RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Sizce en basarili Simulator programi hangisi ?

  • Real Flight

    Oy: 22 50.0%
  • Phoenix

    Oy: 10 22.7%
  • Next

    Oy: 2 4.5%
  • Aerofly

    Oy: 3 6.8%
  • Benim icin hepsi ayni

    Oy: 7 15.9%

  • Kullanılan toplam oy
    44

Doğukan Ocak

RcFanatik
Katılım
3 Eki 2014
Mesajlar
3,270
Tepkime puanı
2,691
Yaş
30
Konum
Ordu
Web sitesi
www.facebook.com
İlgi Alanı
Heli
Herkese selam ,

Bu ara kendi kendime sormaya başladım. Sizlerinde bu konuda fikrini , düşüncelerini almak istedim.

Genelde çoğumuz Realflight ve Phoenix simülatörlerini kullanıyoruz. Bu yüzden ana başlıkta da bu iki simülasyonu belirttim. Ben ağırlıklı olarak Phoenix kullanıyorum , ama bu ara biraz Realflight'a yönelmedim desem yalan olur. Ama yine tereddütteyim. Neden diye soracak olursanız , bir türlü alışamadım. Hareketler tamam , güzel oluyor ama bir eksiklik var elime uymuyor sanki bir türlü alışamadım :) Bu konuda şahsi fikirlerimi artıları ve eksileri ile yazmak istedim. (Tabi şahsi fikirlerimi sadece Helikopter üzerinden yorumluyorum)

Realflight'dan başlayalım ;
Artılar

+Realflight grafik olarak Phoenix'e göre kat ve kat iyi. Swashplate hareketlerini bile izleyebiliyorsunuz. Burası bir kesin.
+Model seçeneği fazla
+Harita seçeneği bol
+FPV uçuşlar yapabiliyorsunuz. (Gerçi 3D haritalar Phoenixde de var)
+Canopy isterseniz çıkarabiliyorsunuz
+Helikopter ile overspeed yapabiliyorsunuz. bkz.
+Kurtarma özelliği olan üniteler ile model uçurabiliyorsunuz.
+Servo hareket seslerini dinleyebiliyorsunuz.
+Nitro motorların sesi gerçeğe baya yakın.
+ Aklıma geldikçe ekleyeceğim.

Eksiler
-Benim kafaya taktığım nokta burası , oyunun FİZİKSEL karakteristiği. Elim bir türlü uyuşmadı. Modeli istediğim gibi kullanamıyorum. Tam hakim olamıyorum. Bütün helikopter modelleri ile denedim. Ama phoenix gibi tat vermedi. Gerçeğe çok yakın olduğundan mı böyle diyeceğim ama kendi modelim de buna göre daha rahat uçuşlar yapabiliyorum. İşin özeti daha rahat hakim olabiliyorum.
-İnternetten yüklediğiniz modeller çok ve çok agresif. Örnek olarak geçende Goblin 770 yükledim , ancak modeli uçurmak resmen facia. Kuyruk dakikada 720 tur atıyor. (Ben normalde 450-500 arası kullanıyorum) Ayarlardan düzeltilebilir ama geneli bu şekilde. Kullanıcı yapımı olduğundan dolayı olabilir bir şey diyemem :D
-Bilgisayarda fazla yer kaplaması (Grafiklerin iyi olmasından kaynaklı)
-Özellikleri iyi olan bir bilgisayar istemesi
-Açılırken bekletmesi (Benim bilgisayarda böyle :laugh: )
-Model kırımında her seferinde kaldırmak için tuşa basmak
-Modellerin çoğu softstart ile başlıyor , ama baya bir softstart :D Bunu da bir türlü değiştiremedim. Belki vardır ayarı ama ben bulamadım.
-Pal seslerinin gerçeği ile alakası yok.
-Havada hold çektiğinizde belli bir yerinde helikoptere hiç bir türlü ''Cyclic'' komutu veremiyorsunuz. (Pal dönerken) Dönmese tamam diyeceğim ama pal dönerken komut veremiyorsunuz. :)
-Her seferinde kumandamı kalibre etmek zorunda kalıyorum. Bununda çözümü olduğunu düşünüyorum ama bulamadım.
-Aklıma geldikce ekleme yapacağım.

Phoenix için ;
Artılar
+Öncelikle FİZİKSEL olarak gerçeğe daha yakın olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
+Modeller üzerinde 100'lerce ince ayar , değişiklik yapabiliyorsunuz.
+Grafik olarak eski versiyonlara göre şuan çok çok iyi.
+Realflightda kumanda ile bilgisayar arasında milisaniye de olsa gecikme oluyor hissediyorum. Phoenixde böyle bir duruma rastlamadım.
+Her oyuna girdiğimde kalibre etmek zorunda kalmıyorum.
+Bilgisayarda fazla yer kaplamıyor.
+Bilgisayar için çok iyi özellikler aramıyor.
+Sınırsız 3D haritalar ile FPV uçuş imkanı var.
+Yakıtlı modellerde ki duman özelliği fiziksel olarak gerçeğe baya yakın.
+Deniz veya Göl üzerinde uçururken suya düşürdüğünüzde su üzerinde fiziksel hareketler oluşuyor. Buda sevdiğim bir özelliği.
+Pal sesleri realflighta göre kat ve kat iyi.
+Kırımdan sonra model kendi kendine yenileniyor.
+Softstart veya model yeniden ortaya çıktığında devirli olarak ayarlanabiliyor.

Eksileri
-Overspeed gibi bir özellik yok
-Grafiklerde Realflighta göre eksiklikleri var. Sadece + ve - açıların hareketlerini görebiliyorsunuz.
-Servo sesleri gibi bir özellik yok
-Canopy çıkarma gibi bir özellik yok
-Online odalara bağlanmada ufak tefek problemler olabiliyor.
-Model çeşitliliği realflighta göre az.
-Harita çeşitleri realflighta göre az. Ama alanlar yeterli.
-Aklıma geldikce ekleyeceğim.

İşin özünde ben burada Realflightmı , Phoenix mi tartışması yaratmak istemiyorum :laugh: Fikirlerimi söyledim , sizde benimle aynı görüşteyseniz ya da farklı görüşleriniz varsa cevaplarsanız sevinirim.
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Phoenix in en rezalet yeri sesler... Bütün 700 ler aynı sesi veriyor hemen hemen... Spoolupta türbin sesi gibi tok bir ses kullananlar bilir. RF de ise modelden modele farklılık gösteriyor sesler ve daha gerçekçi.

Grafik konularında haklısın, RF daha iyi... Özellikle photo field sahalar şahane...

Spoolup konusunda da katılıyorum, RF çok bekletiyor ve erken collective verirsek havada bayağı bi saçmalıyor. Gerçekte bu kadar yapmaz...

Phoenix kırım modellemeleri çok saçma... Paller, skid falan buz parçalanır gibi kırılıyor ama başka birşey olmuyor. RF ise kırım işini abartıyor, modelle ufak bir kırımdan sonra bile siz dursanız model durmuyor, kendini iyice hırpalayana kadar devam ediyor. En son bi gövdesi kalıyor.

Real Flight custom modeller on numara, liposuna, ünitesine, en ufak detayına kadar modellenmiş.


Her kullanımda RF yi kalibre etmek zorunda olma sende sıkıntı olmuş olabilir, ben bir kere yapıp ayarlarımı kaydediyorum ve bir daha ihtiyacım olmuyor.

Phoenix te hava durumunu değiştirmek var mı bilemiyorum. Model üzerinde çok gölge oluyor uçuş sırasında, goblin gibi yemyeşil bir modeli bile zor görüyorum sırf ışıklandırma sorunları yüzünden.


Real Flightta kuyruk dönüş için edit model dediğimizde derece/saniye cinsinden değişiklik yapabiliyoruz. Phx te bunu bulamadım, onun yerine curve değiştiriyorum. Dual rate benzeri, 0-25-50-75-100 yerine 30-40-50-60-70 gibi yapıyorum eğimi değiştiriyorum. (rudder için)
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Doğukan kumanda kalibre işi kullandığın dongle ile ilgili olabilir, yada RF yüklenirken bir yanlışlık oluşmuş olabilir, normalde öyle olmaması lazım. Ben kullanırken iki controller görüyordu, açılışta alttaki seçili oluyordu, üsttekini seçmem gerekiyordu. Daha sonra onun da kolayını buldum, RF açmadan dongle takıp, programı açıp, sonra kumandayı açıp, en son dongle ile kumandayı birleştiriyordum, sorun kalmıyordu.

RF-Phoenix karşılaştırmaları genel olarak yapılmış zaten, bence ikisinin de fizik motoru yeterince iyi değil, yerçekimi ve modelin havada tutunmasının gerçekle alakası yok. Phoenix'de model düşene kadar bir yıl geçiyor, RF'da ise taş gibi düşüyor. RF soft-start ise iki yıl kadar sürüyor dediğiniz gibi, sinir bozucu. Bunun dışında ince detaylar, yerde pallerin oynaması, kanopi, kırınca ne olduğu falan bence programı ağırlaştıran ve boyutunu büyüten gereksiz fazlalıklar.

Madem sim karşılaştırması yapıyoruz, kullandığım next simulatörden bahsetmem gerek diye düşünüyorum. Ne yazık ki ilacı yok, parasını vermek gerekiyor. Bence parasının hakkını da veriyor, ancak bedava programlar varken para vermek/vermemek konusu kişisel tercihtir, birşey diyemem. Ben zorunlu olarak verdim, tabi zorunluluk derken yine kendi rahatım için tercih ettim demem daha doğru olur. Uzun uzun simulatörü anlatmayayım, inceleme konum şu:



Karşılaştırma açısından, fizik motoru bence gerçeğe en yakın sim next. Grafikler açısından, saha görüntüleri ve heli görüntüsü de çok gerçekçi. Kırım görüntüleri detaylı değil, paller ve skidleri gidiyor, heli kalıyor yerde balık gibi :D Sesler, açıkçası kötü, ama Phoenix kadar kötü değil :) Model ayarlama açısından, modelleri aynı gerçek modelde ayarlar gibi ayarlayabiliyorsunuz, RF'dan veya Phoenix'den çok daha kolay ve anlaşılır. Ekran görünümü sade, bilgisayarı kasmıyor ve windows, osx, linux hepsinde çalışıyor. Heli çeşitliliği yakın döneme kadar sınırlıydı, ancak şu aralar çoğaldı ve her geçen gün yenileri ekleniyor, uçak yok :thumbup:
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Ben phoenix kullanıyordum taki kumandam bozulana kadar. Nerdeyse 2 yıldır sim çalışmıyorum. Telefon hariç. Dün dayamadım sim kumandası aldım yarın gelir büyük ihtimal.

Phoenixte - olarak sayarsanız helinin kuyruk pali ters dönüyordu. Son güncelleme ile düzeldi mi bilmiyorum ama
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Guzel bir konu, ellerine saglik Dogukan, bu konuyu da indeks ilave edelim :thumbup:

Benzer bir konuyu daha once Ergun de paylasmisti, Burada hatirlamak amaci ile link olarak paylasalim ;)



Benim icin simulator programinda baktigim en onemli sey Gercekcilik. Burada da bence en kritik nokta aliskanlik. Mesela ben ve Turker senin tam tersini dusunuyoruz. Neden Peki? Cunku biz Real Flight ile basladik ve ona alistik :D

Yani benim fikrim ilk sim programi ne ise, en gercekci program %90 genel de oluyor. Aliskanlik olsa gerek diye dusunuyorum.

Fakat sonuc olarak hepsinin yaptigi sey ve verdigi fayda uc asagi bes yukari ayni. Sonuc olarak hangisi olursa olsun yeter ki bir tane surekli ve devamli calisilan bir tane olsun :evil:
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Bir de Anket ilave edelim, bakalim sonuc ne cikacak ;)
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Pilotaj için gerçekte cesaret , simulatörde Real flight :)


Özelikle nitro model uçururken her hissi veriyor bana :)
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Rasim Öztürk' Alıntı:
Phoenix in en rezalet yeri sesler... Bütün 700 ler aynı sesi veriyor hemen hemen... Spoolupta türbin sesi gibi tok bir ses kullananlar bilir. RF de ise modelden modele farklılık gösteriyor sesler ve daha gerçekçi.

Grafik konularında haklısın, RF daha iyi... Özellikle photo field sahalar şahane...

Spoolup konusunda da katılıyorum, RF çok bekletiyor ve erken collective verirsek havada bayağı bi saçmalıyor. Gerçekte bu kadar yapmaz...

Phoenix kırım modellemeleri çok saçma... Paller, skid falan buz parçalanır gibi kırılıyor ama başka birşey olmuyor. RF ise kırım işini abartıyor, modelle ufak bir kırımdan sonra bile siz dursanız model durmuyor, kendini iyice hırpalayana kadar devam ediyor. En son bi gövdesi kalıyor.

Real Flight custom modeller on numara, liposuna, ünitesine, en ufak detayına kadar modellenmiş.


Her kullanımda RF yi kalibre etmek zorunda olma sende sıkıntı olmuş olabilir, ben bir kere yapıp ayarlarımı kaydediyorum ve bir daha ihtiyacım olmuyor.

Phoenix te hava durumunu değiştirmek var mı bilemiyorum. Model üzerinde çok gölge oluyor uçuş sırasında, goblin gibi yemyeşil bir modeli bile zor görüyorum sırf ışıklandırma sorunları yüzünden.


Real Flightta kuyruk dönüş için edit model dediğimizde derece/saniye cinsinden değişiklik yapabiliyoruz. Phx te bunu bulamadım, onun yerine curve değiştiriyorum. Dual rate benzeri, 0-25-50-75-100 yerine 30-40-50-60-70 gibi yapıyorum eğimi değiştiriyorum. (rudder için)

Phoenix de sadece helikopterin sesinden değil , pitch pumplarda verdiği o yırtınma sesini de eklemek istemiştim. Realflight da çok basit bir ses kullanmışlar , phoenix de öyle değil tok bir ses koymuşlar gerçeğe biraz daha yakın hissettiriyor bana. Hatta flybarlı modellerde bunu daha çok hissediyorsun.


Emre Kaman' Alıntı:
Doğukan kumanda kalibre işi kullandığın dongle ile ilgili olabilir, yada RF yüklenirken bir yanlışlık oluşmuş olabilir, normalde öyle olmaması lazım. Ben kullanırken iki controller görüyordu, açılışta alttaki seçili oluyordu, üsttekini seçmem gerekiyordu. Daha sonra onun da kolayını buldum, RF açmadan dongle takıp, programı açıp, sonra kumandayı açıp, en son dongle ile kumandayı birleştiriyordum, sorun kalmıyordu.

RF-Phoenix karşılaştırmaları genel olarak yapılmış zaten, bence ikisinin de fizik motoru yeterince iyi değil, yer çekimi ve modelin havada tutunmasının gerçekle alakası yok. Phoenix'de model düşene kadar bir yıl geçiyor, RF'da ise taş gibi düşüyor. RF soft-start ise iki yıl kadar sürüyor dediğiniz gibi, sinir bozucu. Bunun dışında ince detaylar, yerde pallerin oynaması, kanopi, kırınca ne olduğu falan bence programı ağırlaştıran ve boyutunu büyüten gereksiz fazlalıklar.

Madem sim karşılaştırması yapıyoruz, kullandığım next simulatörden bahsetmem gerek diye düşünüyorum. Ne yazık ki ilacı yok, parasını vermek gerekiyor. Bence parasının hakkını da veriyor, ancak bedava programlar varken para vermek/vermemek konusu kişisel tercihtir, birşey diyemem. Ben zorunlu olarak verdim, tabi zorunluluk derken yine kendi rahatım için tercih ettim demem daha doğru olur. Uzun uzun simulatörü anlatmayayım, inceleme konum şu:



Karşılaştırma açısından, fizik motoru bence gerçeğe en yakın sim next. Grafikler açısından, saha görüntüleri ve heli görüntüsü de çok gerçekçi. Kırım görüntüleri detaylı değil, paller ve skidleri gidiyor, heli kalıyor yerde balık gibi :D Sesler, açıkçası kötü, ama Phoenix kadar kötü değil :) Model ayarlama açısından, modelleri aynı gerçek modelde ayarlar gibi ayarlayabiliyorsunuz, RF'dan veya Phoenix'den çok daha kolay ve anlaşılır. Ekran görünümü sade, bilgisayarı kasmıyor ve windows, osx, linux hepsinde çalışıyor. Heli çeşitliliği yakın döneme kadar sınırlıydı, ancak şu aralar çoğaldı ve her geçen gün yenileri ekleniyor, uçak yok :thumbup:

Kumanda olayına tekrar bakacağım Emre abi , ben önce dongle ve kumandayı bağlayıp sonra programı açıyordum ondan kaynaklı olabilir :)
Şahsen bende fizik motorların iyi olmadığı kanısındayım. Çünkü profesyoneller genelde bu ikisini kullanmıyor , bir bildikleri vardır herhalde :) Bizde imkanlar kısıtlı olduğu için ikisi arasında gidip geliyoruz ;D
Next Simulator aklımda vardı ancak bir de AccuRC'yi denemek istiyorum. Ne yazık ki çok pahalı , bir gün paraya kıyıp alabilirim :laugh:
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Guzel bir konu, ellerine saglik Dogukan, bu konuyu da indeks ilave edelim :thumbup:

Benzer bir konuyu daha once Ergun de paylasmisti, Burada hatirlamak amaci ile link olarak paylasalim ;)



Benim icin simulator programinda baktigim en onemli sey Gercekcilik. Burada da bence en kritik nokta aliskanlik. Mesela ben ve Turker senin tam tersini dusunuyoruz. Neden Peki? Cunku biz Real Flight ile basladik ve ona alistik :D

Yani benim fikrim ilk sim programi ne ise, en gercekci program %90 genel de oluyor. Aliskanlik olsa gerek diye dusunuyorum.

Fakat sonuc olarak hepsinin yaptigi sey ve verdigi fayda uc asagi bes yukari ayni. Sonuc olarak hangisi olursa olsun yeter ki bir tane surekli ve devamli calisilan bir tane olsun :evil:

Mehmet abi benzer konuyu araştırdım ama bulamadım ya da iyi bakamamışım. Kusura bakmayın af diliyorum :)
Aslında benim de öğrenmek istediğim buydu , gerçeğe en yakın hangisini görüyorsunuz. Benim için grafik , ses 2. planda. Asıl önemli olan elinde ki model ile arasında ne kadar gerçeklik bağlantısı var. Şuan hala bir sonuca varabilmiş değilim çünkü sadece 2 simulator hakkında konuşabiliyoruz ;D


Arda Erkan' Alıntı:
Pilotaj için gerçekte cesaret , simulatörde Real flight :)


Özelikle nitro model uçururken her hissi veriyor bana :)

Nitro candır ;D
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Başarı olarak yorumlarsak , anketin Realflight çıkması kaçınılmaz sonuç.Ancak hangisini kullanıyorsunuz gibi bir anket de yapılırsa , Phoenix sanırım kazanır :) Çünkü ben bir kerelik realflight deneyimime rağmen , helikopterin tepkileri daha mantıklı geldi , bayılmalar , toplamalar daha gerçekçi.
Fakat sistemim eski olduğu için , phoenix kullanıyorum , eski döküntü bilgisayarımda bile son versiyonu sorunsuz bir şekilde çalışıyor, bu da daha geniş bir kullanıcı kitlesi olarak yorum yapmama sebep oluyor.Bir de online uçuş olayı diğerlerinde var mı bilmiyorum , fakat phoenix'te online olarak uçan arkadaşlarımız olduğunu kesin biliyorum :) Bu da aslında başka yönden bakınca bir başarıdır diye düşünüyorum :saygilar:
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Sesin tokluğuna değil benim yorumum, hepsinin aynılığına :D Goblin, mikado, thunder tiger, align... Hepsi aynı sesi veriyor phx te... RF de farklılıklar var aralarında...

Ki gerçekte phx teki kadar tok ses vermiyor özellikle spoolup esnasında...



Bu arada ben ankette RF kullandım. PHX ile başladım, RF ye geçtim onu daha çok beğendim. Bilgisayar zaten oldukça üst seviyede, o yüzden full ayarlarda hiçbir sıkıntı çekmiyorum.

Ama uçuş alanı ve heli çeşitliliği arttıkça, custom modellerle büyüdükçe zamanla ben de NeXt diyeceğim. Kafaturu değiştirme, açıları değiştirme, bunların uçuşu değiştirmesi... Ayar çeşitliliği muazzam seviyede.

Dongle olarak next de RF yi kullanıyor. Haliyle vsim de kullanamıyorum şu anda... Belki ilerleyen dönemde bir spektrum dx6 alıp Logo dışı helilerimde, simülatörde falan onu kullanırım. Dongle spektrumda sıkıntı çıkarmıyordu. O zaman Next de alırım sim olarak, ben de çok başarılı buluyorum kendilerini :)
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Emre Kaman' Alıntı:
Ben RF'i bıraktım artık hemen next almam lazım. Allah muhafaza benim ufaklık yanlışlıkla uçak seçer birde onu sever falan, next tamamdır. :laugh: :lollol: :lol:

Uzun zamandır Real-Flight kullanıcısıyım, Phoenix ve AeroFly belirli süreler kullandım ama nedense bir türlü RF kadar gerçekçi bulamıyorum.
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

Her ikisini de kullanıyorum, phoenix ve RF
ikisinde de farklılıklar var, RF nin ayarlarında sıkıntı yaşıyorum, birtürlü istediğim gibi yapamadım. Arda'yla yapmıştık bir seferlik süper olmuştu, daha sonra program hata verince bir türlü düzen tutturamadım.
hiç biri gerçeği gibi olamaz, o yüzden farklılıklara takılmamakla birlikte sadece pilotajı geliştirsin yeterlidir diye düşünüyorum :saygilar:
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

RF i grafik olarak daha basarili buluyorum ama sorunsuzluk acisindan phoenix kullaniyorum,
Cok sorunsuz, plug and play gibi,
12 in 1 dongle ve hitec kumandam ile sorunsuz Windows 10 üzerinde kullaniyorum,
 
RealFlight , Phoenix ve Diğer Simülasyonların Artıları-Eksileri Tartışma Konusu

RF = Android
PHNX= IOS

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi