SHGM Model Uçak-İHA Üretim Kaydı

Halit Südan

Yeni Uye
Katılım
23 Tem 2020
Mesajlar
32
Tepkime puanı
50
Yaş
28
Konum
Manisa Şehzadeler
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar,

Yaklaşık bi buçuk aydır üzerinde uğraştığım FT-Simple Cup modelimi tamamladım. Model ağırlığı 650 gr, kanat açıklığı 120 cm oldu. Yakın zamanda uçuş videosu ile beraber fotoğrafları da ekleyeceğim. Modeli uçuracağım alan yerleşim yerlerine yakın olacağı için öncelikle SHGM'ye kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ama onaylanma süresi konusunda farklı kişiler farklı şeyler söyledi. Daha önce SHGM'ye model uçak üretim kaydı yapan veya onaylanma süresi hakkında fikir sahibi olan var mı? İyi forumlar.
:saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR
valla ben de fransızım bu konuda. istanbulda modeli uçurucam diye 30 km uzaklıktaki havalimanına gitmeye insan biraz üşeniyor hatta soğuyor modeliclikten.

1) diyelim ki bomboş arazi bulamadım, modeli uçuracağım alanda insan yerleşim en az kaç km-m olmalı? heli - dron - uçak için bu değerler değişir mi?
2) uçuş esnasında polis amca gelince benim ona birşeyler göstermem gerekecek, bu sghm den alınacak bir çıktı vs mi olmalıdır?
 
Açıkçası kaydetmenize pek gerek yok çünkü eğer yakınınızda yeşil bölge bir alan yoksa uçuş izni alamayacağınız için her türlü yasakları çiğnemiş oluyorsunuz. Ama kimse sizi şikayet etmezse sorun olmaz diye düşünüyorum buradaki bende dahil çoğu kişi kırmızı alanda izinsiz uçuyor ve daha kimsenin ceza yediğini duymadım.

Kayıt ettirme konusuna gelirsek Öncelikle shgm nin sitesine girip üye oluyorsunuz daha sonra ordaki pilot kayıt kısmına gidip iha0 veya iha1 sportif amatör seçip sınavı başlat diyorsun internete yazarsan soruların cevapları var ama kendinde yapabilirsin basit sorular. Sınavı bitirdikten belli bir zaman sonra ehliyetiniz onaylanıyor. Ondan sonra iha üretim kısmına girip orada istenen bilgileri doldurup altta iha yı kullanmak istiyorum seçeneğini işaretlemeyi unutmadan bilgileri kaydet diyorsun. Senden daha sonra 5 farklı yönden fotoğraf vb birkaç bilgi daha isticek onları yüklendikten sonra sana bir plaka(qrcode) vericek onu iha nın üzerine yapıştırmanı söyleyecektir daha sonra işlem tamamdır
 
Fotoğraf yükledikten sonra barkod vermesi için beklemem gerekiyor mu? Yoksa sistem direkt barkod mu oluşturuyor? Bekleme süresi var mı?