Silinecek - Transistörü Anahtar Olarak Kullanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmet Tosunoğlu

Yeni Uye
Katılım
14 May 2020
Mesajlar
47
Tepkime puanı
25
Yaş
21
Konum
Bayburt
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar bir yarışmaya katılacağım ve yarışma kuralı olarak hava aracına manuel olarak devreyi kesmeye yarayan bir ekipman takılması zorunlu tutuluyor. Malum yüksek akım geçiren akım kesicilerin boyutları büyük. Forumdaki başka bir arkadaş bana transistörü anahtar olarak kullanmayı önerdi ancak benim pek elektronik bilgim yok ve transistörü anahtar olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
Sorularım Şunlar:

-Akım kesme düzeneği bataryanın (+) kutbuna bağlı olacak, peki tam olarak anahtarı, transistörü vs. nasıl bağlayacağım, mümkün ise bir şema ile anlatabilir misiniz?
-Transistör ve anahtardan başka hangi ekipmanlara ihtiyacım var?
-Akım kesme düzeneğinin geçirmesi gereken yaklaşık akım değeri 70A kadar, düzene için gerekli transistörü ve diğer elemanları nasıl seçebilirim?
 
Sevgili kardeşim, gerçekten 60 Amperlik bir transistörlü anahtarı tarifle yapabileceğine inanıyor musun??? Bunu iki yumurtadan omlet yapmak gibi bir iş mi sanıyorsun?
Baskılı devre yapabilecek misin? Yoksa 60 Amperi ince bir servo kablosu ile mi kontrol edeceksin?
Genç arkadaşlara destek olmak her zaman görevimiz ama siz de biraz bir şeyler okuyun öğrenin yahu...
Ayrıca her aklına takıldığında ayrı konu açmak da neyin nesi? Aynı konudan devam etsen daha akıllıca olmaz mı? Ben birazdan oraya röleli kontrol devresini atacağım. Alıp kullanırsın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...