Pixhawk Cube Kartlı Aracım Kalkarken Takla Atıyor

Enes Çiçek

Yeni Uye
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
16
Tepkime puanı
19
Yaş
26
Konum
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
İlgi Alanı
Hepsi
Öncelikle herkese selamlarımı iletiyorum.
F450 (quad x)kiti üzerine DJI 2212/920KV motor ve E300 escler ile kurmuş olduğumuz sistem kalkarken ya ileri pitch ya sağ roll hareketi yaparak(kumandadan gaz harici bir komut vermiyoruz bu esnada) havalanıyor 30-40 cm yükseklikten sonra takla faslına başlıyor.Bu arada zaten roll/pitch/yaw komutları çalışmıyor gibi çünkü motorlarda bir değişim olur ses olarak farkedilecek bir biçimde ki çalışmadığından eminim zaten.


Farkettiğim bir şey daha var Mission Planner üzerinden test ederken soldaki motorların çalışması için gereken min gaz oranı %10 iken sağdakilerin ise %9; ayrıca kumandadan gaz ile oynarken 4.motorun(sağ alt) ilk hareketi aldığını sonra sırayla 1.(Sağ Üst),3(Sol Üst),2(Sol Alt) motorlarının çalıştığını farkettim yani aynı gaz değerinde aynı tepkiyi vermiyorlar.ESC kalibrasyonu kısmında her türlü kombinasyonu denedim 4 motorun sinyalini paralel besleyip kumanda-alıcı ikilisiyle dördünüde eşit kalibre ettim.Pixhawka özgü olan kalibrasyonuda uyguladık.


Log kayıtlarınıda atıyorum ben biraz inceledim kendi yorumuma göre bana ilginç gelen kısımları var ama tabi sizler daha iyi bilirsiniz.Saygılarımla.



Pusula-Motor Kalibrasyonunda Çıkan Bir Hatanın Resmi;
Bu kalibrasyonu ampermetre gelince yapacağım,bu kalibrasyonun olmaması uçmasına engel olmaz diye düşünüyorum.


Aracımızın takla atışına ait video;(Haftasonu atölyede çalışamıyoruz maalesef yurt odalarında tehlikeli olduğunu bildiğimiz halde çalışmak zorundayım bu durum için hepinizden özür dilerim)



Loglar;
 
Kontrol Kartınız
Pixhawk Cube
Model Sınıfı
Quadcopter F450
Motor, Pervane ve ESC
DJI 2212/920 KV - 9343 Pervane - DJI E300 ESC
Kumanda Alıcı ve Verici
Radiolink AT9S Kumanda ve Radiolink RD9S Alıcı
Extra Ekipman
Here 2 Gps
Escler kalibrasyon modunda kalmış. Arm edilince ışığın mavi veya yeşil kalması gerekirdi. Mission Plannerda esc calibration ekranından başlangıç olarak normali seçin. Videodan göze çarpan en bariz sorun o. Yaw pitch roll komutlarına birtek esc kalibrasyon modundayken ve compass mot yaparken cevap vermez bildiğim kadarıyla.
 
Öncelikle çok teşekkür ederim sorun bu galiba ama yine yanlış giden bir şeyler var gibi mission plannerdan calibrates esc'ye basıyorum sonra normal yazısında mavi bir fon oluşuyor usb'yi çıkartıyorum kumanda tabi tam gazda bu arada sonra bataryayı bağlıyorum,çıkarıyorum tekrar bağlayıp gpdeki tuşa basıyorum sesden sonra çubuğu aşağıya alıyorum ama hala ışıklar sabitlenmiyor.Ve şu arm etme olayınıda tam anlamadım kumanda üzerinden çubuklarla bir kombinasyon yaparak mı arm edeceğiz ?
Saygılarımla...

 
  • Beğen
Tepkiler: oğuzhan aydın
Hepinize çok teşekkür ederim Özgür Korkmaz Hocam yönlendirmiş olduğunuz konu üzerinde yoğunlaştım compass hatası verdiğinden cihaz arm olmuyormuş.Standart ayarlardan Arm modundaki All ve compass kutucuklarının tikini kaldırdım sorun çözüldü.Tabiki compassı düzgün bir şekilde yapmaya çalışcağım.
Dilinize,yüreğinize sağlık.