Rc tekne esc kullanimi

Furkan Şarlar

Yeni Uye
Katılım
5 Nis 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Yaş
27
Konum
Konya
İlgi Alanı
Hepsi
Rc isine yeni başladim tekne tasarladim 2 motor var esc ile bunu ayri ayri kontrol etmem lazim sağa dönerken sag motor kapancak sola dönerken sol motor kapancak bunu 2 ayri esc mi kullanmak gerekiyor yoksa 1 esc 2 motor cikisli olur mu ?
 
2 motor tek esc çalışıyor ancak ayrı ayrı hız kontrolü ve hükmetmek olmuyor diye biliyorum. Bu linkte İngilizce anlatılıyor ama yararlı olursa bir bakarsınız.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Her motor için bir ESC, başka türlü olmaz! Dönüşlerdeki hız farkını da ya miks ile ya da kumanda destekliyorsa diferansiyel ayarı ile yapabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
İki motorun tek esc ile calisiyormus gibi yapmasi dogaldir, ama olmaz. İsteyen deneyebilir tabi, herkesin kendi zamani ve parasidir, herkesin keyfine kimse karisamaz ☺️
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Motorların fırçalı motor ise her iki motorun amper ihtiyacını karşılayan tek esc ile kullanabilirsin.
Fırcasız motor kullanıyorsan arkadaşlarında yazdığı gibi tek esc olmaz. Her motora ayrı esc takman gerekir. Ve her motoru ayrı ayrı kontrol etmen biraz çetrefilli olur. Ancak motorlara ayrı ayrı yön vermektense bir servonun kontrol ettiği dümen takman daha iyi olur. İki motor devir farkı ile uğraşmaya degmeyen kolay bir işlemdir dümen yapmak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi: