Rc nitro motor su ile temizlenir mi ?

Can

Yeni Uye
Katılım
6 Şub 2022
Mesajlar
23
Tepkime puanı
5
Yaş
17
Konum
Türkiye
İlgi Alanı
Hepsi
Birçok insanın su ile rc arabayı hatta ve hatta nitro motoruda temizlediğini gördüm bu arabanın aksamalarının paslanmasına neden olmaz mı?
 
Rc nitro motorlar tahminimce yıkanıp kurulanırsa paslanmaz ama suyun temizlik konusunda yeterince etkili olacağından şüpheliyim. Bu motorlar bildiğimiz etil alkol yakıyorlar ve yakıtın içinde de etil alkolün içinde çözünebilen bir yağ kullanılıyor doğal olarak. Bu şekilde düşününce temizlik için su yerine alkol kullanılması daha etkili bir temizlik sağlar hem de motorların zarar görmeyeceğinden emin olmuş olursunuz. Daha bilgili arkadaşların daha yararlı tavsiyeleri olabilir tabi.:saygilar:

Düzeltme: Etil yazmışım kusura bakmayın metil olacak.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Bazen off-road tarzı rc araçlar çamura bulandığı zaman su ile temizlik yapılır. Fakat su burada yalnızca çamuru sökmeye yarar, paslanmaya elverişli noktaların (parçanın malzemesine göre şasiden dişliye, rulmandan mile kadar bir sürü parçadan bahsediyorum) çabucak kurutulması gerekir. Su kullanmanın esprisi her şeyi yıkamak için aklımıza ilk gelen sıvının su olması aşinalığıdır. Esasında su bu tarz bir temizlik için çok ta uygun bir sıvı değildir. Yaptığı temizliğin ardından kalıntısının vereceği zararı önlemek için de bir temizlik(kurulama) gerekir çünkü. Araçta kullanılan malzemeye göre er yada geç paslanma oluşur.

Bugün ticari araçlarda paslanmaya karşı iyi malzemelerden birini Ford firması kamyonet şasilerinde kullanıyor ve iddiası "12 yıl paslanmazlık garantisi". Rc araçlarda ise bu kalitede malzeme kullanılıyor mu araştırmak lazım.

Sonuç olarak suyla temizlenince çabucak kurulanmalı.

Edit: İmla