Quadcopter toplamak istiyorum ama nereden başlamalıyım?

Ayhan Bilgin

Yeni Uye
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Yaş
32
Konum
Konya
İlgi Alanı
Multikopter
Merhaba ucuz çin işi rc lerden almak istemiştim ama fırçalı motorlar yüzünden hemen bozulur diyorlar zaten uzun zamandır hayalim de bir quadcopter yapmak vardı uzun süredir forumu takip ediyorum edindiğim bilgiler neticesinde bana en uygun seçenekler:
Çerçeve=DJI F450 Frame
Kontrol kartı=naza m lite (aslında kk 2.1.5 istiyordum ama barometre yokmuş apm ve naza arasında kaldım)
Motor=1000kv Fırçasız Motor (4 adet)
ESC=30A ESC (4 adet)
Kumanda,pil v.s. neye göre seçeceğimi ve en önemlisi yüzlerce video izleyip yazı okumama rağmen bu quad ı nasıl toplayacağımı bilmiyorum.Bu saydıklarımın yanında lehim yapmayı bilmiyorum,dişi erkek uçları almalımıyım neye göre başka neler almalıyım onları da bilmiyorum.Kısaca teknik bilgim izlediğim videolar ve sizin paylaştıklarınızla sınırlı.Sıfırdan bir quad ı nasıl toplayacağım? yardım ederseniz sevinirim.
 
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz yeniden aslında forum içerisinde hiç bir bilgisi olmayan pilotların multikopter toplaması için gerekli olan tüm bilgiler mevcut. Biraz daha detaylı araştırmalar yapmanızı öneririm çünkü bu işe başlamak kolay sonrası ise çok zor oluyor.

Takıldığınız noktalardan bilgim olan kısımlara kısaca değineyim. Naza kartını şahsım adına önermiyorum. Apm de naza da artık güncelliğini kaybetmiş kartlar ancak apm sonrası pixhawk seçeneği olması ve kartın yetenekleri göz önüne alındığında apm kartı bir kaç adim önde oluyor.

Lehim ve nasıl toplarım konusuna gelecek olursak yeni başlayan biri için toplama işlemini adım adım anlatmaya çalıştığım bakabilirsiniz. Lehim konusuna gelirsek ise internette ve forumda yine bir çok bilgi bulabilirsiniz. Bunlardan benim yararlandığım kaynaklardan biri olarak aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Şimdiden kırımsız uçuşlar dilerim :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
@Ayhan Bilgin : Oluşturmak istediğiniz quadcopterle ne tür uçuş yapmayı istediğiniz en önemli nokta . Öncelikle ne istediğinizi tanımlayın daha sonra bu forumlarda sizin için onlarca kaynak ve yardımcı olacak bi çok insan bulursunuz .

Ön bilgi vermek gerekirse hertürlü quadda olması gereken temel donanım ;

  1. Frame ( gövde )
  2. Motor x4 ( Brushless / Fırçasız motor )
  3. Electronic Speed Control (ESC) x4 ( elektronik hız kontrol ünitesi )
  4. Flight Control Board ( Uçuş kontrol kartı - 4ü bir arada olan bir ünite seçerseniz haricen elektronik hız kontrol ünitesi almanıza gerek kalmaz )
  5. Radio transmitter and receiver ( Alıcı ve kumanda )
  6. Propeller x4 (2 clockwise and 2 counter-clockwise) ( Pal 2 adet saat yününde ve 2 adet ters yönde olmalı )
  7. Battery & Charger ( lipo pil ve şarj aleti )
bunların haricinde ekleyebileceğiniz birçok donanım daha var elbette .
 
önce sanırım ne tür bır multı yapmak ıstıyorsun ona karar verebılır sın hafif mı olsun hız mı arıyorsun yoksa baska bırsey mı . sonra frame gövde seçimi ona uygun motorlar ve esc ler . kart ıcın ben sp f3 controler kullandım suan ıcın . ılk aldıgım kartın beslemesı kısa devre ıdı ımalattan sanırım ıkıncı saglam geldı :) guzel kart bence delux falan cesıtlerı de var . kart ıcın kesınlıkle regulator kullan yanı gerılım sabıtleyıcı . arayuz ıcın betaflıght yhada clean flıght kullandım ben . motor kalıbrasyonu ıcın blhelisuıt kullandım hemde esc lerı guncelledım . egger kartı flashlayamazsan demonstrator dan yapabılırsın oyle sorunlar da yasadım . daha sonra kumanda ayarları ıle ılk motorları dondurebılırsın sonra ınce ayarlara gecersın suan da bende o kısımdayım .