Quadcopterimi kaldıramıyorum

Katılım
29 Haz 2018
Mesajlar
50
Tepkime puanı
14
Yaş
31
Konum
kocaeli
İlgi Alanı
Multikopter
3s - 4200mah - 30C lipo pilim var ve 1700 gr ağırlığındaki apm li quadcopterimi 12.1 V gerilimde kaldıramadım.Quadcopter arm oluyor pervaneler ve motor dönüş yönleri,bağlantıları doğru lakin quadcopter tam gazda havalanmıyor.Nedeni ney olabilir?(stabilize modda)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kontrol Kartınız
Apm 2.6
Model Sınıfı
Quadcopter
Motor, Pervane ve ESC
1400 - 1045 - 30
Kumanda Alıcı ve Verici
FS-İ6 ve FS -ia6b
Extra Ekipman
Gps,osd
Son düzenleme:
Bu semadaki donus yonleri ters. Semadakilerin tam tersi olmasi lazim.
Yani 1 ve 4 saat yönü, 2 ve 3 saat yönü tersi şeklindemi? O şekilde ise onuda denedim ve tam gazda kalkmadı.Bu arada iniş takımını ve kamerayı söktüm güncel ağırlık 1100 grama a düştü kalkış gerçekleşmedi?
 
Son düzenleme:
You must be registered for see images attach
You must be registered for see images attach
You must be registered for see images attach
quadcopteri motor dönüş ve bağlantısını yukarıdaki şekle göre yaptım.saat yönünde dönen pervanelere 1045R ve saat yönü tersine dönenlere 1045 pervanesi taktım ve sorun çözüldü.Bu seferde quadcopteri stabilize modda kaldırmaya çalışıyorum,arm yapıyorum gaz çubuğu min seviyedeyken 4 numaralı motorum dönüyor. 1,2 ve 3 motorları dönmüyor.biraz gaz verince bütün motorlar dönüyor ama bu seferde 4 numaralı motor diğer 3 motora göre hızlı dönüyor ve quadcopter çapraz bir şekilde kalkmaya çalışıyor. apm output çıkışları üzerinden 2 ve 4 motorlarının becleri değiştriyorum aynı sorun aynı motorda devam ediyor.Sorun ne olabilir sizce??? (PID ayarlarını yapmadım etken olabilrmi?)
 
İkiside olur. Ben apmyi bağlayarak yaptım. Dördünü beraber kalibrasyonu aynı anda yaptı.ESC'lerin marka modeli nedir?
 
Tren v2 30A ESC

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Apm yi bağladım esc kalibrasyonu yapmak için şöyle bir hata ile karşılaştım;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sorunu çözdüm.Çözüm için sercan bey çok teşekkür ederim esc kalibrasyonu nokta atışı.Çözümün nasıl çözüldüğüne gelecek olur isek kumandamı açtım gaz çubuğunu Max seviyeye aldım ve quadcopterimin pilini taktım motorlar dıt dıt dıt ötmeye başladı pili söktüm.tabi kumanda hala açık konumda ve gaz çubuğu yukarıda.pili tekrar taktım bu sefer motorlar 2 kere dıt dıt yaptı ve gaz çubuğunu min seviyeye indirdim.kalibrasyon tamamlandı ve hafif gaz verdim aynı anda aynı senkronda döndüler.Daha sonra pervanelerimi taktım ve quadcopter dengeleri bir şekilde stabilize modda kalktı.Meğer tüm sıkıntı esc kalibrasyonuymuş.Quadımı topladım ALLAH ın izni ile bu pazar müsait olursam dışarıda autotune modunda PID ayarlarını yapılandırıp.Uçuş yapmayı planlıyorum.