Qgroundcontrol programı ile detaylı otonom uçuş -1

İzzet Camcıoğlu

Moderator
Katılım
14 Ağu 2017
Mesajlar
946
Tepkime puanı
1,940
Yaş
33
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese merhabalar, geçtiğimiz haftalarda hekzakopter sistemine gimbal ve kamera montajını gerçekleştirmiştim. Özellikle kamera kurulumu sırasında kısa bir şekilde bahsettiğim, ( ) otonom uçuşta kamera kontrolünün de dahil olduğu alan taraması, servo kontrolleri, gimbal kontrolleri, kalkış iniş ayarları, uçuş süresi hesaplama ve benzeri ayarları qgroundcontrol programı ile nasıl ayarlayabiliriz bunu göstermeye çalıştım. Bu ayarlar hepsi 2 video halinde olacak 3. Video ise uçuş örneği olacak :)

İlk olarak program hakkında bilginiz yoksa daha önce yaptığım programın inceleme ve ayarları videolarına ulaşmak için

Bir diğer konu ise daha önce pixhawk ve apm uçuş modları video serisinde otonom uçuş ayarlarından bahsetmiştim. O videolarda mission planner kullanarak çok daha temel özelliklere sahip bir otonom uçuş hazırlamıştım. Ancak bu daha kapsamlı olarak ayarlamaya çalıştığım otonom uçuşta eski videoda bahsettiğim bazı özelliklerden yeniden bahsetmiyorum. Bu kısmı görmek isterseniz eski konuya ulaşabilirsiniz.

Bu kısımda son olarak şunu ekleyeyim, ilk ayarladığınız otonom uçuşta ve hatta ikincide daha doğrusu her hazırladığınız otonom uçuşta göreceksiniz ki hiç öngöremediğiniz tepkiler ortaya çıkabiliyor. Ben bu videoyu hazırlarken bu çekimleri ayarları kaç defa yapmak zorunda kaldığımı hatırlamıyorum bile. Serinin 3 videosunda da tabiki işlerin yolunda gideceğini söyleyebilirim. Ancak bu şekilde olması için bir çok başarısız deneme yaptığımı da bilmenizi isterim :) Bu yüzden uçuş sırasında kumandanın aktif ve elinizde olması güvenlik açısından çok büyük önem taşımakta.

Artık otonom uçuşun ilk hazırlanma videosuna geçebiliriz :) Umarım beğenirsiniz yorumlarınızı bekliyorum :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu yazılımları hiç kullanmıyor olsamda her videonu zevkle ve merakla izliyorum. O kadar düzenli, detaylı ve sunum olarak şahane anlatıyorsun ki, benim gibi konuyla alakalı olmayan birisi bile zevkle izleyeniliyor☺️.

Ellerine, emeklerine sağlık İzzet kardeşim ?
 
Bu yazılımları hiç kullanmıyor olsamda her videonu zevkle ve merakla izliyorum. O kadar düzenli, detaylı ve sunum olarak şahane anlatıyorsun ki, benim gibi konuyla alakalı olmayan birisi bile zevkle izleyeniliyor☺.

Ellerine, emeklerine sağlık İzzet kardeşim ?
Mehmet abi cevap yazdım sanıp unutmuşum güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. İlgilenmiyor olmanıza rağmen izlenebilir olmasına çok sevindim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari