz gurur vericiydi. :) :RCKolik:
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Ergün Gürer' Alıntı:
...........
Beğenmedim, çünkü katılanların "katkısı" düşüktü. Modelci olarak gelip, modeli evinde kalmış arkadaşlarımız vardı.

Beğenmedim, çünkü modeli ile gelip, yarışmalara katılmayanlar vardı.

..........

Yukarıda yazılanların çoğuna aynen katılıyorum, 1 nokta hariç. Ona da kısmı katılıyorum :D

O da "Modelcilerin kendi modelleri ile katılıp uçuş yapması" kısmı. Bana göre bu bir BULUŞMA değil, bir FESTIVAL.

Yani burada amaç modelciler olarak bizlere uçuş imkanı sunulması değil. Farklı modelcileri bir araya getirecek bir "Görsel Şölenin" sunulması.
Olay "Görsel Şölen" olunca doğal olarak belli bir seviye ya da Ünlü bir İsim / Marka zorunlu oluyor.

Aksi takdirde zaten düşük olan katılım iyice düşecektir. Unutmayalım bu tür organizasyonlarda "Bizlerin Tatmin olması kadar, gelen misafir pilotların da tatmin olması, dolayısıyla kalabalık katılım" esas.

Bu demek değildir ki yerli pilotlarımız uçmasın. Elbette uçsun, hatta uçmalı. Ama uçacak kişiler belli bir pilotaj seviyesinde olmalı ki diğer gelen insanlar sıkılmadan izleyebilsin.
Dolayısıyla "3D, Funfly" gibi yerli pilotların katılımı ile yapılacak yarışmaları aynen destekliyorum.

Diğer taraftan boş vakitlerde, diğer pilotlara da uçuş imkanı sunulabilir. Ama uçuş yapacak kişiler mutlaka isimlerini daha önce yazdırmalı ki, karışıklık ve karmaşa olmasın.

NOT: Bu arada Kemal Bey "RCKOLIK Buluşmaların"dan birisini Yozgat'ta yapmamızı rica etti, bunu da yeri gelmişken söylemiş olayım :)

Ergün Gürer' Alıntı:
.....Bu açıdan önümüzdeki yıl festivalinin oluşu ve tarihi ana hatları ile kesinleştikten sonra RcKolik içinde bir "festival grubu" oluşturmayı ve festival organizatörleri ile çok daha sıkı iletişimde olmayı, Rckolik olarak gelmenin ve uçmanın ötesinde katılım gösterebilmeyi öneriyorum.
"Festival Grubu" bence de çok mantıklı ve güzel bir fikir %p
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Bu arada yeri gelmişken "Pilot-Tr" ailesi Faceboook grubumuza şu mesajı yazdı. Bilginize arkadaşlar,

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
PILOT-TR Model Air Fest 2015 // Değerlendirmelerimiz //

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
......
NOT: Bu arada Kemal Bey "RCKOLIK Buluşmaların"dan birisini Yozgat'ta yapmamızı rica etti, bunu da yeri gelmişken söylemiş olayım :)
"Festival Grubu" bence de çok mantıklı ve güzel bir fikir %p

Mehmet abi ne yalan söliim Yozgattan gelirken aklımıma bu geldi. kendimce doyasıya uçar ve kendi içimizden insanlar olduğu için daha farklı şekilde eyleniriz. uçuşunda dibine vururuz....