Rc Helikopter Macerasına Yeni Başlıyorum...

ozan5233

Yeni Uye
Katılım
8 May 2017
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Yaş
25
İyi günler, herkese kolay gelsin. Yıllardır merakım olmasına rağmen maddi nedenlerden dolayı başlayamadığım rc helikopter dünyasına girmek istiyorum. Üniversite de gelen burslardan kenara atabildiğim kadarıyla ilk adımlarımı atabileceğimi sanıyorum. Biraz araştırdığım kadarıyla simülasyon ile kendimi hazırlamamın daha iyi olacağını düşündüm biraz pahalı olsa da helikopteri aldıktan sonra bir taraflarını kırmaktan daha iyi olduğunu sanıyorum. Hepsi burada da bu kumandayı buldum linki aşağıya bırakacağım, bu kumandayla hangi tür helikopterler için hazırlık yapabilirim ve bu kumanda bilgisayarımda ki Windows 10 ile uyum sağlar mı? Bu kumandayla Real Flight uygulamasıyla çalışabilir miyim çalışırsam ne kadar verim alırım?Simülasyon için bir kumanda ve simülasyon uygulaması yeterli olur mu? Belirtmek istediğim bir konu ise helikopterin 60 ile 90 cm arasında bir boyutta olmasını istiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim


-
 
Rc Helikopter Macerasına Yeni Başlıyorum...

Tekrar hosgeldin. Bence fiyat fahis. İkinci el konularimizi gozden gecirebilir, veya baska sitelerde daha uyguna bulabilirsin.

İkinci olarak, biz rc helikopterleri cm cinsinden siniflandirmayiz, o is oyuncak helikopterler icin gecerlidir :) Yeni baslayanlar icin oldukca iyi bir index dizinimiz var, eger sabirla konulari okursan, aklina gelen ve henuz gelmeyen yuzlerce soruna cevap bulabilirsin.

Ucuncu olarak, bu hobi her ne kadar harika bir hobi olsa da, ozellikle baslarda maddi acidan biraz uzucu olabiliyor. Simulator bu isin olmazsa olmazi, ancak kirim da bu hobinin bir parcasi. Yerden kalkan her model kirilmak icin kalkar, kirilmadan biten her ucus basarili bir ucustur :) En bastan bunu kabullenmek gerekir ki daha sonradan hayal kirikligi olmasin, hobiden sogumayalim :) Simdiden kolay gelsin
 
Rc Helikopter Macerasına Yeni Başlıyorum...

Ozan öncelikle istersen şu konuya bir göz at. Yukarıda sorduğum / ileri de soracağın bir sürü konunun cevabını bu konuda bulabilirsin ;)



Sorduğun sim'e gelecek olursak. Şu kumandayı alman daha iyi olacaktır. Cunku buna ait ayar konusu forumda mevcut ;)



1- Sim yazılımına gelince. Yazılımlar ve detayları ekte.




Alacağın kumanda ile yerinde olsam Real Flight tercih ederdim. Fakat Real Flight ancak 4.5 versiyonunu bu kumanda ile kullanabilirsin. RF 7 ne yazık ki desteklemiyor. 4.5 versiyonu da işini hayli hayli çözecektir.

Dowload linklerini mesaj olarak gönderiyorum. Detaylı ayar konusu ise aşağıda bulabilirsin.




2- Model konusu için belki erken ama ben şimdiden söylemiş olayım. Madem öğrencisin ve maddi imkanlar kısıtlı bu durumda ilk model olarak 6 kanal micro tercih ederdim. V977 veya Hisky cp100s işini rahat rahat görecektir.

 
Rc Helikopter Macerasına Yeni Başlıyorum...

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, iyi günler.