Plandan Blue Baby başlangıç modeli yapımı

ftemucin

Yeni Uye
Katılım
21 Ara 2014
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Herkese merhabalar. Bu hobi ile uzun süredir uzaktan ilgilenip forumu okusam da gerçekte uçak uçurmaya yaklaşık 2 aydır başladım. Trainstar ve soaraction uçuş tecrübelerimden sonra uzun süredir planlayıp bir türlü aksiyona geçiremediğim uçak yapma işine girmeye karar verdim. KKA için gerekli malzemeleri internetten sipariş verdim. Plan olarak da rcgroups da olan Blu Baby isimli modelin planını indirdim. Yalnız orda kanat yapısı KFm3 olarak yapıldığı için ben plandan sadece kanat profilini değiştireceğim (klark y). Strafor buldum, ancak depron bir türlü bulamadım. Onun yerine mecburen kapron kullanmak zorundayım sanırım. 1 hafta içerisinde yapıma başlarım diye düşünüyorum. Burdan resimleri de paylaşarak düşüncelerinizi almak ve takıldığım yerlerde danışmak istiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.
 
Plandan Blue Baby başlangıç modeli yapımı

Arkadaşlar tekrar merhaba. İlk mesajımda da bahsettiğim gibi Blu Baby model uçağımı yapmaya başladım. Öncelikle size hazırlık aşamasından bahsetmek istiyorum.

Malzemeler:
1- Kanat ve gövdenin iç bölümünün kesimi için 80 cmx 120 cm x 5 cm strafor
2- 120x80 cm Depron (Ankara bauhaus'tan tanesi 12,5 tl'ye alınmıştır)
3- Pattex üniversal yapıştırıcı
4- Kanat kesme aparatı için 100 w halojen trafosu, Diamer, 1 mm kalınlığında resistans teli, 2 adet krokodil ve kendim çizerek marangozda yaptırdığım düzenek
5- Kanat kesme kalıpları
6- Blu Baby planı ( orjinal planı poster ebatlarında bastırarak kullandık)
7- Kezme, Ölçme ve benzeri işlemler için çeşitli aletler.

Malzeme bulma konusunda en fazla zorlandığım nokta 1 mm kalınlığında rezistans teli oldu. Bir çok elektrikçinin düz resistans telinden haberi bile yok.

İkinci zorlandığım nokta ise depron bulmak oldu. bir çok yerde yoktu ve bende bulma konusunda ümidimi kesmiştim ve kapron adında bir malzeme almıştım. Ancak son ümit Ankara'ya yolum düştüğünde bauhausa baktım ki varmış. kapronla arasında dağlar kadar fark var. Hatta orada sika therm denilen ve model uçak yapımında kullanılabileceği söylenen malzemeyi de gördüm. Oda kaprona göre kaliteli olsada depronun yanında yine sönük kaldı. Yani kısacası Depron>sika therm>kapron

Son olarak yapıştırıcı konusunda zorluk yaşadım. genelde uhu por önerilen bir yapıştırıcı olmasına rağmen yine bulamadım ve pattex universal yapıştırıcıyı kullandım. straforu bir miktar eritse de işime yaradı diyebilirim. Altta karışık resimler gönderiyorum. yaklaşık 5 saatlik çalışma sonunda ulaştığımız nokta bu. Sanırım bir bukadar süre sonrada uçuşa hazır duruma getirebiliriz.
 
Plandan Blue Baby başlangıç modeli yapımı

Gerçek isminizi bilemediğim için ne yazık ki isminiz ile hitap edemiyoruz :-\ Keşke bir tanışma konusu açsaydınız ilk önce... Neyse model yapmak hem zevkli hem de özellikle ilk model ise biraz zordur. Üstelik bir de üstüne gerekli malzemeleri temin etme sıkıntısı da yaşanıyor ise... Şimdiden kolay gelsin :saygilar: