SAB Kraken 580 nitro

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,459
Tepkime puanı
43,429
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
SAB firması şahsen hiç beklemediğim bir model çıkardı hem de nitro :eek: :thumbup:

Ağustos ayında çıkacak bu modelin fiyatı bakalım ne olacak ? :hoppa:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Dunkan'ın ilk prototip uçuş videosu :

Setup : Goblin Kraken 580Nitro
Novarossi 57 Align 50 Pipe
Mks Mini Servo
Vbar Neo Vtouch
Labema 25% Fuel
ManiaX 2500mah 2s Lipo

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Teknik özelliklerden bazıları :
• RTF Approx. Weight: 3090 g (RTF no fuel)
• Main blade length: 550mm to 600mm (570 mm included)
• Tail blade length: 95 to 105 mm (95mm included)
• Cyclic Servos: Mini size 35 mm (Standard size 40mm option)
• Tail Servo: Standard size 40mm.
• Main Rotor Ratio: 8.6 to 7.4 :1 (26T included: 7.97:1)
• Tail Rotor Ratio: 5.3-4.9:1 (23T included: 4.9:1)
• Engine: .50 to .60 Nitro Heli Engine
• Tank Capability: 440ml.
• RX battery size: 2S -1800 mAh
 
Son düzenleme:
Bu boylarda nitroya bu aralar biraz yatırım var Mehmet abi... Oxy5 in nitrosunu çıkarıyor lynx....
Evet doğru diyorsun kardeşim. Eee ne yapsınlar illa ki yeni bir model çıkarıp (eskiden olupta tarih olan sınıfları da yeniden kullanarak :D ) , satışları arttırmaya çalışıyorlar. :lollol:
 
Bu novarossi moturun farklı bir sesi var, adı da çok karizma ama piyasada parçası yok, 700 nitroyu alırken segman kırarsam komple motor alırım gözüyle almıştım:D, ama moturun iç yapısında klasik motorların aksine farklı bir mühendislik var meraklılar mutlaka izlesin youtube da falan var ise.

Modele gelirsek Goblin işte mis gibi model, ama pahalı ?
 
Bu mini size servo isi nerden cikti kocaman modelde?? Standart servo opsiyonel demisler. Sadece 500'luk modellerde kullanilan ve ederine gore daha pahaliya satilan bir boyut olarak, zaten kendi basina para tuzagi mini servo dedikleri. 500'luk modellerin de neden hala piyasa oldugu tartisilabilir bu arada ? Her neyse, o kadarcik sinekten yag cikarmaya, opsiyon parca diye 15-20$ daha tirtiklamaya kalkmazlar umarim.
 
Bu mini size servo isi nerden cikti kocaman modelde?? Standart servo opsiyonel demisler. Sadece 500'luk modellerde kullanilan ve ederine gore daha pahaliya satilan bir boyut olarak, zaten kendi basina para tuzagi mini servo dedikleri. 500'luk modellerin de neden hala piyasa oldugu tartisilabilir bu arada ? Her neyse, o kadarcik sinekten yag cikarmaya, opsiyon parca diye 15-20$ daha tirtiklamaya kalkmazlar umarim.
Abi bence ağırlıktan dolayı öyle yapmışlardır. Sab genel olarak ağır, 580lik nitro olunca ağır olursa anlamı yok, hafifletmek için servodan çalmışlar :evil: ama ben de kesinlikle mikro servoyla uçurmazdım kocaman model sonuçta.
Şunu 600lük 90lık motorla bi yapmadılar ya hala
 
Kraken 580 için mini servo standart , standart servo için ek parça almak gerekiyor . Kutunun içinden çıkmıyor.
Mini servoların torkunun , servo başına 8kg olması yeterliymiş.
Düşünenler için :
SV-1250MG HV SAVOX

ölçüleri : 35x15x29.2mm
Ağırlık : 29.6gr
Tork : 7.4v - 8kg
Hız : 0.095
Dişli Yapısı : Metal
Kasa yapısı : Alüminyum

Tanesi THK 'da 340 TL . Bu model için gayet uygun. Herşey dahil tanesi 50 USD civarı oluyor.
 
Kraken 580 için mini servo standart , standart servo için ek parça almak gerekiyor . Kutunun içinden çıkmıyor.

Ah ah, iste bunu yakisiksiz buluyorum abi. Yapacaksan mini servoyu opsiyonel yap, veya kutuya iki secenegi de koy. Alt tarafi 3 tane karbon parcadir o, onlari da frame'in firelerinden cikarirsin...

Kendimden ornek vereyim, belli bir suredir modelcilikle ilgiliyim. Elimde gecmis yillardan, modellerden kalan en az 3-4 takim servo var, bosta duruyorlar. Mikro da var, standart da var. Ama mini yok. Cunku sadece 500 boyutta kullaniliyor ve hic 500'um olmadi ve bundan sonra da buyuk ihtinal olmayacak.

Veya surdan gidelim, eyy Sab, bu 580'i eski 570'in yerine cikardin. Ben rasyonel bir modelci olarak, elimdeki 570'i satiliga cikarip 580 almak istiyorum. Zamaninda paraya kiymisim, cillop gibi servolar almisim. Bunlari yeni modelime tasimak istiyorum. Yakisir mi sana fazladan $20 ittirmek? Yakisir mi sana modelciyle eglenmek? Yaşar Usta'ya bagladim sonucta ?
 
Evet goblin 500 sport da bile, iki servo boyu için ayrı parçalar kutunun içinden çıkmıştı.
Ki sport bütçe dostu model bu premium olanı :halay:

Ben standart servo değil de mini servoya itmek amaçlı olduğunu düşünüyorum. Mesela elinde hem küçük hem standart varsa hadi 20usd daha vermeyeyim de küçükleri takayım denilmesi için :evil:

Bu dolarla nitro da zor ya :rolleyes: bize turbo benzinli lazım, şöyle 8-10binden sonra açsın turboyu coşsun :evil::evil:
 
Hİç merak edip fiyatını hesaplayan biri oldu mu merak ettim açıkçası :D Şahsen ben dolar bazında bile fiyatını merak etmedim. Model güzeldir, çok hojdir ama benana:lol::lol:
Şimdi tekrar baktımda zaten ortada fiyat yokmuş. Yani düşünün o kadar merak etmiyorum ki. Garibanlık işte :D
 
Yakisir mi sana fazladan $20 ittirmek? Yakisir mi sana modelciyle eglenmek?

Ama nasıl yakışmaz! Sen değil misin öz müdavimlerine bile acımayan, üç parça karbonu çok gören... Anlamıyor musun SAB'ım, bu çocuklar hobiyi seviyor... Ama o boşa konuşuyor, hobiden anlamayan tüccara hobiyi anlatmaya çalışıyor. Sen, büyük firma, milyardeeer, para babası, fabrikalar sahibi SAB! Sen mi büyüksün? Hayır, o büyük, o, Emre usta! Sen, onun yanında bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç... Gözümüzde pul kadar bile değerin yok.

Ama şunu iyi bil, ne Emre abime, ne Mehmet abime hiçbir şey yapamayacaksın, yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. Çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. Bizler birbirimizi seviyoruz. Biz bir RCkolik Ailesiyiz. Biz güzel bir aileyiz. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun!

Dokunma artık ailemize, dokunma Mehmet abime, dokunma arkadaşlarıma... Eğer onların kılına zarar gelirse, o, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan o, Emre usta, hiç düşünmeden çeker vurur seni. anlıyor musun, çeker vurur ve dönüp arkasına bakmaz bile!!!


Burdan SAB firmasına bu küçük uyarıyı yapmış olalım :saygilar:
 
Son düzenleme: