Servo boşluğu?

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
2,020
Tepkime puanı
3,850
Yaş
28
Konum
Sakarya
İlgi Alanı
Hepsi
Videoda görüldüğü gibi servolarda enerji varken yukarı aşağı ittiğimde ufak bir boşluk oluyor. Bu bir arıza mı yoksa servoların çalışma mantığı mı ? Uçarken herhangi bir sorun yok anladığım kadarıyla. Yada sorunu anlayacak tecrübem yok. Baya uzun zamandırda bu şekilde kullanıyorum. Uçuşa etkisi var mıdır? Varsa nelerdir? Yorumlarınızı bekliyorum :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kontrol edilen yüzeye giden hareketi düşün. Servonun içinde motor dönüyor. Oradan bir dişli takımına geçiyor. Sonra servo horn, linkler ve yeke üzerinden kontrol yüzeyine (swashplate örneğin) ulaşıyor. Bu zincirdeki tüm boşluklar toplanarak büyür. Zamanla da artar. Özellikle metal dişli servolarda...
Videodaki boşluk pek azımsanmayacak bir boşluk ama uçuş tarzına göre rahatsız etmiyorsa sorun yok.
 
Sümer abi teşekkür ederim. 1 tane çok güzel kırım yaşadım bu servolarla. Bu boşluklar muhtemelen bu yüzden oluştular.
Peki bu boşluğu almak için neler yapılabilir. Dİşli seti alınsa iş görür mü? Ve bana uçuşta ne gibi bir zararı olabilir?
 
Sümer abi teşekkür ederim. 1 tane çok güzel kırım yaşadım bu servolarla. Bu boşluklar muhtemelen bu yüzden oluştular.
Peki bu boşluğu almak için neler yapılabilir. Dİşli seti alınsa iş görür mü? Ve bana uçuşta ne gibi bir zararı olabilir?
Otomobilin direksiyonundaki boşluğu düşün. Son derece rahatsız edicidir. Hatta kritik anda ciddi kırıma yol açabilir. Bunu videodaki boşluk için söylemiyorum. Açıkçası onu değerlendirmek için deneyimim yetersiz. Ama ilk bakışta hatırı sayılır bir boşluk gibi geldi bana.
İlk mesajda yazdığım tüm elemanları kontrol etmeni öneririm. Linklerden başlayarak. Servo dişli seti çözüm olabilir ama ideali sıfır servolar tabii.
 
@Ali Haydar GÖK kardeşim , o boşluk @Emre Kaman 'ın söylediği üzere ana şafta boşluğu . O boşluğu alman için gelen parçalarda şaft pulu olması lazım 2 yada 3 adet .Onlarıda boşluğu alacak sayıda şaft somunu ile yuvası arasına koymalısın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Bir tane daha video çektim. Modelle dün uçtuğumda açılar gayet orantılıydı. Açı orantısından kastım modelin düzde ve tersteykenki tırmanma hızı eşitti. Şaft gayet sıkı gibi. Ben bu şekilde sürekli uçuyorum. Biraz da sert uçuyorum. Acaba ne gibi problem olabilir? Servoların içini açsam tamir edilebilir mi?

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bir sorum daha var :)
Eskiden Paller terse dönerken zor dönüyordu. Motoru döndürürken zorlanıyordum hafiften. Şuan motor çok rahat terse dönebiliyor. Pallerde rahatça terse dönüyor. Bu bir problem mi?
 
Son düzenleme:
@Ali Haydar GÖK , peki ikonun ayarlarında swashplate ayarlarının olduğu ekranda(Brain2 de 8. ayar sayfası) aynen bu şekilde oynuyor mu ? Eğer oynamıyorsa sorun yok demektir . Çünkü benim 380 de hem senin gösterdiğin gibi denedim şimdi hemde benim yazdığım gibi denedim kesinlikle böyle bir oynama yok . Servolardan olma ihtimali de var . Yarın 450pro daki alzrc servoları da dener her biri için bir video yüklerim karşılaştırırız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
İlk videoda kafa kople oynuyor gibi görmüştüm. Değilmiş. Evet servoda biraz boşluk oluşmuş görünüyor. Eğer helikopterde özellikle aileron ekseninde bir titreme yoksa sorun yok. Zaman geçtikçe, boşluk arttıkça sorun yaratmaya başlayabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Ben titreme hissetmiyorum açıkçası. Eğer problem olursa servonun içini açıp birşeyler yapılabilir mi diye bakarım artık.
 
Çok sorun yaratacağını düşünmüyorum gördüğüm kadarıyla Ali Haydar, bu boşluklar modelin tamamıyla alakalı da olabilir. Servodaki biraz boşluk, rotordaki boşluklar pal tutuculardaki ball linklerdeki vs. Aynı anda Hepsini zorlayınca büyük bir boşluk varmış gibi görünüyorda olabilir. Sert uçuşlar yapıyorsun sorun yaratacak kadar büyük olsa sinyali verirdi uçuşta zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK