Servo Dişlisi Değiştirmek

Oğuzhan KÖSOĞLU

Tecrübeli Uye
Katılım
3 Eyl 2014
Mesajlar
1,039
Tepkime puanı
1,195
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar yakın zamanda servo dişlisini değiştireceğim. Servonun içini açtığım zaman gördüm ki ,resimde kırmızı ile belirttiğim kısımdaki dişlinin dişi sanırım servonun hareket kabiliyetini kısıtlayan kısım. Dişliyi değiştirirken bu kısmın servo içine yerleştirme konumu önemlimi ? Bu küçük dişli servoya paralel şekildemi yerleştirilmeli ? Yoksa servo kendi kendine bişeyler ayarlıyormu ? Veya dikkat etmem gereken başka bir husus varmı ?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Servo Dişlisi Değiştirmek

Önemli değil, kendisi ortalar daha sonra. ;)
 
180'in dişlisini değiştirirken bir iki deneme yapmak gerekebilir. Servo horn'unun ardışık adım mesafesinin sebep olduğu hareket mikro boyutunda merkezden her durumda epey kaçık kalabiliyor. Bu durumu hareket limitlendiricinin olduğu horn'un takıldığı dişliyi çıkartıp milimetrik bir şekilde tekrar takarak ayarlayabiliyorsun. ;)
 
Servo Dişlisi Değiştirmek

Ben kurcalarken servo tester ile merkezleyip dişlileri taktıktan sonra potansiyometrenin konumu ile oynayarak servonun hareket etmedihiğini görünce yani potansiyometre merkez konumuna dönünce servoyu kapatıyorum. Bunu hitecte yaptım ön araştırmamda yoktu siz çok daha rahat yapacağınıza inanıyorum. Benim anladiğım kadarı ile önemli olan dişlerin birbirine oturması ve potansiyometrenin konumu. Harici yalan.


Sent from my iPhone using Tapatalk